Google: Пуснахме изкуствен интелект преди да е готов

Миналата седмица Google рекламира своя алгоритъм с видео, в което той дава грешни отговори.

Обратно в новината

Коментари - Google: Пуснахме изкуствен интелект преди да е готов | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То интересното е( но не се шуми по някаква причина) е че chatgpt дава още по грешни отговори, като да си измисли име на учен или име на книга

Дай документиран пример, не си измисляй глупости за да си интересен , или един ти е казал че един друг видял .... ?

Само не знам какво му е "интелегентното". ? Въпроса е каква информация ще се запише в компютъра / сървара !!

Ето един остроумник и неверник... :) www ft com /content/6c2de6dd-b679-4074-bffa-438d41430c31 (търсиш chatgpt site:ft.com, втория линк) Понеже вероятно няма да можеш да го отвориш: ... " A good answer, in some ways. In other ways, not a good answer, because the paper does not exist."

Прилича на Путин.

Да допълня, аз го пробвах със сходни въпроси, чиито отговори проверявах във вики и сходни фактологични грешки се наблюдват. В статията във файнешъл таймс е обяснено и защо се случва за неразбиращите като горния неверник.

Моя съвет е да го пробваш лично. Аз го тествах вече няколко пъти и си е доста плашещо. Реално ако не знаех, че срещу мен е чатбот можеше да реша, че е някой доста ерудиран и леко прекалено учтив човек. Не ми даде грешни отговори въпреки, че наистина може да има такива при други въпроси.

Технологията е таква, че грешки не може да НЕ се случват и проблема всъщност е че отговорите са страшно убедителни дори когато са грешни. И плашещото е че хората не могат да ги разпознаят и когато почнат да се доверяват и ще стане мазало откъм фактология на нещата. Нова реалност

Е, то не че всякакви човешки авторитети не ни лъжат било то поради незнание или умишлено, та надали щетата ще е много по-голяма. Съгласен съм, че човек винаги трябва да има едно наум.

Изкуствен интелект......у...я. ми ....добър алгоритъм с достъп до огромна база данни...

отговорите са тъпи повечето...и винаги може да се разпознае машина...винаги отговорите са много шаблонни ...нещо като Data от Стартрек ...отоговорите може да са точни но винаги има нещо механично в тях.

И ний тъй пуснахме Бойко и 15 години чакаме да поумнее!

Баце

а твоя "интелект" с какво се различава от определението "алгоритъм+база данни"? не се опитвай да отговаряш, вече десетилетия този въпрос мъчи биолози, невролози, социолози, психолози, програмисти, математици, философи ... и отговор още няма

Те никога няма да са напълно готови. Вие осъзнавате ли какво нещо е това истински разум че да говорите? Това е като да създадеш човек? Съзнание. Мислещо, разсъждаващо същество. На Земята, на този етап НЯМА ТАКОВА НЕЩО И НЯМА И ДА ИМА ОСВЕН АКО НЯКОЯ НАПРЕДНАЛА ИЗВЪНЗЕМНА РАСА НЕ НИ РАЗКРИЕ ТАЙНАТА как се създава такова нещо.

Не се шуми защото те вече се издъниха с т.нар. рисуваща програма и в момента ги съдят защото не рисува а преизползва вече създадени от реални хора рисунки и снимки което е в разрез с един тон закони включително и законът за авторското право. "Чат дгд" или каквото там му е името им беше резервния коз , но понеже и той не става за нищо са принудени да крият негативните реакции за него. Цялата тази И.И. истерия е новата сензация. Това е като COVID. И също като. Covid ще отмине. Просто на глобалистите им трябва шум , в противен случай погледите ще се обърнат към тях. А това са неудобни погледи. Погледи свързани с Бил Гей и педофилските афери около него, както и всякакви други РЕАЛНИ ПРОБЛЕМИ. Но те няма да се измъкнат. В крайна сметка събитията ще ги застигнат.

БАце, далече си от нещата. Що не биеш на шах машината, нали си уникален и неповторим. А шахът дори не е с RNN.

за шах не и трябва на машината ИИ за да те бие . за на копане пак ще те бие багера, също без ИИ

социолози, психолози и философи може да ги разкараш от сметката . нито ги мъчи, нито имат с какво да помогнат

Какъв изкуствен интелект, след като дава отговори въз основа на информацията събрана в интернет. Изкуствен интелект би трябвало да открие отговора и да го даде, а не да дава информация която е намерил и да се твърди, че е умен. Това са глупости. Питах го този бот въпроси на които никой не може да даде отговор и отговаря глупости каквито пише в интернет а не да открие верния отговор.

Коя технологична компания са пуснсли нещо когато е готово, всичко само в бъгове и кръпки.

И ние пуснахме продажни п3дали за няколко месеца със спорен курс в Харвард и очаквахме да поумнеят, но никакъв шанс. :)

Шахът е елементарна игра от математическа гледна точка. За него не ти трябва истински интелект, а възможност да извършваш прости сметки много бързо. Това да отговаряш на произволни въпроси е несравнимо по-сложно.

добре го пуснахте, ама ке се врати ли ?

Няма грешка, няма грешка, както е казал негъъра в оня виц, дето се появил на вратата с голямата паламарка, а тоя дето му птворил казал, че има грешка.