Goldman Sachs: AI може да автоматизира 300 милиона работни места

Финансистите смятат, че това ще донесе повече печалби на собствениците

Обратно в новината

Коментари - Goldman Sachs: AI може да автоматизира 300 милиона работни места | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама разбира се, и парите от заплати при вас автоматично Голден молден ще я има ли след 5-6 години е въпроса

Личи,че хора вече не ви трябват!

This is the way!

мдааа и после ще наемат хора които ще оправят бъкиите на изкуствения интелект.

То работа ще има винаги, въпроса е каква. На богатите ще им трябват само необразовани и ниско платени за черната работа, другото ще го прави AI. Taka - по-малко пари за образование, за култура, за развитие на човека като цяло.... И повече пари за тях - и власт!!!

Бъдещето е само в ХАМАЛИТЕ. Не им трябва нито изкуствен, нито естествен интелект.

Ще има роботи с AI, които ще отнемат и тяхната работа.

После ще мислим за обратната страна на медала....

за съжаление, заради пустите печалби западняците си подариха технологиите на китайците и сега се чудят защо китайците отимаха претенции, че и те искат да управляват света.

ако винаги първо мислихме за обратната страна на медала, още щяхме да рупаме банани на палмата

То това е идеята. Той не иска пари, не консумира, не замърсява, не протестира. Въпроса е, как ще се отърват от хората?

не замърсява - дръжки. я пиши в гугъл колко енергия харчи едно търсене в гугъл. твоето търсене също ще изхарчи

не искало пари ?!? ама разбира се че е така! те ИИтата свише дядо господ ги спуска! Отиваш в църквата заставаш пред иконата: Моля ти се дядо господи прати ми един ИИ секретар! и ти отговаря: Заповядай чадо тази бошествена флашка с ИИ секретар без пари, без такси, без абонаменти, без комисионни ... не консумира ?!? точно така! щото дата центровете не лапат едни мегавати като ненормални, че и пекат като печки! колкото харчат за работата която вършат още толкова за климатизация. не замърсява ?!? ама разбира се че не замърсява. той тока въобще не се добива предимно от ТЕЦове ... ама хич!

И как си представяш нещата - ползваш ИИ правиш продукция и..... няма хора които да я купят. А какво ще кажеш за 4 дневна работна седмица при същите приходи ? Та кретенче, ако нещата бяха останали както едно време, щеше да работиш по 12 часа 6 дни в седмицата и да живееш в мизерия. А сега живееш по-добре от царете преди 120 години

Ами много ясно, при липса на естествен интелект, ще се наложи да го замести изкуствения.

Придържайте се до колкото можете към традиционното. Ползвайте кеш вместо телефонни разплащания. Отидете до банката лично. Купете от кварталния магазин. Или ако е от супермаркет от касата със служител. Така ще попречите на големите корпорации да унищожават работни места за да пестят пари.

Ползването на кеш е по-скъпо, защото има по-големи такси от банките. Стоките в кварталното магазинче са по-скъпи от големите магазини.

всъщност така ще попречиш на големите корпорации да ви спестят пари! на всеки своето ... добре придържайте си се към традиционното щом искате ... дори ако искате идете си копайте градинката, плевете я, поливайте я, радвайте и се че расте и след десетки часове труд за около месец-два лятото ще можете да си хапнете био-шмио доматки лично производство, без химия, без консерванти, без ГМО, без алчни големи корпорации ... щом така са ви сладки, кой съм аз да споря обратното? приятен ви живот! аз в това време смятам да пропусна традициите и ще си опъна кратата, ще си извадя GSM-ма ще си поръчам сочна пържола от най-скъпарския ресторант, която ще платя с кредитната карта и ще си гледам мача на видеостената докато си хапвам. единствения въпрос, който много ме мъчи в момента е: бира или ракия?

всичко това много хубаво, ама представи си, че попадениш в списъка на тези 300 милиона и изведнъж, неочаквано останеш без кредитна карта, какво се случва тогава ?!

нещо не ти мисли главата ... ако попадна сред тези 300 милиона, нали точно за това има кредитна карта! работа има безкрай, ние ще се свършим работата на тоя свят няма да се свърши. като не работя едно ще работя друго.

Кой мач гледаш бе? Унгария - българия, хахахаха