Коментари - Google отбеляза Хелоуин с видео | IT.dir.bg
назад

Google отбеляза Хелоуин с видео

Google отбеляза Хелоуин с доста добро и поучително видео.

Обратно в новината

Коментари - Google отбеляза Хелоуин с видео | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво е това "Хелоуин". Нещо за групата ли става въпрос ? Да нямат нов албум :)

Не виждам нищо интересно в този езически празник натрапван с голяма жар в медийното пространство от идеолозите на Вавилон. Преди няколко дена гледа внякакви брошурки с дете сложило маска с дяволски рогца. Не ми се стори много възпитателно. НЯкопй широкоскроени хора ще кажат че това е само игра и забавление, но в действителност децата трябва да се учат да познават Божият характер, воля и спасителен план, което е най-важно за човека в краткият ни живот на тази временна планета, а не да ангажират вниманието и емоциите им с такива безсмислени и вредни за характера и представите им езически празници.

лоши били чуждите маски с рогца. въй, много е невъзпитано. но езически ритуали с маски и рогца си имаме и ние - например кукери. даже наща църква (божия спасителен план) явно няма проблеми с тях. страшното е не в рогцата а в това, че празнуваме чужди традиции за сметка на нашите си традиции

Докато репликирах "Замислен" си мислих точно за кукерите. Да кажем, че живея в кукерски град и всяка година ходя по фестивалите да снимам. То не са медицински сестри, поручици, попове, старшини , някакви траверси с мрежести чорапи и жартиери и всякаква друга нелогична дегизировка. Разбира се има и уникални костюми, но "чалгата" се е намърдала и там.

Повечето българи са езичници и затова ние толкова нерадостно, несправедливо и несигурно битието. А причината е че православието отдавна е прегърнало езичеството и се е превънало подобно на другите езически религии в ритуална религия на търсене на видимото и сетивното, вместо на духовното и Божията светлина. В нашпите църкви се наблага на ритуалите и църковнит епразници вместо на чистото спасително Божие слово. Палят се свещи като в езичексите капища, хората се молят на икони (идоли) на светци, въпреки че нашият Създател е личен Бог и човек можем да Го търси по свяко време и на всяко място. А единствене ходотай между човека и Бога е Божият Син, който сам плати цената за нашето изкупление от греха за който трябваше да умрем, и чрез своят праведен живот и словото на Отца, което разделя като двустър меч ясно и категорично правда от неправда и зло от добро, посочи тясната пътека на покаяние от греха, освещение чрез могъщата Божия подкрепа и Светият Дух, и спасение от греха и смъртта. Християните не търсят традициите и земните пеходни ценности , а словото на Бога, което е светлина в нашият живот, за да живят според него смирен и скромен живот.

Абе, Дино, никой в България не го приема на сериозно този "празник", но колкото повече омраза изливате върху него, толкова повече провокирате интереса на децата към Хелоуин. Точно на теб ли трябва да обяснявам за забранения плод?

Истината е любов, смисъл и бъдеще, а не омраза, но протеста срещу нея може и да е.