Коментари - Гейтс: Bitcoin е по-добър от класическа валута | IT.dir.bg
назад

Гейтс: Bitcoin е по-добър от класическа валута

Bitcoin е много интересен проект и се нуждае от съвсем малко подобрения, за да спечели хората, казва Бил Гейтс в интервю за агенция "Блумбърг".

Обратно в новината

Коментари - Гейтс: Bitcoin е по-добър от класическа валута | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сега няма нужда двама души да са физически на едно място. Но има нещо много по-изгодно (за някои): тотален контрол. Могат да ти спрат парите в момента в който решат, нещо което не могат да направят с обикновените пари. И затова пробутват точно обратното на истината - можело да си анонимен. Те следят телефоните и имейлите на държавни глави обаче не можели да проследят биткойните!

Работя с биткоини от създаването им. Копал съм, спекулирал съм,търгувал съм с тях и им знам отлично силните и слабите страни. За лаиците да си знаят, че това е БАЛОН валута, няма покритие, няма и доверия в нея, от няколко години се краде редовно от портфеилите на хората и се сриват борси но все пак е любима на черния пазар поради простия факт, че има начин с нея да останеш анонимен, да прехвърляш без такси големи суми пари, да спекулираш до безобразие и да се радваш или плачеш от огромните пикове в стоиността и в плюс или минус. От няколко години е в минус. Генерално е любима и на хакерите защото лесно могат без да те обират директно да накрат компютъра ти да я копае за тях. Както всичко тя си имаше своя пик и тои отмина засега безвъзвратно, доверието към нея също, но всеки знае, че в мътната вода спецовете пак ловят риба та ще е заблуда ако ви кажа, че не се печели от нея по няколко начина и сега. 1.Анинимност 2.такси няма 3.данъци няма ...това като начало си е екстра.

Кое е в минус , че нещо от създаването си стойността на валутата расте ... Имаше резки пиковеи спадания но средната и стойност е само нагоре в момента около 400 долара. Аз не съм фен на Биткоин, но не съм и фен на безмислени твърдения, че Биткоин бил в минус ...

Едно виртуална валута срещу какъв реален продукт отговаря по себестойност?

Виртуалната валута има стойност в контекста, в който се използва. За пример един виртуален меч от игра няма стойност в реалния живот, но има стойност измерима в реални пари за тези, които играят играта. В този смисъл и виртуалната валута има реална стойност за тези които я използват. Предполагам ти не я използваш и за теб е с нулева реална стойност.

Абе щом не може го пипна физически тоя биткоин, не ми го 'фалете. Един илюминстки ресет на системата и уйдохте у гьола със виртуалните си пари.

преди 25 години ,кои ли предполагаше за ,,интернет,,??? малцината които ,,знаеха,, сега ги ,,познаваме,, всички!!!

само за това че ,,биткоинс,, са враг на банките ме радва!!! а вас??? които е ,,работил,, с тях знае!!!

Човека, който измами ИБМ и си гушна ДОСа ще ми обяснява ... Редно е да си зададем въпроса на колко златен еквивалент е равностоен един биткойн и мога ли веднага да получа равностойността в злато ? Откакто "отвързаха" долара от златото започна една голяма измама , а пък биткойна е измама на n-та степен.

Няма как да не го отвържат долара от златото. Златото е крайна стока на планетата (може да се изчерпи). Популацията на хората расте по бързо от крайната стока. Малко мисъл вложи и ще разбереш защо няма смисъл да си вържеш валутата за златото

Да си добър в едно не значи да си добър във всичко.

Bitcoin вече е подобрен.. нарича се Darkcoin ;) Анонимни, светкавични транзакции!!!

Bitcoin има бъдеще. Не мислете, че сте по-умни от Бил Гейтс и Ричърд Брансън, защото не сте. Dell приема bitcoin, PayPal работи с bitcoin... само Ганчо от Долно Камарци намира кусури.

Не е от Долно Камарци, а е от Горно Уйно! И е печеняга!

Е защо да си създаваме комплекси от тях според теб? Като идоли ли да ги приемаме?

Не те карам да си създаваш комплекси, а да уважаваш мнението на много по-успешни от теб хора. Толкова е просто. Ако си един от многото форумни БГ мултимилионери, знаещи 10 езика, с дипломи от поне 3 елитни университета и притежаващи няколко компании, смирено ти се извинявам :)

Бил има много мъни и до някъде му е позволено да дрънка простотии но не и да лъже така нагло...

Да не вземат да го пипат това работещо нещо, че шъ стане като Скайп - голямо, бъгаво и бавно. А, и да не забравяме - под пълния контрол на службите!

не разбра ли че каквото и да правиш все на американскя ...ще паднеш затова не се напаваи да мислиш много

Мънни Мънни Мънни ... ама не е Фънни

Вярно - много добър балон е. Заемите на САЩ може да се обслужват от надуването 2-3г преди да гръмне и измислят друг.

ти си най-умния, разгада им всичките планове на САЩ,ЦРУ,ФБР, Бил Гейтс и т.н. Браво !!

Батенце като имам 70-80 милиарда долара ще си правя експеримент с безстойностни жиртъални монетки.Днес са 100 долара,утре 10000 после 0.Кой гарантира за цената?Онлайн търговци на наркотици със онлайн магазин като тоя комприненият път дето го фана фбр?Там деиствително е било като все едно си във фантастико или била.Членски карти,отстъпки за количества всяка сряда тотално намаление -25%,за редовни клиенти коледна томбола и тн.То хубаво ама го затвориха тоя сайт.Та и ако останалите дето я крепят тая валута са подобни търговци на едро или просто помагам на някоя азиатска мафия като им купувам биткойнчетата а те прибират истинските пари.Хахаа дали са тъпи?Едва ли.

Bitcoin набира скорост и е бъдещето на разплащанията в Интернет. Това е един вид естествена валута за електронни разплащания, а не банките да скубят проценти и такси за какво ли не. Има и спекулативен характер на моменти, но това е само защото плащанията с bitcoin все още са твърде малко и хората гледат на тази валута като на някакъв вид инвестиция. Това обаче вече се променя...

МС достатъчно цуца от банките през редица хардуер и софтуер и евентуален мобилен напън на МС би се гледал с лошо око. Точно както се получи с проекта на Самсунг със собствена ОС и скръцването със зъби на Гугъл чрез смартфона Нексус.

Ха да видим колко милиона зомбите ще изгорят скоро?

Познавам хора, които станаха милионери от Биткойн. Един от тях ме врънкаше в началото да участвам и аз, ама бях "умник" като теб и не пожелах. Сега си скубя косите.

ГоУем е Уйли, гоУем е! Просто профешънала на МС и Апъл е на най-високо ниво. Гугъл и Самсунг ще требе по една фурна леб да изручпт та да стигнат гоУемите. Факт!

Има хора, които движат света и хора, които се възползват от това движение - от първите са MS и Apple, от вторите Google и Samsung. Има нужда и от двата вида :-)

Точно това пък е най-смешното нещо, което съм чувал/чел! Паразити като МС и Хепъл да движат света?!?! Едните завзеха пазара с подкупи, после с кражби, другите пък купуват на безценица други компании и патенти и "движат" света! Как може да има такива наивници, да им вярват!

WTF?! Аpple пък къде го сложи при тези които 'движат света' ?! Движат света компании като Моторола (първия мобилен телефон), General Electric (рентгеновия апарат), Samsung (микровълнова фурна), Intel (първият единичен микропроцесорен чип), IBM ( баркод, кредитните карти) и т.н. и т.н.!! APPLE нищо не е изобретил и е просто един патентен трол, като ВИНАГИ Е БИЛ ПАРАЗИТ ВЪРХУ ГОЛЕМИТЕ, ИСТИНСКИ ИНОВАТИВНИ КОМПАНИИ !! Набий си го в бетонната глава най-накрая!

Айде да си лягаш, че стана късно. Утре да не забравиш да провериш кой се създал първият Вин и кой промени разбирането за смартфон.