Коментари - Бил Гейтс: Apple да се подчини на властите | IT.dir.bg
назад

Бил Гейтс: Apple да се подчини на властите

Бил Гейтс призова Apple да даде достъп на властите до телефоните си.

Обратно в новината

Коментари - Бил Гейтс: Apple да се подчини на властите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всеки крадец като се накраде достатачно почва да апелира всички да сътрудничат на властите за да го пазят от крадците. И този е същия не се лъжете по старческата му физиономия.

FuckTheEU

Сякаш властите и специалните служби нямат достъп до сървърите на апъл! Айде бе, за пред кого е този театър? Само американец би се вързал.

Не става дума за достъп до сървърите а за шифроване на данни в самия телефон. Което може да бъде направено много трудно за разшифроване и от самия производител ако той иска да го направи така, apple твърдят, че са го направили (т.е. че за тях е не по-лесно да разшифроват данните отколкото за всеки друг). Не бих се учудил да лъжет, не бих се учудил и да казват истината, не знаем как е.

Театър за пред масите.

Театър от най-големия конкурент? Не мисля. Бил Гейтс толкова мрази Епъл, че е забранил на децата си да ползват айфони, айпади макбукове. Точно той няма да направи реклама на Епъл. По скоро иска да ги прецака като убеди властите да наложат силови мерки срещу криптирането на айфоните. То се знае, уиндоус мобаил и андроид са продънени каци и иска да продъни и айфоните.

Kalin

Тая прозрачност пред "властите"се ползва за всичко друго но не и за сигурност.Контрол това е точната дума.Орвел в реалност!

Това да го разбираме ли като съществуване на 'дупка' в продуктите на МикроМеките, която властите могат да си ползват когато им скимне? Не че се съмнявам в наличието на такава, но да знаем дали вече е официално!

Официално е. Ти що питаш?

За един приятел!

Клетъчният ти телефон може да се подслушва чрез GSM оператора, дори да не си набрал номер, стига властите да заявят желание. И съвсем не е дупка. Въпрос на решение е микромеките и кой да е друг производител да предоставят подобна услуга. Ако ли не, терористите ще ползват айфон.

в тотална грешка си. Всеки с малко повече опит може да подслушва телефона ти само когато провеждаш гсм разговор. Но фейстайм, телеграм и още няколко подобни са невъзможни за подслушване. А да те сушат какво говориш в стаята без дали набрал някой е напълно невъзможно, освен с андроид преди 6 версия или телефон на микромеките.