ГМО-корали ще оцелеят глобалното затопляне

Открит е генът, който прави някои корали по-устойчиви

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Учени от Института за наука "Карнеги" разкриха кой е генът, който помага на някои видове корали да оцеляват във все по-затолящата се вода, причинена от глобалното затопляне. Те дори имат план за редактиране гените на тези организми, с цел да придобият устойчивост към топлината." "До момента проектът е отнел няколко години само в този първоначален етап. " "Проблемът обаче е, че този план би бил незаконен съгласно австралийското законодателство, което забранява редактирането на гени с CRISPR." и всичко това в името на върховенството на закона, представете си само... :-)))

Ще кажеш, че за първи път в историята на планета ни има глобално затопляне.

Знаеш ли кога ще разбереш нещо дали е редактирано с CRISPR/CAS9? Точно никога.

сигурно така е и с корона вируса... :-))) много просто е да се разбере...

Само мен ли ме смущава заглавието? От чисто езикова гледна точка подобно използване на "оцелявам" без предлог ми звучи твърде неестествено. По-добре би било "оцелеят след" или "оцелеят при". И после в текста срещам "редактиране гените" вместо "редактиране на гените". Знам, че не е езиков форум, но ми втръсна да си мълча.

Значи затопляние и застудявания е имало и преди и тогава са измирали до 94% от целия жив свят на земята! Но мога да кажа със 101% сигурност, че за първи път от както има земя и затопляния и застудявание по тая земя, та за първи път на планета ни има към 8 милиарда човекоподобни маймуни! Които, дори представяш ли си, се мислят за умни и разумни!

Проблемът не е в самото глобално затопляне (по-правилно е "климатични промени"), а в това, че засяга живота на милиарди души в различна степен. При някои дори е въпрос на оцеляване.

не съм чувал да умират толкова видове, но щом казваш... не знам що толкова много обичате да хвърляте цифри които не само не сте проверили, ами и не ги разбирате дори. За последните 2,6 млн години от как е минала ледената епоха са установени 104 глобални затопляния/застудявания с промяна на нивото на моретата от 130 метра. И тези 130 метра са минимални промени. Колко се е вдигнало нивото до сега???? 0 метра. Едно е ледена епоха при която умират хиляди видове, друго е глобално затопляне или застудяване, трето е това което е в момента и ЩЕ доведе със сигурност до минимални амплитуди които ние наричаме глобално затопляне и тези 130 метра. А "човека" е преживявал вече глобално застудяване (преди 10 000 години), а предците ни затопляне и не сме измрели като вид. За това и в природата има миграции.

за кой ли път. ЧЕТИ И ВНИКВАЙ В ИНФОРМАЦИЯТА. Тука не е място за хранене на буквояди.

Повече ме притеснява движението на северния полюс и смяната на полюсите - нещо което се е забавило вече са над 100 000 години, но се случва със скорост от 55 км/година. www.dw.com/image/47043001_7.png

Разбирам притесненията ти, но магнитният полюс се е сменял многократно досега и не е свързан с масови измирания, доколкото знам. По-скоро ще доведе до сътресения, най вече от технологична гледна точка. А да! Ще бъдат засегнати видовете, ориентиращи се по магнитното поле на Земята. Това ще е сериозен проблем!

Мисля, че човекът се бърка с масовите измирания на видовете. При най-голямото от тях са изчезнали 96% от морските обитатели и над 70% от сухоземните.