Коментари - Гигантски астероид се оказа "рояк" от по-малки обекти, почти невъзможни за унищожаване | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя астероид е вид касетъчна бомба явно.

Метеоритът, навлизайки в атмосферата почва интензивно да гори, до земята достига само тази част, която не е изгоряла. Тоест, за да достигне повърхността, метеотитът трябва да е достатъчно голям, че да има да изгори, да има да удари. При това няма значение дали наоколо има други метеорити. Д две думи, ако парчетата са малки, няма опасност, колкото и да е голяма купчината от тях.

Може да изгорят външните парчета, но до земята да достигнат достатъчно, за да нанесат поражения. При взрив близо до земната повърхност ще порази и по-голяма площ.

По мое мнение, част от парчетата ще служат за топлинен щит на останалите и сме довиждане. Да не говорим, че атмосферата и въздуха не са неизчерпаеми. Достатъчно голямо нещо ще подпали атмосферата и пак сме довиждане.

за първи път да кажеш нещо що годе смислено. Така е ако не ни е убие астероида, ще се сварим от отделената от него температура.

А защо да се отклонява купчина прах, ако ще навлезе в атмосферата, тя ще се разпадне и ще изгори почти изцяло, а дори и да не изгори, то няма да има пагубната ударна мощ на монолитно тяло, т.е. няма да е опасна...