Коментари - Google показа новата версия на Android (видео) | IT.dir.bg
назад

Google показа новата версия на Android (видео)

Google представи новата, шеста поред версия на операционната система за мобилни устройства Android - Android M.

Обратно в новината

Коментари - Google показа новата версия на Android (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Май Андроида си иска сносен телефон,не скъп,но не и евтин ! И с Вистата за комп беше така,оплюха я много,а от всички ОС досега на нов лаптоп от 2009 с нея се чувствам най-добре !

лелеее и гугала се включи в събирането на отпечатъци тва требе да е голем бизнес

Виждал съм и повече и по-малко омазани операционни системи последните 30-ина години, но толкова омазано нещо като андроид не съм виждал. Инак не е зле да го има човек в джоба си, по-добре от нищо разбира се, нося го - но от това не става по-малко омазан. Досега всяка нова версия е била по-омазана от предишната, единственото, за което ги е еня са ограниченията, които да наложат и как да закарат данните на всички в "облака" - не очаквам нещо различно и тоя път, след като могат силово да налагат правилата в световен мащаб що да не го правят, де ги тия дето лакомията им има граница в днешно време.

neXus

Интересно......омазан бил и се мъчиш, ама продължаваш да го ползваш....интересно

Омазан е и не се мъча повече от когото и да е от останалите, които го ползват. Просто това, което имам направено зад гърба си през годините ми дава възможността да виждам неща, които редовите потребители няма как да видят - ако можеха да ги видят гугъл и маса други нямаше да са помирисали пазара за операционни системи.

"Android M е с по-високо ниво на защита от автоматично качване на нежелани приложения. " Вие първо оправете Андроид-а откъм по- сериозни функционални недомислици, които сравнително лесно могат да се поправят!!! - Остро наложително е да се вкара в концепцията за приложенията както забрана да се обновяват без разрешение, така и опция да ги обновяваме принудително. Самообновяването може да те хване "в крачка" по никое време и при малко по-старички телефони с натежали обновявани приложения да не получиш по минута-минута и половина достъп до телефонските опции на телефона си. Тъпо е!!! Да се обновява когато потребителят му разреши!!! При малко по- стар телефон ( моя гони 2 години) приложенията са набъбнали, няма свободна памет, не могат да се обновят заради малкото памет, стартират обновленията наново и в крайна сметка батерията ненадейно заминава за половин ден, ако не забележа какво става. Все пак не е удобно на делова среща да почна да ровя телефона си като Бойко Борисов на награждаването с Нобеловите премии, нали? В същото време няма как да го предизвикам да обнови дадено приложение, което аз по някакви причини искам да обновя. Да се въведе конфигурация отделните приложения да може да им се задава забрана за обновяване. Има приложения, на които новите версии за никакъв чеп не стават и след всяко обновяване ги махам и си инсталирам старите от SD картата... до следващият път. - Голям проблем са вградените нежелани приложения, които потребителят не може да дезактивира. Половината от случаите на самообновяване и изтощаване на батерията са от тях. - На всички Андроид-ски устройства които съм виждал, силата на звука се регулира така, че като се намали, се намалява за всички приложения на устройството. И ако го забравя намален по някакви причини (примерно за звука на камерата,който обикновено не може да се изключва), не чувам повикванията и ги изпускам. Тъпо е!!!

- Често Андроид-а забравя зададените персонализирани рингтонове и тогава телефонът съвсем не звъни. Бедата е че като ги забрави, не минава даже и на някой от фабричните, макар че не е приятно след всяко обновяване на някой приложения да персонализираш отново рингтонове. За мен рингтоновете са много важни, за да мога да знам кой ми звъни когато съм зает с друго, шофирам или телефона не е в ръцете ми. Показването на снимки на хората от указателя на телефона е безполезна глупост, особено ако си на много светло (прмерно на улицата) и трудно се вижда дисплея. А ако шофираш не е нито практично, нито безопасно. - автоматичното регулиране на яркостта на дисплея да усилва яркостта му, когато сме на светло! Тогава при затъмнен дисплей нищо не се вижда! Обратно когато сме на тъмно, окото се акомодира и тогава вижда и по- слабо осветеният дисплей. Постоянното държане на дисплея на най-голяма яркост хаби батерията. - Да се изработят естетични часовници - десктопи с големи цифри. И имената на хората от указателя и номерата които се изписват да са с по- големи цифри. Много от потребителите на смартфони са 40+ и имат характерното за възрастта далекогледство. Знаете ли колко неудобно е да слагаш очила на всяко поглеждане? Особено ако си на хладно и със слагането те се запотяват? А ако шофираш е повече от неудобно! - В алармите да се въведе допълнителна опция дали сигнала, който е зададен за аларма да се повтаря след просвирването му, или да се просвирва еднократно. Повярвайте ми, кукуригането на петел за събуждане звучи особено шизофренично, ако кукурига 40-тина пъти в минута! Редактирах звуковият файл с няколко кукуригания и минута пауза след тях, но не е решение. Или поне не за всеки!

- В алармата менютата за спиране на алармата или отсрочването и за следняколко минути да се направят с ГОЛЕМИ ЦВЕТНИ БУТОНИ. В повечето Андроид-ски устройства менюто е трудно за обслужване от сънен човек, защото обикновено иска избирането на повече от една опция. Опцията дали искаш да я спреш или да подремнеш още малко е безсмислена, ако се наложи да се разсъниш докато си сложиш очилата за да видиш ситното меню и да го натиснеш. А ако носиш не очила а контактни лещи, неудобството е още по- голямо. В края на краищата спирането на алармата да сработва и при натискане на иначе безполезният единичен бутон за задействане на камера пак е решение. - Да се създаде в Андроид аудиоканал към Bluetooth слушалките за всички приложения. Тъпо е да не мога на хендсфрито си да чувам GPS-a. А бих искал да слушам и аудиокурсове или музика. Възможно е да има проблем с преобразуването на стереосигнала в моно, но софтуерно това направено в изхода към високоговорителя, така, че принципно може. Това е единствената малко по- сериозна преработка на софтуера, която предлагам. - При тих режим рингтона да се подава на Handsfree за да можем да разпознаваме по него кой ни търси, ако е персонализиран. - Полезно би било в алармите да се вкара опция на алармата при зададено активно време (от час до час) на всеки кръгъл час алармата да изпълнява дискретно кратък сигнал, който да напомня че е кръгъл час без да иска потвърждение от потребителят. Хубаво е улисани в заниманията си някой да ни напомня, че времето тече.

neXus

Изглежда не можеш да боравиш със смартфони. Има си забрана за Автообновление, което изключва единствено основната версия на Galaxy Apps и Google play. Какъв ИТ специалист си, като не знаеш елементарни неща - стари телефони се държат на заводски версии на приложенията, които точат по-малко рам. Аз проблеми със звука нямам.

Вярно е че заводсите приложения изпозват по- малко памет. Проблемът е че много от тях въобще не ни тябват и харчат памет само защото ги има.

Не е истина как може да пишеш толкова много и да не кажеш абсолютно нищо смислено...

интересно обаче при кое точно плащане продавача има достъп до банковата сметка на купувача, та това предлаганото в андроидпей е нещо ново? нещо май превода ви е неточен или нещо сте недоразбрали

Колко си смешна само. Охх на бати ... Мога да ти преподам някой друг урок по новия андроид

При всяко в което му даваш детайлите на редитната/дебитната си карта. С това тяхно плащане искат да отхапят парче от пазара на paypal (който изолира търговеца от картата ти макар да плащаш с нея), и навярно ще успеят предвид размера си.

и при плащанията с директно даване на номер на банкова карта, търговеца пак няма достъп до сметката зад картата. операциите се пускат по карта, не по сметка.

Интересно ми е колко ли модела андроидни телефони създадени преди 2014 ще могат да ползват упгрейда. Аз се сещам за една фирма дето ъпдейтва софта на телефоните си няколко пъти в годината. Та през далечната 2011 телефона ми бе с версия 5 а сега е с 8.3. До 2 седмици пускат 9, която ще се поддържа от тутурутката ми отново. Ехххх живооооот :))))))))

поне 4 телефона отпреди 2014 ще го получат. Със сигурност повече модели телефони ще получат този ъпдейт, отколкото тази фирма за която се сещаш ще предостави този така хвален "9". За справка, телефоните които ще получат "9" са "6" до момента. аЙфон 4с, 5, 5с, 5ц, 6 и 6+. Броят на получилите Андроид М ще е поне двоен на това 6. Ако си мислиш, че с 4с ще впечатлиш някой, много си се объркал. А още повече си се объркал сравнявайки политиката на обновление на Епъл и Андроид телефоните.

На Леново модел 2014 с Кит Кат дори Лолипоп върви бавно а представям си този новия Дроид. Това за което пишеш го могат само Епъл. Дори Майкрософт не правят по лайт версии на мовите си ОС - всяка следваща е по-тежка от предходната и иска нов хардуер. При Епъл излиза, че р даже напротив - всичко бачка и на стар хардуер. Чудех се защо про Андроидите не е така? Стигнах до извода, че не е реантабилно за тях. И без това са евтинджоси и няма никой интерес да пише лек софт за тях.

Опитай да качиш нещо различно от iOS 3.xx на iphone3g/3gs ili iphone 4, нещо над iOS 4..., как влачи, чак убива. Това е бизнеса на всички, Apple умира от 2017 ще са Nokia case again...

извода ти е горе-долу като коментара ти - палав ...

Майкрософт оптимизираха много windows. 8 и 8.1 са доста по-бързи от 7 и искат по-малко ресурси, ама почти никой не може да им търпи интерфейса.

На дядо му казали, у кръчмата, че гугъла ша пускат умен Xуй и сега ми пили да му зема андроид че негория умрял.

Не ми допада тази накъсаност. Анроид, ХромОС, Брило, Анроид Уеър. Пълна каша. В крайна сметка се оказа, че Майкрософт успяха единствени да обединят различните ОС за различни устройства. Въпреки, че Уиндоус и Уиндоус Фон са различни, то те имат сходен външен вид, а потребителя това го интересува. Този Андроид няма никакви реални подобрения - само сигурността били оправили. Сигурността е последното което ме интересува. Ако се прецака нещо флашвам и връщам фабричните настройки. Пръстови отпечатъци, глупости... никакви реални подобрения.

Повечето телефони още нямат 5-та версия, а и никога няма да имат, ако зависи от производителите. А какво да говорим за 6-та? ЕС трябва да наложи на производителите да спазват по-добра софтуерна поддръжка и да вкарат възможност за деинсталиране на bloatware-а, с който пълнят апаратите.

Ами те ще я представят в края на 2015. Още се продават телефоните от 2015 началото, после ще се продават телефоните от края на 2015. Телефоните които ще излязат първата половина на 2016 ще са все още със старата ОС. Чак след година и половина-две Анроид М ще се наложи. Затова смятам, че тази ОС върви на зле.

Това изобщо не е вярно, ако Андроид М излезе есента 2015, телефоните излизащи 1вото 3месечие на 2016 ще са с него. Естеествено говоря за флагмани, като голяма част от флагманите ще получат въпросният ъпдейт още преди Нова година. Нексус серията например ще го има максимум месец след излизането му.

Ето пак почваме старата песен... Защо да трябва всички телефони да са с една и съща версия на Андроид? Та нали има различен клас устройства, този "различен клас" не е сложен за украса. Иначе за bloatware-a съм съгласен, има доста досадни неща.

Защото не става въпрос за различни версии ОС, а за търговски трикове на производителите, с които карат хората излишно да си купуват по-скъпи телефони. Различния клас устройства в случая се обосновава основно от различните екстри /софтуерни и хардуерни/, които притежава телефона, но това не включва ОС-а. Ако ще включва и ОС-а, тогава да направят няколко различни версии и да е ясно, иначе си е чиста търговска заблуда. Още повече - никъде не се споменава ще се ъпгрейдва ли ОС-а до най-новата или не, това трябва да се гадае от потребителите, тъй като ОС-а е безплатен.

Поне една очевидна причина има човек да държи стара версия - 2.нещо си - докато може. Не забранява на приложения от 3-ти страни писането във външна SD-card. Опитай примерно да пуснеш utorrent да download-ва във външна карта с 4 и нагоре на нерутнат телефон - просто не може.

Зет3 ми е с петица и вярвай за нищо не става и точи яко батерията. Киткат си е класика!

"зет ти" е за аЙфон. 100% и "той" ще му "точи" батерията, но нищо.

Продуктът, за който говориш е кръстен на теб, защото мислиш именно с тая си част. Типичен простак, който освен простотии няма друго в главата си.

кога да очакваме гугъл гъс, който да ти казва кога ще с*ереш и колко мека тоалетна хартия ти трябва, според установените хемороиди?

Тия неща ги чакай от Епъл.