Коментари - Google пусна Nexus 5, разпродаде го за минути | IT.dir.bg
назад

Google пусна Nexus 5, разпродаде го за минути

Google пусна в продажба новия смартфон Nexus 5. Минути след представянето на устройството в четвъртък черната версия с 16 GB памет бе разпродадена.

Обратно в новината

Коментари - Google пусна Nexus 5, разпродаде го за минути | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искаш да кажеш, че не си заслужава?

Браво на тях. За сравнение ZOPO C2 Premium с CPU: MTK MT65891.2GHz, Cortex-A7 quad-core process, 32 GB ROM, 2 GB RAM, 13 mpix rear, 5mpix front camera, Dual SIM i 8,89 mm само за $180

Имаш ли идея за разликата в производителнста на МТК и Snapdragon чиповете. Все едно ЗАЗ и Порше

Нексуса дали струва В България 500 лева?

Едва ли. Ако струваше колкото му е цената в САЩ, щяха да се получат поръчки от цяла Европа за няколко тира с нексуси.

kokobrais

Ша струва след 2 години, га остарее!

Хм бих си го купил, съотношението пари и качество изглежда доста добро :)

Никога повече Андроид за мен, пълна с безумни приложения и забиваща многократно.

Mи като си тъпчеш телефона с безумни приложения - андроида ли ти е виновен? :)

Абе вие сте некави напълно побъркани, да ми обеснявате, че една ОС е нормлно да забива постояно и продължително. Днес окончателно си счупих тъпия андройдски Галакси ейс в стената, няма по голямо дърво. Как може една ОС да държи 10 минути черен екран и да неможе да ти отвори простата функция на телефония указател. Това е пълен боклук. Никога, ама никога повече няма да взема андройд.

Единственото по-голямо дърво от Буратино е ейпъл фена.

Няма циркове, няма платени лентяй лежащи пред магазините и уж чакащи с дни. Има добра цена, перфектна ОС и качествен апарат. Гугъл просто мачкат Епъл с Андроида си.

хора, вземете се в ръце, стига хеитване...гугъл мачка с цените си. при последната подобна разпродажба си купих предишния модел нексус за 200 долара, аифон-а беше към 700 след такса...не всеки е манияк на тема телефони независимо колко може да си позволи!

Със субсидирана стока всеки може да се хвали колко малко пари е дал... Я пробвай без субсидиите.

ти си будала който сравнява едно устройство с друго забравяйки, че всъщност купувайки хардуера ставаш клиент на една екосистема от услуги и всъщност това е истината а не цветовете на екрана, формата или дали задния капак е пластмасов. Няма спор, че Apple имат най-добрата и богата на съдържание екосистема.

Щом е важна екосистемата, какво предимство ми дава iPhone 5S пред 3GS?

А колко бройки са пуснали и защо не може да се купи от цял свят? Защото си правят реклама. Не е трудно да се разпродаде такъв телефон пуснат в 50-100 хиляди бройки. Обаче на Гугъл не им се излиза на дебела загуба и затова не го продават в големи обеми...

ни мой то тъй ки кък тъй за минути шъ ги изкупят ..туй ний сми гу патентовали - заминути се изкупува само само нашия шит от неизброимите балъци по цялата земя ....

"Минути, след като Google представи Nexus 5, всички черни 16-гигабайтови версии на смартфона в онлайн магазина бяха разпродадени" колко минути бре? Минути може да са 2, 3 ,5 или 1000000000000000...

натискай си огризката и си брой стотинките.

Не сравнявай Самсунг с Леново при смартфоните. Все едно WV vs. Dacia.

Texas instruments живеят в таблетите с прожектори и умните часовници на китайската компания SmartQ. Във форумите отзивите като качество и здравина са на едно ниво със Samsung и Lenovo.

това е една голяма и проста реклама която си самонаправи гоогле. естествено че телефоните ще се продадат барзо самата гоогле си гл купи обратно. и колкото по барзо толкова по добре за рекламата защото хората да си помислят че тези телефони са сензация

Личи си как си нямаш идея за какво говориш!

четириядрен процесор Snapdragon 800 (2,26 GHz) А това са ония процесори на по-бавни от Епълския A7. ;)

ония епълските дето са 4 пъти по скъпи ли :)

Онези, епълските, които са познай от кого произведени - самсунг ;)

Средния българин не разбира от нищо, но има мнение по всички въпроси. Средния българин е подозрителен, мързелив и завистлив. Добре че другите българи не са като него.

Грешиш. И другите са като него.

Нима средния НЕБЪЛГАРИН: разбира от всичко няма мнение не е подозрителен не е мързелив

средният турчин или мангал е още по-зле... абе, дирник, вие наистина расизма срещу българите за нищо го нямате..

Телефона е много добър ,но правете си сметката подръжката от Гугъл е 18м от датата на пускане!

след 18 месеца подръжката преминава към XDA developers :)

Коментариите са предимно от хора, които не могат да си купят този или подобен телефон. Нищо лошо няма нито в този телефон, нито в iPhone нито в HTC One, които са подобни. Просто има предлагане, всеки да си избере каквото му харесва. Кой е по-бърз и по-хубав са глупости.

Е да ви е честито Андроидчета - да имаш Google Play и а не можеш да го използваш та да си купуваш от него! Това само Googlе може да го направи.

Как ли пък не са го разпродал за минути. Евтини реклами за пубери. Който е пипал iPhone/BB/Windowsphone нивга нема да си вземе бъгавата шарения на Google.

Хе хе хе ,това ме разсмя :))) Имам предната Нексус 4 всички около мен са с Айфонета и само въздишат по смешното андроидче. Да не казвам че като им звънят великите Айфончета въобще не отразяват повикванията в 20 процента от случаите

Какво значение има, че телефона не звъни, като те търсят, щом е аЙфон!

Хехехе...напомняш ми за вица с рибарите: "Ай посмали малко рибата, че ще избия целия влак с деца" Така и ти....Ай посмали малко с въздишащите айфон притежатели....най малкото цената на 2ра ръка айфон е по висока от нов нексус4. Аз съм УП8 и наистина може би само нексуса да става за нещо, но няма да се върна към андроид. По-скоро към айфон заради големият набор от аппс и възможността за хакване. А ако успеят да хакнат качествено УП8 - то тогава ще забравя за останалите мобилни ОС-и изобщо

Поредните зомбирани хорица , с поредната джаджа? Едно време като имаше телефони с шайба хората не се биеха за ъях :)

Абе биеха си се... не за устройството, а за абонатната линия...

Alex

Даже ходеха да копаят канали само и само да им прекарат телефон.

IPad Air.

Не хейтваме другите, щото предлагат най-съвременния хардуер на нармална цена, а не като епъл - хардуер на 2 години на тройна цена. Компания като епъл залага на зомбирани фенове и ще ви рекетира с едно и също телефонче години наред!

Е призоваваш да не се хейтва-но ти самият хейтвъш!?

Добре де айде да го изхейтваме Гугъл: Защо няма да си ъпгрейднат 2 годишния Samsung Galaxy Nexus?! Нали на Nexus се инсталира Андроид предоставен директно от Гугъл без никакво къстъмизиране от страна на производителя на телефона?! Защо така изоставят 2 годишно устройство?! С тоя Nexus 5 по същия начин ли ще постъпят?!

Не знам къде си го прочел това нещо, но си в грешка. Ъпдейт ще има за модела.

До колкото знам Гугъл гарантира поддръжка 18 месеца - купувайки си устройството знаеш, че като изостане с две поколения не можеш да разчиташ на поддръжка. От друга страна това е практиката при всички - примерно айФон 4S не може да подкара фийчърите на иОС 7. Тънката разлика е, че Андроид 4.4 скоро ще бъде портнат неофициално за Нексуса.

Гугъл ни прекараха.,залъгване с някакви смешни ъпдейти (4.1,4.2 и.4.3) и когато направиха по сериозни промени ни показаха от трите най-дългия.,нищо че хардуера на галакси нексус без проблем ще се справи с 4.4.... По тоя въпрос във форума на Гугъл от вчера кипи ....

Ебаси 90% от лаптопите които се продават са все още 2 ядрени а 90% от мобифоните и таблетие вече са 4 ядрени.... Е самите процесори изобщо не са съпоставими обаче е странно...

еми как няма да го разпродадът, те тези три бройки все ще се намерят 3 ма. балъци. никога не бих си купил л джи. макар и пребрандиран като нексус. каквато и глупост да значи това. значи когато е продукт на гугъл. няма да го хейтваме. ъ. а когато е на епъл, ще го хейтваме. не ме кефи тази идея, мирише ми на гнусен комузим и на чалга.

Хем не знаеш що е тва Нексус, хем плюеш. Ооооо Бай Ганьо !

Много неграмотно лузерче си Ивчо,дано седнеш на дънцето си и попрочетеш малко повече

Точно тримата балъци не купуват Андроиди. Пазарния дял на Андроид 2012-2013 се качва от 75 на 82 процента, докато примерно ябълката пада от 15 на 13. Майкрософт едва влиза в парламента с 4 процента, но все пак това е повишение от 2 през 2012.

... преди да се пише! Не можеш да сравняваш пазарен дял на операционна система с пазарен дял на хардуер! Фактът, че Андроид има такъв пазарен дял в няколко хардуерни сегмента (висок и нисък например за простота на аргумента ми) е съвсем закономерен, именно понеже е отворена платформа! Това нищо не казва за качествата на ТЕЛЕФОНИТЕ, използващи Андроид ОС. Просто няма как да сравниш един iPhone 5 да речем с някой нисък клас телефон, използващ Андроид ОС (избери си ти модел).

Странан работа...Значи като Apple поръчва на Samsung да им правят процесорите и рамта би ползвал Apple макар, че ползват боклучавия хардуер на Samsung, а когато Google поръчат компоненти от LG тогава това е проблем...Странан работа. За непросветените ще кажа, че LG са на едно от първите места в света по производство на LCD панели. НЕ знам дали знаеш, но марките, които бяха известни преди 20 години вече са много назад. Например Sony не произвеждат само панелите за собствените си телевизори - използват панели на LG и Samsung... Да същите боклучави марки.... За да разберете че САЩ са страна от третия свят отидете в Южна Корея - там ще видиш какво се ползва и какво ще ползваш ТИ след 5 години (или след 15)... Просот си нямате на идея до къде са се развили вече, а ние тука спорим за глупости.

Бе то май от производителите на LCD останаха само LG и Samsung.. :)

Dimi

Малката разлика е че на нексуса пише и марката на производителя - LG/ Asus/ Samsung или който в бъдеще решат, а на ябълката пише само Apple. Освен това LG и Аsus (Nexus7) разпространяват нексусите заедно с гугъл.

аз за това карам нова корейска кола ;)

пешооо, пешоооо, да те закарам аз тук в америка в наса, в интел или една от ногоброините лаборатории където се разработват истински технологии а не дисплеичета и други глупости пък тогава ми казжи кои е трети свят. толкова глупаво изказване направо ме е яд че ти отговарям. а пък за кореиски машини и автомобили даже не ми говорете, освен че са евтини друго хубаво нямат...корея не е япония и няма да бъде скоро. техния прогрес не се дължи на собствени изобретения а на копирани такива или наети от други страни инженери...

Нещо не мога да разбера - защо след като Google закупиха мобилното подразделение на Motorola, телефоните им продължават да се произвеждат от LG. Някой знае ли?

Закупувайки Motorola, са закупили патентите и. По този начин защитават собствените си продукти.

Въпреки това - Защо?

И разбира се, ние от България пак няма как да си го купим на приемлива цена от Google play. Щото сме най-богатите, ще чакаме нашите прекупвачи да ни го докарат за по 1000 лева.

За съжаление си прав... но така е - малък пазар сме.

По принцип това е стратегията на гугъл - в САЩ цената всъщност е силно ЗАНИЖЕНА.

ако се донесе от Америка, тук ще може ли да работи нормално

Да. Апаратът не е заключен към оператор или локнат за регион, до колкото ми е известно. Аз мисля да си го поръчам по познат, който живее в САЩ.

Да, работи си перфектно, от предната зима съм с нексус 4, поръчан от САЩ. Единственият проблем би била гаранцията.

Винаги имай предвид, че все още в българия плащаме МИТО. Сметни 300$ по 1.433 долар за лев + мито и виж какво се получава. Няма да стигне 100 ама колкото и да ти се оска да го вземеш за 300лв. никой няма да ти го даде. Пазарна икономика пич.

Мито няма има само ДДС. Ако се продава нормално цената би трябвало да е около 550-600 лв., с поне 10 % печалба за продавача, но тук се преодава с 80-100% печалба на 1000 лв крайна цена. Това е проблема

Странно.. в Испания що с предния модел се получи?! Дори разни вериги от магазини се отказаха официално да продават модела щото не получавали отстъпката в крайната цена както от онлайн магазина на Гугъл..

Никакви логични надценки и ДДС-та не могат да обяснят защо (примерно) айфон 5s 16 gb у нас струва повече от айфон 5s 64 gb от официалния сайт на Епъл :) Разликата между отделните версии в магазина на епъл е 200 долара, тука е над 1000 лв.

цената в европа е зш0 евро, в америка зш0 $, в българия не се продава защото не е лицензиран телефона. в европа се продава само в испания, германия, франция, италия и англия. гугъл се опитва да изкара лицензи и за другите дъряви, но това отнема време. телефоните които се прадават в бг са през прекупвачи. а затова кои телефон е по-добър - ами 360 евро за нехус срещу 700 за Apple. аз съм за нехус, ще го сменя след 2 години когато хардуера изостане.