Коментари - Генерирана от AI "отпадъчна" информация унищожава резултатите от Google | IT.dir.bg
назад

Генерирана от AI "отпадъчна" информация унищожава резултатите от Google

"Това са резултатите с най-лошото качество в Google, които съм виждала през 14-годишната си кариера", казва изтъкнатият SEO експерт Лили Рей

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Генерирана от AI "отпадъчна" информация унищожава резултатите от Google | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

SEO спам - нов лаф.

Да отидат да копат на полето или да лепят плочки. Там няма AI и гугъл спам

Това съм го докладвал още преди година. Темповете на засиране са експоненциални. ИИ е с интелектуален кацитет на селски идиот, но с производителност на 10 хиляди човека робетещи на пълен работен ден. Само след година истинското човешко познание ще е напълно размито в океана на генерирания от ИИ боклук. Момента за реакция е отдавна изпуснат. Това е апокалипсис от библейски мащаб.

Вярно е. Търсиш нещо конкретно в Гугъл - получаваш няколко реални резултата на първите места и всичко надолу е автоматично генериран спам (познава се по превода на развален български).

Не е чак толкова зле. Курираното съдържание пак ще се върне на мода, както винаги е било преди интернета... Редактори, издателства винаги са били някакъв филтър за качество. Сега ще е пак така.

И преди ИИ беше така. Копирайтърите правеха същото преди това, сега просто става по-бързо и евтино. Ботове генерират съдържание, което после ботове четат.

Доста интересна мисъл, не се бях замислял. Дано си прав

А редакторите и издателствата как ще отсяват стойностното съдържание?!

Това е целта но търсачките - само спам и единственото оригинално човешко съдържание е на клик разстояние, но само от платените рекламни кликове. Всичко под рекламите да е бълвоч.

Наистина е така, до скоро имаше значение добре списания текст, сега вече май най-важно е да има линкове от Х партньорски сайта, които го препубликуват. СЕО се изврати и съвсем прецака работата с тези ботове.

Цял живот е било важно в google да има рефериращи линкове. Разбира се, през годините подобриха алгортимите, така че и линковете и съдържанието да са тематично свързани, за да бъдат отчетени като релевантни. Наратък другите параметри, като колко добре е написан текста и още много друг фактори, те имат зачение спрямо всички фактори заедно. Ако беше само да е добре написана статията, то щеше да е песен цялата работа.

В самата си зора търсачките връщаха това, което хораа са търсили. След време почнаха да връщат това, което рекламодателите искат хората да търсят. Сега и те са прецакани от ИИ. Не ми е жал. Ползвам по-малко известни търсачки и от тях получавам по-смислени резултати.

Трудно... Просто нямат рентабилност, сравнима с тази на нискокачествения АИ, при когото ниското качество се компенсира с огромна производителност. Не знам каква е оправията, без смяна на максимата печалба=ефективност...