Коментари - Google купува компания за изкуствен интелект | IT.dir.bg
назад

Google купува компания за изкуствен интелект

Google придобива новосъздадената британска компания, разработваща изкуствен интелект, DeepMind в сделка за 400 млн. долара.

Обратно в новината

Коментари - Google купува компания за изкуствен интелект | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хмм усещам че ще настъпи времето на терминаторите с тия роботи за военните и др такива

Големите фирми , корпорации с американски всички са насочвани и наблюдавани от разни от сектор отбрана,воените им шпионажи и , службите за планиране и такива които ръководят ключови постове в разузнаване и полиция.Тези в този сектор на практика са монопол и нещата стават още по ужасни.Тук парите нямат никакво значение, в тая игра валутите са Време и Влст !

Абе май, май филма Матрицата е на път да се осъществи, но може би няма да има хепи енд ...

Тия парите ги немат за нищо. Накрая ке да останат Гоогле, Мицрософт, Аппле и Ментетета от Китай.

Гугъл ми харесват все повече. Единствено те са смелите да инвестират в момента в неизвестни технологии с голям размах. Всички останали "играят" само на сигурно.

хммм... Google станаха много тежки и инвестират във всевъзможни неща. Притесняват ме обаче напоследък - ако проследите какви неща купуват: 1. Фирма за роботи, при това с поръчки за военните 2. Компания за изкуствен интелект 3. Фирма за уреди, които следят какво ли не в дома ви Ясно е, че искат да се докопат до колкото може повече данни, но нещо... не ми харесва. Все по-голямо следене ще настане.

Това е най-скъпата стока в света - личните данни. Нормално е компаниите да се стремят към все по-голямо разрастване в тази област.

Новопридобитите компании ще бъдат обединени в една нова корпорация с название Cyberdyne Systems :)

Гуглъл са едни от най-добрите стратези в бизнеса. И имат разлика с Майкрософт - Гугъл купуват само неща, които ги допълват, а Майкрософт купуваха конкурентите си. Разбира се, има голяма възможност новопридобитата компания да не се синхронизира с придобиващата фирма. Но Гугъл могат да си позволят този риск. Те са едни от малкото, които имат огромен свободен ресурс.

всичките големи от ИТ бранша имат голям кеш, не са само гугълите, просто тук в дира пишат за приоритетно за 3-4 фирми (защо ли :) ...) и всичките купуват според интересите си .

Ако излезе нещо читаво, Google го купува, и то престава да бъде такова.

Това го правеха преди години Майкрософт. После се сетиха, че няма как под егиадата на корпорацията да просъвтява и напоследък престанаха с тази масова практика. Мисля че първата знакова сделка беше на AOL за ICQ, една програма за която на младите трябва да обесняваш какво е била и как вече никой не я ползва.

Назови едно нещо, което е закупено от Google и не е читаво.

говори наизуст остави го. Хейтъри колкото искаш :)

Youtube - пълен с досадни реклами.

Напълно верно! Последен пресен, пресен пример: Купиха Моторола-една от лубимите ми марки и какво? Продадоха я на жълтурите след изкарването на два мижави модела. До каквото се докопат тия, нищо не става после. Имат една търсачка и това е. То и тя отдавна не е това, което беше.