Гласовите асистенти обичат да подслушват

Независимо от марката, производителя и името, всички гласови асистенти са „предразположени” към ежедневни случайни активирания

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гласовите асистенти сами записват, колата ми сама си намаля скоростта карайки ме да се чудя кой ще ме натресе.....дано и интимните играчки не започнат самоволно да се включват и самоволно да избират "партньора".

"Както може да се очаква, устройствата обикновено се активират, когато се изрече дума, подобна на задействащата дума - когато има звукова прилика, асистентите се събуждат. " - следователно устройствата непрекъснато слушат и анализират речта в себе си, но само понякога я предават "нагоре".

Изследваните "играчки" не са особено разпространени. По-интересно би било да се направи такова изследване с "Cortana", "Siri" и "Google Assistant". Те имат по-голяма популярност. Да ги видим тях до колко са "предразположени" към ежедневни "случайни" активирания.

По-скоро дезактивирания :) Истината е стар андроид, който можеш да модифицираш, буквално както си искаш. И изведнъж нета ти спира да се изразходва, а батерията кара по няколко дни, пък ти си ползваш телефона както винаги.