Коментари - Глобиха ловец на покемони на релсите на метро | IT.dir.bg
назад

Глобиха ловец на покемони на релсите на метро

Жител на Торонто беше глобен с 425 канадски долара (330 щатски долара), защото играел популярната игра Покемон гоу на релсите на метрото

Обратно в новината

Коментари - Глобиха ловец на покемони на релсите на метро | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Реалния и множеството от виртуални светове си имат свои закони. Бъди спокоен джиткай си WOW, коли, беси, кради, събирай злато ... по WOW законите не правиш нищо нередно! Но пренесеш ли играта в реалния свят всичко се променя! Покемоните са игра с добавена реалност - действието се развива едновременно в реалния и дигиталния. С други думи длъжен си да спазиш законите на дигиталрния свят - ония условия за ползване, които никой не чете и автоматично приема, но също така си длъжен да спазиш и законите на реалния свят! Имай предвид че за нарушения на който и да е от тези ограничения ще бъдеш съден в реалния свят не в дигиталния!

И тази "новина" е в "рубрика" "IT"? :)

Това е добра идея, дали не може да се фалира тая тъпа игра като и се искат луди пари за разполагане на покемони? Ще е чудесно!

Така трябва. Даже Маркони навремето като е облъчвал това градче с радиовълни е трябвало да пита кмета. Даже всички GPS и ГЛОНАС спътници, като облитат градчето трябва да питат кмета. Изобщо кмета е царя на селото и всеки трябва да го пита за всичко. ПП Какво нещо е изостанала от технологиите кратуна???

дкми

 И от кога простотията, наречена "покемон го" може да се нарече "технология"?

Брат ти въобще си нямаш на идея какво говориш! Първо радиоефира е държавна собственост (така е в цял свят) и държавата издава лицензи за неговото ползване на оператори по определени честоти, а част от честотите обикновено остава неконтролирани за любителски радиостанции. Така че да реално държавата разрешава всеки да бъде облъчван при конкретни условия. А за навигациите те са част от международна конвенция, която разрешава навигационни сателити да висят над всички ни и да пращат сигнали към всички на земята! ... но да си призная няма конвенция или закон, който да разрешава на Слънцето да свети! Ако искаш да те пратим там да кацнеш на него да обсъдите въпроса!

Ей комай се извратиха нещата. Едно вереме да играеш игра беше сериозно изживяване. Часове прекарани пред компютъра в търсене, разгадаване, четене и мислене. Нямаше Интернет, нямаше откъде да видиш/прочетеш кой как го е направил, откриваш всичко сам. Технологиите са хубаво нещо, когато се ползват добре, нека се развиват, ама да не са за сметка на мозъчното развитие. Сега ги гледам търчат като улави...подир какво, не им ли обидно да се държат като стадо, чудно ми е? Ех, може би (то е сигурно де) одъртяваме, може би света изтрещява, а може би и двете. В крайна сметка, който както иска да се забавлява, стига да не пречи на другите и да не ги застрашава.

Абе ти си печели и избивай колкото си искаш виртуални комплекси и простотии, когато обаче това застрашава реално нечий живот, пък било и твоя безсмислен такъв, то тогава подлежиш на наказание. Реално, а не виртуално

Идиотчета зомбирани

Типично зомби. Взел е и да се хвали на всичкото отгоре. Ако не беше публикувал фотото, дали щяха да го глобят?

Глобеният е актьор. Клипът показва колко са ненормални играчите на покемон го и е инсценировка. Проверявайте какво публикувате, за да не ви се смеем .

жалко, че не го е блъснал някой влак.

Като всяка игра и тази изглежда неразбираема за другите, а сигурно е забавна. Но наистина трябва да има места, забранени за покемони, това не подлежи на обжалване, иначе ще падат жертви!!! Аз лично не съм толкова запален по технологиите и сигурно тази игра няма да я играя. Нека другите се веселят, но да не прекаляват. Всичко трябва да се прави с МЯРА!!!

Познавам хора, които от разсеяност са били блъскани от трамвай и това още преди да има мобилни покемони. На някои хора им трябва само повод - днес ще забраниш една или друга игра, утре ще си намери нова причина да слезе на релсите. Не играя Покемон Го, но някой да му обявява война и да го забранява е глупаво.

Това ще е с тия покемони. Едни по релсите, други по гората. Веселба няма що. А жмичка, народна топка, челик, дане са по лоши. Покемони глупости на търкалета.

И тази олигофрения трябва да е в раздел "Технологии"!?! Показателна е обаче реакцията на канадските власти - за съжаление това в България никога няма да се случи!

Тук сме наопаки... Организират дни за лов на покемони... Жива да не бях... Народа гони Михаля, вместо да се хване в работа... После заплатите им били ниски...

Малко бъркаме континентите. Глобата не е за игране на игри, а за слизане на релсите на метрото. Това си е за глоба независимо от причината. А у нас не властите организират Покемон евенти.

да, наистина е добре да се прехвърлят в раздел Политика щом като са определили че тези покемони са анархисти... а някои от тях може да се окажат и комунисти... нека започне (отново) лова на комунисти по света ..

.. ние се майтапим, но не знам дали знаете че е имало приложение което показва обекти на евреи, а съответно мосад са направили приложение което посочва къде се събират нео-нацисти ..