Коментари - Трябва ли роботите да плащат данъци? | IT.dir.bg
назад

Трябва ли роботите да плащат данъци?

Според Бил Гейтс отговорът на този въпрос е да, защото по този начин ще могат да се генерират приходи, които да компенсират загубените работни места.

Обратно в новината

Коментари - Трябва ли роботите да плащат данъци? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И така... Щели роботите да плащат данъци. Заплати имат ли бре, Лукова Главо МикроСофтска?!?

Никой не може да спре роботите, както и глобализацията. Лекарството лекуващо последствията от това е ограничаване на раждаемостта. Нужни ще са по-качествени човеци вместо количество. Ако не се започне това планирано, контролирано и повсеместно през следващите 5 -6 години, ще стане по късно но много жестоко и дето се казва покрай сухото и мокрото ще гори. Нека всяка жена да има право на 1 дете но за следващо трябва да има образователен и имуществен ценз. Изглежда жестоко, но много по жестоко е да създаваш човеци неотговарящи на изискванията на времето и измъчващи се да гледат отстрани без да имат възможност да участват пълноценно в играта наречена живот.

Това е правилната посока и изобщо не е жестоко, а крайно необходимо. След като естествения подбор не е сработил когато трябва, все някога това трябва да се случи, това е бъдещето. Също трябва да се изолират психично болните и някои други групи хора и да не им се позволява да имат поколение. За съжаление човешката цивилизация не се е изчистила още генетично. А в крайна сметка това, което е заложено по наследство в човека рано или късно взима превес над възпитание, лоша/добра среда на израстване и т.н. Както са казали хората - крушката не пада по-далече от дървото.

прав е Бил Гейтс - роботите ще генерират големи печалби замествайки хората , а тези хора за да си изкарат хляба трябва да се преквалифицират и да си търсят нова работа - от къде пари за всичко това?!

За да плащат данъци роботите, трябва да получат някои права, които и хората получават срещу плащането на данъци - право на труд, право на собственост... :) Навремето лудитите са се организирали на дружинки и са трошали машините, за да не остават без работа. За щастие сме ги преболедували. Роботизирането на все повече и повече услуги ще ги направи значително по-евтини (конкуренция...), от което ще спечелят всички, дори новопроизведените безработни от закритите фабрики и заведения за обществено хранене. Накрая животът ще стане безплатен за всеки, който го поиска, и ще се трудят само тези, които изпитват необходимост от това, те ще бъдат и много по-богати от неработещите. И в нищо от това не е нужно да се меси държавата, освен ако не искаме то да се случи по бавен и тъп начин, вместо по бърз и лесен...

от действителността в силно развитата икономически Германия : търсят емигранти от третия свят за нископлатената работа, жените не желаят да раждат деца и да се грижат за семейството , а те и сега в много производства са почти напълно роботизирани ..... Нещо не се връзва между реалните факти и изказаната в това мнение прогноза. За разлика от това Гейтс е прав и много по-реалистичен.

Е кое точно не се връзва? Точно това се получава в богатото общество: хората не искат да работят и могат да си позволят да не работят, понеже нямат финансова необходимост. Дали ще плащаш на емигрант или на робот да ти мие чиниите, все тая. Отказът от деца е точно резултат от повишения жизнен стандарт. Вече няма нужда да си родиш 10 деца, от които до пълнолетие да оживеят 4, че да те гледат на стари години. Вместо това си живееш като цар, ходиш на круизи докато престанеш да виждаш и чуваш, и накрая умираш безгрижно в санаториум :)

Ами от петдневна работна седмица я направете тридневна на два тура бе дебили! Пълно с идиоти под слънцето... Ей такива подставени кретени като този водят света към безумие! Кухненският ми робот и той ли да плаща данъци, или ще ми начислявате и ДДС на кекса, който ми е объркал?! ДвЕМ...

Не виждам смисъл от държави, държавни институции и т.н. Тоест за какво трябва да ви плащаме данъци?

за да имаш всичко това, което днес приемаш за даденост. абсолютно всичко което можеш да се сетиш, е свързано с факта, че живееш в държава с държавни органи ... явно не си даваш сметка какво реално ти дава факта, че живееш в държава

Абсолютно всичко, което приемам за даденост, е следствие от факта, че живея заедно с хора, които са приели да живеят при някакви правила. Държавата не е водещото, а вторично - и силно съмнително - формално проявление на тези правила.

Никой не може да надрастне себе си. И Гейстс не може да излезе от ролята си на богат. За да плащат роботите данъци трябва роботите да могат да притежават и да имат заплата. Е такова нещо няма. Правилното заглавие е -- трябва ли собственика на роботите да плаща данък. Както се подразбира от това което казва Гейтс като един от най-богатите в света -- разбира се че богатите не трябва да плащат данъци. Трябвало да ги плащат някакви си роботи.

То логично е че ако роботите вършат всичко, при сегашния модел човека няма откъде да вземе пари че да ползва продукцията и услугите на роботите. Но има малък проблем и той се вика "глобализация". Т.е. ако в държава Х обложат автоматите с данъци, а в държава Y не го направят, продукцията на държава Х става скъпа и непродаваема спрямо Y, и пак ще излезе че пари няма в хората. Трябва нещата да се решават глобално, но като се има предвид че големите не могат да се сопразумеят даже за дреболии....

разликата е, че държава Х ще подупва населението си с помощи финансирани от рободанъка, а държава Y ще има бунт срещу роботизацията от гладни безработни това вече сме го преживявали по време на индустриалната революция 18-19 век. в крайна сметка роботизацията ще се случи въпроса е, как ще се отрази това на наща цивилизация

Когато всичко почне да се произвежда от роботи, няма да има кой да купува продукцията, ако нещо не се промени. Така, че спокойно. Дори и най-алчния ще се сети, че като няма на кого да продава и без пари да са му роботите не е на далавера. Или ще се оправим с това или няма. :)

и според мен - да . След като мачините имат амортизационни отчисления (т.е. нещо като пенсионни и болнични) не видам защо да не плащат и данъци върху заработеното от тях . Данъците трябва да са в размер поне 80% от заплатите на хората, които са работили преди въвеждането на машината и да се индексират при инфлация.

а задаваш ли си въпроса до какво ще доведе това?

а за бъгави софтуери не трябва ли да се плаща данък от производителите им,дето нарочно ги правят за да печелят повече

За бъгав софтуер трябва да се плащат обезщетения.

То и сега робите плащат данъци.

Робе измий си задника за да те опънат няколко джагала и не се оплаквай! Роб си, изпълнявай!

А що не предложи данък богатство. Всичко със собственост над 1 млн. долара на калпак да се облага с 99.99% данък включително и пазарните активи, облигации, патенти и прочее? Ама не им отърва на милиардерите!!!

Виж сега, не искам да защитавам богатите, но какъв ще бъде стимула да бачкаш като кон, ако след това ще ти приберат почти всичко, за да може разни форумни специалисти, да не се чувстват зле и онеправдани? И да, нямам милион, дори и 10 000 нямам, ама ако знам, че каквото и да правя, ще деля с тия дето не си дават изобщо зор и 100 няма да изкарам. Да, живота е несправедлив. Питай куция заек и куция вълк.

Щото си прост. Това означава всеки със собственост 1 милион долара да остане със 100 долара. ако целта е да се направят бедните 100% от населението подхода е добър. Само че за всеки долар натрупано имущество е плащан данък, Веднъж ДО, веднъж осигуровки, веднъж ДДС и по някой път акцизи мита и други такива.

тъй де разбрах че си прост. нема нужда да го казваш. а какво ще ажеш за 3 милиарда души живеещи на ръба на оцеляването срещу 1 000 блаженстващи милиардера. дали няма да се случи интересна случка на целия свят?!

тука новините константно пристигат със седмица забавяне.... явно трябва време за превод????

Данъци ще плащат компаниите собственици на роботите, ако изобщо хората са собственици на изкуствения интелект! А когато процента на заетите работни места от роботи мине 50 трябва да настъпи комунизмът и масово благата да са безплатни.