Коментари - Google на прага на “квантовото превъзходство” | IT.dir.bg
назад

Google на прага на “квантовото превъзходство”

В началото на 2018 година Google ще постигне “квантовото превъзходство”.

Обратно в новината

Коментари - Google на прага на “квантовото превъзходство” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълни лъжи, Роскосмос отдавна ползват квантови компютри. В танка Армата също имаше квантови компютри, просто тогава закъса щото...абе щото квантите бяха малко пияни. Също така във всяка руска електроника, кола, телефон се ползват квантови компютри. Обаче в бъдеще, щото такива неща като руска кола и телефон няма все още...В 20а7-та, де. В бъдеще ще има. Така каза путин:) И нанотехнологии също.

Дано с квантовите компютри администраторите могат да хващат лесно троловете по форумите. Тогава под тази статия, а и под всички други, ще останат само 6-7 искрени смислени мнения, а не 67 платени и няма да се "замърсява" от рубладжии (предимно) или доларджии или каквито са там...

квантовият компютър разбира се е измислен от руснак - пише го и в уикипедия дори. американците могат само да крадат.

Не виждам драсканици от червените мурзилки ха ха. Те освен водка и оръжие друго не могат да произвеждат.

Изкуственият интелект може ли да бъде задвижван от такъв компютър? Значи ло че с напредването на квантовата технология ще се усъвършенства и АИ?

Няма такова нещо като изкуствен интелект!

Браво на руснаците . Велика руска техника , ей !

А рашките кога ще създадат нещо различно от водка, ха ха. Тези компютри тотално ще съсипят РОССИЯ, тъй като разликата между нея и САЩ хептен ще стане космическа в технологично отношение. Същото ще се случи и на тъпите жълтури от чайнистан ако не успеят да откраднат технологията.

22 кюбита, какво значи това в реалният свят - като станат 128 кюбита, значи ли ще се краква AES encryption и всички други 128 блок битови крипто протоколи онлайн? ... отиде си Privacito...

Дори и така прайвъсито ще се върне, когато технологията стане масова. Прдстави си каква домашна криптография може да търкаля това чудо.

" Jm ( нерегистриран ) 19.10.2017 16:25 Глупости на търкалета дрънкат в статията. И сега на никой програмист не му пука какви са физическите процеси в компютъра. Също на никой не му дреме какво е вътрешното представяне на данните. Това, което квантовия компютър може бързо е да намери макс в масив. Всички останали операции трябва да бъдат сведени до това. Програмирането там на ниско ниво е мамата си трака, но веднъж направено, ще изведат стандатни API." Отчасти си прав и отчасти не си. Не всички задачи се свеждат до намиране макс на масив.

За човек с чук всеки проблем се свежда до пирон.

Ако вселената или смъртта не побърза с онищожението ни то някой ден (може и скоро) човечеството да и бръкне с пръст в гъза :)

Упс О да се чете У ;)

3евзек

Прав си, чувече!

Ще ми върви ли Conter Strike?

Само 1.6 quantum edition

въх като го пуснат ще изкопае всички биткойни за няколко секунди:) и като му доскучае става скайнет:)))

мyлтивceлeнa! Тоя компютър Рик Санчез го е направил отдавна, питайте го как като изтрезнее

Ужас! Заминаха ми койните...

Връзваш нанопринтер, минаваш скан и излизаш от матрицата :О Интересно каква ли машина имат жълтите..!?

""Интересно каква ли машина имат жълтите..!?"" - никаква. Чакат Запада да я измисли, че да почнат да се влачат 2-3 години след тях. Копирането иска време все пак ..

Тогава, две или три години след запада се появява Китай или трябва да се приеме, че нещата не се променят!?

Аз от сега мога да ви кажа отговора на свърсложната задача и той е 42.

Видя ли - грешка! Въпроса е колко е 6 * 8 !!! Провери си пак сметката с новия компютър :-)

Каво толкова имат да смятат тия хора?

RSА криптоключове да разбиват.

Браво браво, голяма работа

Аз също се зачудих какво толкова може да се изчислява и порових малко в нета... Ето четири проблема които отнемат много изчислително време... Virtual climate Изграждаане на по-добри климатични модели които да предсказват последиците от затоплянето на планетата. Digital cells Фармацефтичните компании ще създават лекарства чрез алгоритни които могат да предвиждат как различните химикали въздействат върху човека. Future fuel Изчисления на модели на химични реакции които могат да заместят традиционните горива. Inside supernovae Учените ще могат да разберат невероятните сили които протичат в звездата по време на нейното превръщане в супернова..

"...и ĸoмпютpитe дa зaпoчнaт дa ce бaзиpaт нa нeмиcлимo cлoжнo ecтecтвeни зaĸoни, ĸoгaтo щe пpecтaнaт дa пpeoбpaзyвaт физичecĸия cвят в бинapнa cиcтeмa" Добре де, в каква система ще се представя физическия свят? То я ясно, че ще е някакъв математически модел, но какъв? Някакъв многомерен? По-долу някой каза, че кванта има три състояния, но пък квантовите системи имат безкрайно много състояния в хилбертово пространство... Та ми е много чудно дали тези нови компютри няма да дават отговор "42" за много от поставените задачи?

Глупости на търкалета дрънкат в статията. И сега на никой програмист не му пука какви са физическите процеси в компютъра. Също на никой не му дреме какво е вътрешното представяне на данните. Това, което квантовия компютър може бързо е да намери макс в масив. Всички останали операции трябва да бъдат сведени до това. Програмирането там на ниско ниво е мамата си трака, но веднъж направено, ще изведат стандатни API.

Това до колко се клоква? Има ли възможност да се бута делителя на шината? С водно или въздушно охлаждане е? Трябва ли да се делитва капачката на проца или са му сложили хубава термопаста? Кога се очаква по магазините, сигурно за черния петък ще е наличен за поръчка, нали?

Споко, идва с добър боксов охладител и програмка за автоматично клокване - от 16 кубита скача на 24 кубита. За черния петък и кибер понеделника ще има намаление.

Сега очаквам статия, че Русия ще прави също квантов компютър.

Тя вече мисли за второ поколение квантови професори.

Предполагам, че вече работят по външния дизайн на руския квантов компютър.

e че те вече си имат бе. Байкалчето не е ли и то бързо колкото квантов Пентиум 3 ?

Това дали може да "копае" криптовалути? И какво ще стане с криптовалутите ако започнат да се "копаят" с квантови компютри

Има квантовоустойчиви алгоритми за криптовалути, за спарка криптовалутата от трето поколение - IOTA. Аз купувам само такова и чакам ... Све още е центове, понеже овцете купуват това, което им пробутват чрез медиите, говоря за остарелия биткойн, който вече е боклук - високи такси, бавен, проблем със скалируемостта, и харчи ужасно много ток, няма как такава технология като биткойна в сегашния му вид да има бъдеще.

Май ти си овцата.

Извинявай бил ми казал с кой софтуер закупуваш от тази криптовалута?

Всеки, който се занимава с копаене на такава тъпня, е като пенсионер, герой в ало-измама.

обясни го на 5 цифрената ми банкова сметка за последната година

Отговарям ти, не, не може да копае. Квантов компютър не може да смята хеш функции, може да разбива системи с публичен ключ. Така че се притеснявайте повече за онлайн банкирането.

Изумителни, втрещяващи глупости! Все още квантовата физика, механика, изобщо теория са твърде спорни дисциплини, пък какво остава за практически решения. На този етап квантовите глупотевини по скоро клонят към хомеопатията.

Този род новини за квантовите компютри звучат като марсианските хрионики в света на космонавтиката.

Така, така. Предполагам, че във вашето семейство е традиция от векове да вярвате, че земята е плоска и е център на Вселената

Квантовата физика е толкова "твърде спорна" и далечна от практиката, че лазерът е открит с нейна помощ. Ма той и лазерът не е кой знае колко практично нещо, нали. Ония малките лампички, дето светкат на рутера ти с който се свързваш с ДИРа през интернета и те са лазерчета (LED-laser emitted diode).

Да беше попрочел малко,преди за ръснеш поредната си тъпня !!! LED означава Light-emitting diode или буквално Светоизлъчващ диод. И няма нищо,ама нищо общо с лазера...

Аз въобще не съм наясно как бачка квантовият чип и какво значи кубит. звучи ми като хобит.От друга страна съм чел или чул, че бързината е огромна но пък предвид безкрайните варианти а не само 0 и 1 като транзистроните бракми затруднявало писането на програми.Понеже тия в дира са известни тъпаци, дезинформатори и откриовенни лъжци може ли някой от нас които сме известни като всезнаещи и всеможещи коментатори да ни светне по детайлно по въпроса?

@Dir

D-Wave (на снимките) не се прави от Google. Google работят върху собствен квантов компютър , a квантовото превъзходство изисква 50 qubits.

ами никъде в статята не е казано че се прави от google. явно не са имали снимка на googleskia.

Казват,че квантът има три състояния. Казано на компютъен език - 0,1,2. Значи ли това, че всичко ще е в троична бройна система вече? И ако ДА - има ли компилатори за тая работа? Само питам.

Компютри с тризначна логика е имало още в началото, но поради една или друга причина не са се наложили. Колкото до компилатора, пише сравнително лесно. Не очаквай да защитиш дисертация с компилатор.

дир.бг, уволнете примата който е преписал този безогледен ПР на гугъл в сайта ви под формата на новина !

Я! не обиждай! Това не е "примат", а световно известен хуморист! Не думай така, че верно ще го махнат и после няма да има кой да ни разсмива!

Ще търсим отговора на въпроса на въпросите във вселената? Не се хабете - 42 е.

Отговорът е ясен, въпроса ще търсят.

Аз още не съм видял демонстрация на решаване на задача с квантов чип...

Няма и да видиш. Тези компютри се използват от службите за разбиване на криптографски ключове.

Стана ми интересно за кои служби говориш. С примери, ако може. Ама конкретни, не по слухове.