Коментари - Бил Гейтс: Криптовалутите буквално убиват | IT.dir.bg
назад

Бил Гейтс: Криптовалутите буквално убиват

Милиардерът и съосновател на Microsoft Бил Гейтс заяви, че криптовалутите убиват хората в най-прекия смисъл на думата.

Обратно в новината

Коментари - Бил Гейтс: Криптовалутите буквално убиват | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единствената правилна "валута" са благородните метали, защото никой досега не може да ги "печата" когато му скимне. Бъдещето е на кесиите с жълтици и сребърници.

Интересно, какъв процент от споменатите неща се плащат в криптовалута и какъв процент в обикновена? "Проблемът" с криптовалутата е, че тя не подлежи на регулация. И точно това им бърка в здравето на разни институции които съществуват само за да регулират активите на масите.

Няма нищо по-опасно от фенщината и в тоя форум я виждаме в пълна сила. "криптовалутите" не могат да съществуват без нея, което е и основното изкуство - в разработката им - "програмиране" на фенове.

Тая мумия има още малко да доизсъхне :D Поне хората вече не му обръщат никакво внимание.

А доларите, еврото, рублите? Те се използват само за благотворителност, нали? Най-много смърт сеят държавите и войните между държавите.

квичат на умрело, понеже НЕ могат да контролират крипто-валутите! Вижте, че и в дир-а през ден-през два излиза по някоя платена статийка колко са опасни, рисковани, колко енергия харчт, как можели да те оберат и как с тях се финансирали най-черните неща на Земята... Прогресът човешки обаче никой не може да спре. "Анатема" преди това чухме и за MP3-ките, и за разкодирането на DVD-тата, и за интернет-телефонията, и за още много други неща. Сигурно и първите автомобили църквата ги е обявила за "дяволско изобретение"... Обаче - кучетата си лаят, керванът си върви :)

Бас държа че 99% от всички наркоси имат Андроид, iOS или Windows. И че всички използват ексел и Word. Фирмите дето са ги разработили убиват. Да се накажат шефовете и акционерите.

Споко, не се притеснявайте за него. Той и по Ейпъл поплюваше, но има огромно количество техни акции. Най вероятно има и милиони биткойни.

Брей че този човек до скоро изглеждаше такава свежарка,а сега мяса на някакъв пациент с болни бели дробове.Гачи цял живот е пушил по 3 кутии на ден.Направо се чудя как човек с неговите възможности,не вземе да си обърне малко внимание на здравословното си състояние.Не виждам как гениалността му,ще му помогне,Трябва да се мисли малко и за себе си човек.

Точна диагноза. Също като с никотин или злоупотреба с анаболици. Но са хормоните бате, хормоните. Те ги взимат като се приземи самолета, ама не прощават -- след няколко години са развалини. Виж Юнкер -- същата работа. Даже приказва глупости и се обърква в елементарен разговор. Е не му пречи да командва и да се обгражда със свита съветнички. Единственото изискване към съветничките и комисарките е да са женски. То да се командва Европа с Меркел начело не се иска да мисли.

До смешника с точките, за копането на криптовалути се изискват елементарни понания по хардуер и софтуер т.е. деца го правят. Та за какво четене и учене говориш, не всички са на ниско ниво като теб.

Да копаеш ефективно се изисква много повече. Е и дете може да копае с лопатката, ама няма да изкопае много.

Имам машини и с Нвидиа и с Радеон, ползвам Уиндолс и Симпъл Майнинг много е трудно щом казваш.

Бай Мой, идея си нямаш какви глупости си написал. Когато човек не е компетентен е по-добре да си мълчи. Да копа може всеки, но да изкара пари от копането... ти няма да можеш.

Вече съм изкарал, копането ми е между другото. Ако ти разчиташ само на копане, ще си останеш с квартирата под наем в обеля.

Чичо Били гледа как виртуалните му милиарди се превръщат в реална скрап. И треска го тресе.

Едва ли му пука много

Тоя зъл дъртак като каже "Добър Ден!" гледай къде е слънцето !!! Линукс и open source бяха РАК според него и неговия солташак балмър... Сега нещо клекнаха и сърца между M$ и Open Source... Не се връзвайте !

Canonical (Ubuntu) е де-факто негов... Е, няма да тече с голямата канелка като WindBoz, ама пак той ще кара влака (докато може)...

нали това иска чрез ваксини и здравеопазване да намали човечеството сега и крипто валутите като се включат мечтата му ще е по близо от всякога

Точно, той наистина иска ваксина и също така стерилизация на другоземците и другоземките в Африка. Тъй де, да не раждат нещастници.

Хаха, каптагони, Хашиш Тачита и други наркотици вече се купуват не в долари ами в биткойни и др... Ми по-добре... Чакам петрол и газ да минат в национални валути а защо не биткойни един ден !!!

Глупости.. същите неща се купуват и с долари.. и убиват не по-малко..

с едно чипче колкото оризово зърно може да съхраниш много повече "крипто пари", с това банките умират, а с тях и такива дето се хранят от тях!

А това означава , че всеки може да "копа" биткойни , колкото му душа иска, и да си забогатява неограничено. И по точно компютърът му да"копа". На практика с каква част от биткойна може да си купиш един хляб ? Не че реалните валути са съвършенни , но не може всеки да си емитира мангизи , защото обществените отношения ще се разпаднат.

Ха вари копай да видим колко ще забогатееш... Там си има саморегулация и старите играчи се видЕха в голям зор. Златото евтинийка стана спрямо биткойните, и защо ?!? ЗАЩОТО само единия процент държи мангизите(играе като обезценява една валута и купува друга). Ама сега има конкурентна валута и немогат да печатат доларчета и евро както си искат щото фалита още по-бързо ще дойде с криптовалутите.

Точно банките ги боли фара. Ако искат с толкова много пари могат да изкопат най-много криптовалути от всички останали.

мама ти мръсна и крадец не щастен и прозореца ти съсипва света ама за него си траеш а ?

И как по-точно прозореца на Бил съсипва света? Апропо, ти това,като го написа от пиратския ти Уиндоус ('щото чак толкова неграмотен линуксджия няма), пи ли една студена вода?

... Fed.

Е то тогава и Майкрософт убива, защото голяма част от криптовалутите се копаят и продават чрез компютри с инсталиран Уйндоус. ;)

Криптовалутите са вредни, защото за да се произведе нещо виртуално (майнване), което само по себе си няма реална стойност, се ползват реални неща като ток и компютри. И за двете се разходват природни богатства и замърсява въздуха. Например производството на ток, може да е от въглища. Като цялостен резултат не се придобива реален продукт. А нещо което днес се оценява на 10 000 долара, а утре може на 10 000 наноцента. Последното зависи най-много от решенията на държави, дали да го забранят. Да не говорим ако се стигне до забрана от ООН. Но процеса на забрана от държави вече започва с Южна Корея, после Китай с някакви ограничения. Ако продължи нататък това би сринало криптовалутите или ще са основно вътрешно мрежови плащания непризнати по света. Не може да си купиш нормално хляб с тях. Тоест да се ограничи до валута на сиво-черният сектор.

Във вашия клас никой ли не учи и чете, слаб 2!

Не знам за неговия клас ама в твоя клас, със сигурност, ти не учиш и не четеш! Ма да тъ светна за копането на койните се иска и да учиш и да четеш! Не е като да копаш на нивата, не, че и там ше можеш де ...

Това е началото на края на монополистите, картелите и робията за вишата класа която е избрана да управлява в политика, религията и икономиката в световен мащаб, и ако не си част от това общество, колкото и да можеш дори и случайно да се наложиш с ум и те приемат да учиш в елитен университет след това пак ще те подчинят и ще им робуваш. За това монетарната система не е съгласна да има развитие в тази насока погледни само iCO startup как супер умните от последни стават първи без да са били в елита а на елита му трябват умни подчинени роби. Банките са едни крадливи системи а когато фалират дори ги съжаляват :)

Да, а да неби да започва нова ера на нови "избрани" и нови роби?

Незнам дали ще има изобщо роби когато монопола изчезне. Сега в момента положението е трагично заробване с заеми и ипотеки, дефлация , инфлация постоянна заплаха да не си загубиш работата а всичко идва от такива монополи като Microsoft, google и т.н което им пречи на бизнеса го купуват и унищожават но не се конкурират и от там идва цикленето в технологиите и дори картелни споразумения за развитие и заплащане и пак казвам най големия проблем са ICO тата заради скоростното им финансиране и иновативно мислене на създателя им а от там и невъзможност да се контролира от монопола

Не знам кой е Πoмплиaнo но за другия е ясно, че със сигурност е идиотизирано старче.

а заемите, заемите към банките кажете как са? сигурно карат хората да живеят весело?

Той и уиндоус по тази аналогия убива, щото те трафикантите и терористите използват компютри с уиндоус.

ами прав е човекът.. вярно е, че се използват и за други неща, но в голямата си част служат за купуване на оръжия, наркотици, други нелегални стоки и спекулация с цел бърза и лесна печалба. Идеята беше добра, но реалността е съвсем друга..

Седни си, слаб 2!

Криптовалутите освободиха много хора и продължават да освобождават от платеното робство в световен мащаб. Това разбира се не се харесва от дивия капитализъм, който се опитва да те смачка и да бъдеш длъжник на някого цял живот.

Валутата (крипто, или друга) е разменно средство и няма нищо общо с процеса на задлъжняване.

На чичко Бил явно трябва да му се напомни, че Microsoft приема разплащания с Bitcoin в Xbox и Windows Store. И ти ли бе, чичко Бил, ще ни разправяш колко лоши са криптовалутите?

Айде и този, преди криптовалутите нямаше наркотици и тероризъм а?

Имаше, разбира се. Проблемът е в това, че финансовите операции с криптовалути са децентрализирани и не могат да се проследяват както парите. Друг е въпросът, че Microsoft приема разплащания с биткоин, така че Бил Гей се изказва доста лицемерно.

Не могат ? Ти чуваш ли се ? :) Всичко може да се проследи до стотинка , само че не е да цъкнеш в банката егн-то и всичко да ти е готово :)

Финансирането на тероризма става като се пренасят чували с USD във военни самолети и с банкови преводи. Прането на пари става с банки. Криптовалутите са слаба конкуренция на тези методи. Прането на пари е много по-неудобно с криптовалути, с банки е далеч по-конфиденциално и накрая банките плащат малки глобички и никой не влиза в затвора (а когато някой продава криптовалута на ченгета под прикритие за десетина хиляди долара го вкарват в затвора).

Я помисли малко. Кое по-лесно се проследява: да дадеш 100 лева на бит пазара или да платиш нещо, използвайки интернет за 100 лева. Интернет е военен проект. Всичко там е проследено и може да се контролира.