Коментари - Глобалното затопляне се усилва | IT.dir.bg
назад

Глобалното затопляне се усилва

Глобалното затопляне е на траектория "надхвърляща доста" 2 градуса Целзий.

Обратно в новината

Коментари - Глобалното затопляне се усилва | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Според скептиците, дори и глобалното затопляне да е факт, човекът въобще не е основен фактор в него, като по време на мезозойската ера средната температура на Земята е била доста по-висока от сега." К'во 'глобално затопляне', Ниагарският водопад замръзна по-миналата зима за пръв път от 300 г. ! Прочетете 'Състояние на страх' от Майкъл Крайтън (Джурейсик парк), за да разберете кой, защо и от кога ни лъготи !

Мен пък въобще не ме интересува глобалното затопляне и дали то е причинено от човека или дали всичко се дължи на слънцето. Това, което обаче наистина ме притеснява, е, че всичко тъне в боклуци, почвите са замърсени с какви ли не химикали, в морето се изливат какви ли не мръсотии. И всичките тези боклуци ние всеки ден ги дишаме и ядем. Това е същественият проблем. Ходи ли ли сте някога на плалина? Забелязвали ли сте, че след като мине една кола след това 5 минути се усеща мирисът на изгорели газове. И това е само заради една единствена кола. Сега си представете какво количество боклуци дишате в големия град, където на ден бръмчат 500 000 коли. А колко боклуци вдишвате за един месец, или година, или десетилетие? Да, това е същественият проблем. И тези неща всеки ден ги забелязваме със всяко едно от сетивата си. И въпреки това се правим на слепи и глухи, т.е. ни чули, ни видели.

"В България снеговалежите са намалели с 30%, а снегът се топи с 40% по-бързо, твърдят от института по метеорология към БАН. Според най-песимистичния сценарий на нашите учени, речният отток може да спадне в същата степен, което ще доведе след себе си суши и криза в земеделието. Глобалното затопляне би довело у нас до по-чести горски пожари, както и до по-силни наводнения." Проблема в БГ е от самите нас и ненаситните ни задници - кой и защо разреши поголовната сеч и обезлесяване?????? Защо не се конролира обратното залесяване, отсичаш едно - засайдаш 3 дървета!!!!!!!!

Ще си понесем последствията от собственото си невежество и неверие. Чудното е как можете да твърдите за неща, които не разбирате?! Тъкмо тази самоувереност ви издава. Човек може само да ви съчувства...

Че човешката дейност въздейства на климата е факт. Но не с т.нар. парникови газове. Най-големият парников газ е водната пара. Съдържанието на въглероден двуокис е 400 на милион, или иначе казано 0.04%, или иначе казано 0.0004 части от атмосферата. В прединдустриалната епоха бил малко под 0.0003 части от атмосферата. И великата теория на затоплистите е, че тази 0.0001 част от атмосферата води до повишаване на средната температура с почти градус по Целзий. Естествено, въглеродните емисии и ограничаването им са сладък бизнес. Това означава ненужно подменяне на автомобили, нови производства на "зелени" продукти и т.н. Примерно обезлесяването е доста по-сериозен фактор за климата от тази 0.0001 част от атмосферата, за която реват затоплистите.

Еееее най накрая една добра новина за имотите в БГ.............тенденцията е за падане на цените поради обезлюдяване...........

Напълно си прав. Библията е жалко копие на Египетската история за Исус, а тя от своя страна е копие на месопотамски легенди. Винаги когато човек не може да си обясни някое природно явление намесва божествени сили.

Това е добре за сега. След време ще видим какво ще стане.

Всъщност зевс е луцифер и никак не е върховен бог, а само амбицието му са големи. Като егото. Ако него изповядвате това обяснява вашият агностицизъм или склонност към окултизъм? На хората им е писнало от митологии. В края на времето евангелието ще се проповядва в целият свят. Защото хората трябва да знаят истината за да могат да направят съзнателен избор. Неутрални няма да има.

Иван ( нерегистриран ) 03.09.2015 16:54 > Неутрални няма да има. Тесногърдие е да се поляризира в стил "който не е с мен е против мен". Някои от край време проповядват как добротата и чистата вяра са кажи-речи винаги в комплект. Не искат да допуснат, че може да има добър човек, който не е вярващ. Безочие е в името на един бог (който и да е той) да се узурпира понятието "добро". Всъщност това го правят всички религии, които опитват сляпо да налагат своя мироглед. Твоята също.

В библията така е казал Бог. Той е абсолюта който установява законите и моралният стандарт в името на живота. На човек такава дейност не му е по силите, но за Бог е естествено като единствен суверен в тази вселена. Не може един човек да служи на двама господари. Бог казва че Неговото слово ще отсее зърното от плявата. Никъде няма и намек за неутралитет. Неутралитет не може да има относно вселенския закон и божията истина.

>> В края на времето евангелието ще се проповядва в целият свят. Колко голям е този свят? Планета? Галактика (100 трилиона планети)? Вселена (70 милиарда галактики)? Жалки сте с това пикливо ебангеле.

Не евангелието, а корана ще се чете. Не виждаш ли какво става на гарата в Будапеща??? Баба Ванга беше казала "Ще се оправи България, но няма да е скоро. Сирия още не е паднала". Едно от пророчествата ѝ е, че в Европа основната религия ще е ислямът.

"Откровение" глава 16 1. И чух от храма висок глас да казва на седемте Ангели: идете, излейте на земята седемте чаши с гнева Божий. 8. Четвъртият Ангел изля чашата си върху слънцето; и даде му се да опалва с огън човеците. 9. И силна жега опали човеците, а те похулиха името на Бога, Който имаше власт над тия порази, и се не покаяха да Му въздадат слава. Затопляне определно ще им а, но то не е свързано съ спроизводството а с греха на хората. И срешу него лек няма. Но се поддържа истерично пореддната масов а митиоллогия че иам глобално затопляне. За да могат да контролират прозводтсво тв отделнит едържави и да зашпазят статуквото и монополите, като създадат такива услвоия в името на екологията, че развиващите се икономики да не могат да ги покрият. Защото само богатият и честен човек е независим. А те изпозлват глобалнит епроблеми за да прокарват идеята за нужда от единно правителство. Ако няма проблеми се създават изкуствено. Останалото е дело на медиите.

БОЛИ МЕ ФАРА ЗА ГОЛБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ! Като чета повечето тука мислят по същия начин! Но искам когато почне коленето поради разни засушавания и прочие глупости породени от това глобално затопляне, то аз да съм на сушина! За другите не знам! Да се оправят самостоятелно и по единички!!!!

То бива да си тъп ама ти прекали. Твоя рахат може да изчезне точно за една нощ и тогаз ще ревеш, нъл тъй

Че аз кат гледам почти сичките тук 5 пари не дават за глобалното затопляне! Така, че явно никой не го е еня! Е сам можеш да си направиш изводите от тук нататък!

Глобалната простотия се усилва. Група политици фабрикуват небивалици, които охотно се приемат за истина.

Време е да ходим на Марс, защото Земята е тотално ос.рана

След 50 години ще захладнее, а след 500 ще има мини ледников период. След това пак ще сгрее и т.н. Времето тече, мачът наближава.

И-и-и, бях забравил за мача!!!

климатични промени. не моат ме излъжат мене. някаква далаверка сигурно има в тая работа. не вярвам. тарикат съм аз. при мене такива не минават. тва наука, маука, всичко е далавера.

"Според скептиците, дори и глобалното затопляне да е факт, човекът въобще не е основен фактор в него, като по време на мезозойската ера средната температура на Земята е била доста по-висока от сега." Ето - това е истината. Човекът се мисли за много по-голяма работа отколкото е всъщност. Още Плиний Стари когато е наблюдавал изригването на вулкана Везувий е записал мисълта си, че пред тези природни стихии човекът е едно нищо. Само един мощен вулкан е в състояние да промени климата глобално, за което вече има сведения че е ставало през средните векове. А ние колкото и да се пъчим и да се пуйчим че можем да променим климата, това няма да има никакъв ефект. Аз лично бих се радвал на по-топла зима. А виж, обратното също е вярно - от "Топлофикация София" ще са нещастни.

За екологичните проблеми на планетата, има два основни действащи фактора: 1. КОСМИЧЕСКИЯТ РАЗУМ, който цели с повишаването на средната температура на планетата, ДА АКТИВИРА ЧОВЕШКИЯТ РАЗУМ ЗА ОСЪЗНАВАНЕ НА ЗНАЧИМОСТТА СИ. 2. ЧОВЕЧЕСТВОТО, което е ОСАКАТЕНО от поробителите си, в последните 300 хиляди години. На тази вакханалия, в следващите 2-3 години ще се сложи край чрез Божествената Помощ и Намеса, обаче и с активно личностно участие. Тези същества които съдействат на процеса, ще се предвижват по програма за еволюция от 4-11 космическо измерение, а пасивните от 4-7 космическо измерение. И тъй като атеизмът се "ИЗПАРЯВА" при висока температура, за това и глобалното затопляне се увеличава.

имаш нужда от двойна доза хапчета.

един мармот завива шоколада в станиол

Желателно е да се затопли - ако може и повечко. Все пак хората , които ще обитават Европа ще са с афроазиатски произход и може даже да се окаже , че им е студено.

Глобалното затопляне се усилва... а Ниагарският водопад замръзва... чудни времена, наистина.

Проблемът не е в газовете, а в липса на гори. Всеки който е бил в планината знае, че там където няма гора се усеща жега, влезеш ли в гората става хладно. Причината е че слънчевата енергия в първия случай се отразява и задържа в атмосферата. Във втория случай светлинната енергия се тушира от фотосинтезата. Проверите в гугъл мапс колко гори са останали от площа на земята - това са само планините, които трудно биха могли да се превърнат в обработваема земя.

симо

Добре казано.Но за да възобновиш или създадеш гора трябват пари.Тоест това е РАЗХОД , не е печалба.А сегашната световна идеология е ПАЗАРНА,КАПИТАЛИСТИЧЕСКА.Печалба и само печалба.Другото е нерентабилно,не пазарно и няма право на реализация.ПЪЛНА ОТВРАТ.Та ясно е кой и какво погубва планетата.Ами ако и това е рентабилен БИЗНЕС???????????Ако е време за.....жътва.КОЙ печели от бежанската вълна?.КОЛКО???????????????

Изследване финансирано от световната банка. Явно има голям бизнес в тая работа.

Ох ... пак е онова време ... време за правене на бюджети и разни стари "проблеми" изплуват...

може ли някой с вещина да ми обясни защо HAARP не може да допринесе за тези промени? До сега съм чувал само становища без конкретика. След като хаарп може да нагрява горният атмосферен слой и така да нарушава пропоскливостта му за слънчевата радиация - това според мен е нарушаване на баланса.

Цялата дандания е за да се завъртят едни големи парички. Оборот до става.

Ще свикнем.

и малко ще мутираме, но по-добре пустинна жега, отколкото ледена епоха...

Абе,що не кажете на хората истинската причина за тези изменения в климата на планетата, ами им хвърляте прах в очите с тези вредни емисии?! Всичко идва от открития космос, от промените в поведението на слънцето и слънчевата с/ма като цяло. Та в Библията е предсказано, че в края на времената (т.е. епохата, в която живеем) бедствието няма да бъде потоп, а огън от небесата. Иначе за Пешо и Гошо и редовните ползватели на соф. градски транспорт такива новини си имат иположителна страна: по-топли зими и надеждата, че с/ките за парно ще паднат и бремето на рекета на Топлофикация ще намалее! Както се казва в една крилата народна мъдрост: На куците врабчета, Господ им свива гнездата!

Определено, ООН се мислят за ...Господ или поне за Майката Пририда и "могат" да определят климата на Земята. А пък някои "учени" си мислят, че като намалят парниковите емисии продукт на човешката дейност / които впрочем са само 0,2 % от всички газове предизвикващи парниковия ефект- останалите се "произвеждат от Световния океан/ и...готово, затоплянето ще бъде спряно!!! О, свещенна простота! Не е ли по-добре да мислим как да живеем заедно с Природата на майката Земя? Като вали дъжд, ще си носим чадърите, като пече слънце ще се крием под сянките.

Всичко си е в реда на нещата. Може да имаме лек принос, но определено не е така, както го изкарват "учените".

Проблема според мен основно се дължи на все по-малкото количество гори. Исичането продължава със сериозни темпове. Това трябва да спре. Газовете май не са чак такъв проблем, сравнени с газовете изпускани от вулканите, но липсата на гори е неприятна.

Баце, 7 милиарда народ. Всеки от тях иска да се топли - много от тях са на дърва. Всеки иска тоалетна хартия - и тя от гора се прави. Ако човешката популация падне на 2милиарда, проблемът ще самоизчезне.

Всички знаем че земята е претърпяла няколко ледникови епохи. Въпрос? Преди началото на последната ледникова епоха някой знае ли каква е била средната температура на Земята? И още един въпрос? Излезли ли сме от последната ледникова епоха или все още сме в процес на излизане. Освен това като ученик съм учил че Самите ледникови епохи имат периоди на затопляне и застудяване. Примерно около 2000 години назад на балканите не са виждали сняг а през средните векове е било доста студеничко като цяло в Европа. Не случайно историците ги наричат "мрачни" не само заради политико икономическите аспекти. Тъй че тая работа с глобалното затопляне ми се вижда доста мъглява. Кое е от човека и кое от самата природа, не е много ясно.

А на база на "подозрения за мъглявост" готов ли си да затриеш всички? Даже и да е само вероятно, а не 100% доказано, мислиш ли, че ако се окаже ВЯРНО след 10 - 15 години ще може да се направи нещо? По-добре да се вземат мерки срещу най-лошото, пък то ако ще да се случва. А не след 20 години изведнъж да се ревне, "Аууу, вярно, ся к'во правим?"....

Прогнозите са за покачване на температурата заради парниковите газове създавани от хората. И това е наблюдаем факт последните години. Природните "екстри" в случая не ни вълнуват, а само сътворените от човек. Факт е че огромно количество енергия трупана милиони години във вид на фосили са израходвани и се изразходват последният век. Тази енергия се трансформира в топлина и какво мислиш че става? Смяташ ли, че печката ти в къщи не оказва влияние на климата в стаята ти?

Последното ти изречение омаловажава всичко останало. Точно така, влиянието е в стаята ти, по същия начин става въпрос за урбан зоните, не за целия свят, измерваните стойности въз основа на които се правят глупавите изводи за глобално затопляне са за урбан зоните - градовете. Бостън 5000 жители началото на миналия век - Бостън 6000000 сега - примерно. Доста амбициозно е да се счита, че човешката дейност има знчителелен принос в глобалния климат на земята. В това може само да се вярва, защото няма никакви смислени основания за това.