Коментари - Google купи компания, разработила аудиопароли | IT.dir.bg
назад

Google купи компания, разработила аудиопароли

Google придоби млада компания, която е разработила технология с уникален аудиосигнал за заместител на стандартните пароли.

Обратно в новината

Коментари - Google купи компания, разработила аудиопароли | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След появилата се преди време новина за компютърни вируси комуникиращи между компютрите чрез звуци, сега Гугъл ще разпространят свободно и програма за активиране на различни команди на заразените компютри..

3ма души, 0 - продукта :) Това са просто поредните връзкари, който са завлекли акционерите на Google с много пари и сега почват редовна работа в компанията - вероятно по някой тъп проект, който обаче носи пари (примерно андроид)

Моя грешка: Оказа се че Америка просто купува кадри от Израелските спец части: Според описание на сайта на компанията екипът на Slicklogin наскоро е напуснал подразделението за кибер сигурност на израелските военни части и е работил в продължение на шест години над най-актуалните проекти за сигурност. Сега те изразяват щастието си да са част от Google и заедно да подобряват, но и опростяват мащабите за сигурност.

Google за теб са като прочетена книга! Браво! Мислят си, че правят скрити ходове, ама ..с теб не са познали..

Не мога да разбера защо никой не купува високотехнологичните и иновативни северно-корейски компаний :)

Искат, но не могат да си ги позволят. Никой няма бюджета да купи техните разработки, примерно кацналият на слънцето млад астронавт :)

Този Компаний някой римски пълководец ли е? Пълно е с неграмотни.

И всеки наоколо ще може да чува паролата и вероятно записва. Нали си купиха reCaptcha за кодовете за логин. За едните едно, а за другите друго ли?

Не си ли гледал научна фантастика - не е нужно да се казва парола, а да се сравни гласа с базата данни. Е, дано само измислят как да защитят технологията от прецизните микрофони :)

нещата вероятно не са толкова прости колкото си мислиш. апликацията на телефона може да се направи да генерира код по някакъв алгоритъм след като получи сигнала от компутъра. на същия принцип на които работят машинките за генериране на код за интернет банкирането.

Точно това щях да напиша. Де факто смартфона може да има уникален код... звуковото съобщение е просто поредица от произволни цифри, които след трансформация на смарт телефона връщат обратно отговор на сървара, време за реакция под секунда, бърз, относително сигурен начин, единствения сигурен начин да бъде кракната е като откраднат телефона. Но възникава проблема и какво става като си загубя, забравя, счупя телефона :)

Това няма значение, ако запишат как го изговаря. Примерно докато си казва паролата, 3-ма около него ще са на видео чат и ще имат запис на говора му. А как ще се кодира после е почти същото. Имаш данни които кодираш, без значение дали по начало е било звук.

И интересно какво ще стане, ако настинеш и ти се развали гласът? Няма да може да се логваш ли? ;)