Коментари - Прогнозите на Бил Гейтс, които се сбъднаха | IT.dir.bg
назад

Прогнозите на Бил Гейтс, които се сбъднаха

През 1999 година Бил Гейтс пише книгата „Бизнес със скоростта на мисълта”. В нея има направени някои прогнози за бъдещето, които вее са се сбъднали.

Обратно в новината

Коментари - Прогнозите на Бил Гейтс, които се сбъднаха | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тва го побликуват на секи 3-4 месеца, щот кой не знае - пофтара... А нещо да кажете за предвиждането на същия че персоналните компютри едва ли някога ще имат повече от 640Кб памет??

"....да не говорим за огромните индустрии..." Едно от значенията на думата industry на английски език е промишлено /индустриално/ предприятие. Така че в случая по-правилният превод е "огромните индустриални предприятия". Съответно, когато на английски се използва "businesses" не се превежда бизнеси, а търговски фирми /компании/, за разлика от "industries" , които са индустриални компании.

индустриални е чужда дума, на български се нарича промишлени... не се засегай, то по хората ходи

Този е познал толкова, колкото на практика са се изпълнили замислите му как да се развиват тези услуги. А в своите "прогнози" той е заложил именно на това - прави прогноза, после хвърля огромни ресурси за реализирането. И накрая - я ме вижте колко познавам. Дрън-дрън, крадец въздухар

Чудя се докога ще коментираме толкова просташки успехите на другите и принизяваме всичко което не разбираме Сигурно е че и бьлгарско да е предвиждането няма да е по различен коментара.

... по-точно, шемшел...

Цървулите тръгнали да коментират Бил Гейтс, сякаш е някоя пиянка от родата им. Предполагам, че повечето от вас имате по-голям потенциал от неговия, но не ви се занимава с глупости. Нали?

За останалите тук не знам, но със сигурност вече всички знаем за какъв се смяташ ти - поредната "пиянка от родата".

Тази врачка е от Висшето общество, от т.н. друго тесто е ! Има информация от първа ръка ! И изобщо не може да се класифицира като врачка, камо ли да дава прогнози за нещо/неща които предстоят да се случат !

Горкия, ако си намери оная работа ще е новата сензация.

Бъра-бъра, сто чадъра! Общи приказки, ама нали би бил писал Бил Гей! Така се правят милиони, като вземеш паричките на балъците.

LOL, това балъците все някой ви обира. То да имаше какво освен хленча....

Пълни глупости. Това можеше да ви го каже всеки ученик още през 80-те години

Ти май си умен, а?

Хубаво, ама защо не публикувате и прогнозите на Бил Гейтс, които не са се сбъднали?

друг път. п.с. като напишеш система дето да ни бачкат комповете в офиса + браузърче + да ни я продадеш с отстъпка = да пишем хвалебствена статия за теб всеки месец ;)

Да съм казвал, че искам хвалебствени статии за себе си или да съм критикувал системата им? Научи се да четеш. Но не се опитвай да мислиш, там си безнадежден.

По-хубаво щеше да бъде, ако ги няма.

Se taia

"...Мисля, че 640kB са напълно достатъчни за всичко..." Та такива предсказания също не липсват от споменятия в статията :)

да ти кажа , доста хора познавам , като изключим гледането на видео и някоя по-засукана игра , им е предостатъчно това , даже ще им остава :)))

Se taia

Успех да заредиш Хром с толкова :) При мен гълта ГБ още при отварянето.

Дрън-дрън, че пляс. Това не са никакви "предсказания", а са си чисти бизнес цели. Към тия 15 цели, могат да се поставят поне още 150 подобни.

ами постави и ти няколко такива с хоризонт 10 години и ги постигни в световен мащаб . лузъри откъде ви копат ... ?!?

Тия бизнес цели ги имаха много хора още 80-те години. Гейтс закъсня доста с разбирането важността на мрежата, но от IBM отдавна му бяха осигурили бъдещето и срещу такива грешки.

Щом не е предсказал, че интернет ще бъде 99% фейк нюз, нищо не е познал!

интересно, какво трябваше да стане за да не се "сбъднат"!? две и две да стане седем или да зачезне човечеството, можеби..? били е ценно куче и стопаните му знаят защо. дано успее да ги изненада подобаващо. настава време.

Тази статия я чета за 47 път вече в рамките на една година

А пък, аз между седмия и десетия спрях защото се научих да я разпознавам веднага. Защо си се писал "Цонка" бе, Саше !?

Интересно защо тогава проспа интернет и телефоната революцията? Въпроса е реторичен разбира се. Всеки може да предвиди неща от общ характер. След 10г ще има повече коли на ток, пвече ток ще се генерира от "ренюлабълс", повечето игри ще бъдар на ВиАр/ЕйАр и компютрите ще са по мощни и всеки ще се опитва да "копае" крипто-валути. Ама цаката е да знаеш точният момент и подход за да се убедят масите че твоят продукт е решението. Аз знам че след 10г фейсбука ще се замени с ВиАр/ЕйАр и така ще виртуално ще се събирам с приятели и други ама не знам кога и как да го направя така че да бъде така широко ползван както фейсбук е сега.

нема а стане тая, а гаджето как ше го опраям виртуално?

така и ще го оправяш - виртуално; докато сменилия тиквон ще ви оправя и двамата реално. Щото само държавата вече ще може да има и работи с реални неща. За всички реални хора ще има само виртуални неща - за сега пари и общуване и гледане на порно, скоро и храна и правене на порното.

които вее?!

Аз преди 15 години предрекох, че САЩ ще имат Президент-завършен идиот, но никой не ми вярваше.

Падението за щатите започна от Бил Клинтън, но Тръмпи трепе рибата с простотия. Дано не ни докара някоя Световна война тоя шапшал.

вие селски дебили ревяхте,че като се избере черен президент щатите умират и той щял да бъде последния.....май си забравихте мантрата и сега подхващате нова,че иначе как другите дебили ще знаят,че още мърдате......и престанете да си мерите п...те с големите защото те не ви забелязват и може да ви настъпят по зелените тикви

Siri, Google Assistant, но и CORTANA също.