Коментари - Google пуска смартфони под $50 в близките години | IT.dir.bg
назад

Google пуска смартфони под $50 в близките години

Проектът Android One на Google ще бъде възстановен - първо в Индия. Амбицията е той да предлага още по-евтини мобилни телефони, съобщава в. "Файненшъл таймс".

Обратно в новината

Коментари - Google пуска смартфони под $50 в близките години | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудесно! Аз бездруго повече от 200 лв за телефон не давам! пп. функционалността на телефоните според мен се изчерпва с моделите за към 200-250 лв. Всичко над тази граница е ненужно мощна дрънкулка пробутана ви от реклами, от която реално полза освен за гъзария няма (нещо като нов златен ланец, който след година ще се е обезценил 2-3 пъти).

neXus

Изглежда не обичаш да мислиш много-много. А дали в телефон за 200лв ще сложат най-мощни процесор и видеокарта и софтуерни благинки, а? Ако на теб ти стига snapdraggon 200 за селфита и фейкбук, то не всички са като теб и имат по-високи изисквания. Гъзареят се единствено комплексираните тъпфонисти.,

Аз ги пускам от терасата за по 5 лева бройката. Не се бутайте!

neXus

Отлична новина! Дебилеещ1 таман ще може тогава да види що е туй животно смартфонът!

колко си прост! Ще се пръснеш, по полека с нервите, злобата и комплексите :)

neXus

Няма как да се пръсна, дебчо - за твое разочарование съм в отлично настроение.

Какви телефони под 100 долара!!! Влезте примерно в Алиекспрес има телефони па 80-90 долара и то със доста добри характеристики. Примерно Леново К3 за 90 долара - 8 мегапиксела камера, 2 мегапиксела селфи камера, 8 гб памет и 1 гб рам. Слаби но все още способни хараметри за тези пари. Телефони с още по-добри характеристики пък но кучи марки са по 80 долара. Колко работят и колко ще работят не знам. Като цяло според мен е безсмисено това супер бюджетно производство. По-добре да пускат качествени телефони с читав хардуер и да си работи 3-4 години нон стоп, отколкото боклуци по 50 долара които са с базови възможности и калпаво качество. Ще се развалят на 6-я месец. По-добре спестявай известно време и купи нещо качествено, отколкото да се пускаш на 50-доларови боклуци. Ефтеното винаги излиза скъпо, да не говорим че за да струва толкова трябва д са експлоатирали хора при нечовешки условия с унизително заплащане!

ще направят нещо полузаконно - ще спонсорират устройството, за да пробутат контент.

Експлоатация на хора винаги има! То и на фабриките на Апъл се бунтуваха миналата година пък нали уж са супер, мега, хипер добрички ...

Гугъл има сметка да направи всички продукти и услуги за които не получава директно пари безплатни (или поне възможно по евтини). За това излязоха Chromebook, Chromebox и дори евтините Android телефони. Колкото по-малко пари хората дават за хардуеър (ХП, Леново) или базисен софтуеър (Майкрософт), толкова повече пари ще останат за харчене в Google App Store.

лошо няма

Те имаха една друга идея но операторското лоби надделя. Искаха да направят собствен мобилен оператор които да е напълно безплатен! Единствено преди всяко обаждане ще гледаш реклами, докато говориш ще има прекъсване за реклами, ще получаваш постоянно рекламни смс-и и общо взето идеята им е да е безплатно, но да се издържа от реклами.

Рядък случай при който и потребителите печелят, и корпорацията също, и всички са доволни. Хората си го казват в прав текст: "след 10 години тук ще има милиард индийци, които ще са онлайн, и това ще направи сериозни промени в световната интернет икономика". Т.е. повече потребители на Гугъл услугите означава повече и по-скъпа реклама, което води до по-високи приходи без да се натоварват хората. Допълнителен бонус на многото потребители е поскъпването на самата компания на борсата. Евала и вълкът сит, и агнето цяло, а за хората които желаят нещо по-качествено има достатъчно добри, и естествено по-скъпи предложения на пазара.

В момента в Индия голяма част от хората са неграмотни и все още гласуват с пръстови отпечатъци. За какво са им на тях Гугъл и Андроид? Ако искат просто да говорят, една стара Нокиа би им свършила по-добра работа. След 10 години населението на Индия няма да бъде повече от 1.5 милиарда. Т.е. е изключително малко вероятно 2/3 от цялото население (вкл. старци и деца) да може да си позволи $50 за телефон.

Абе ти ги разбираш нещата повече от експертите в Гугъл.

И без пари да ги пуснат, я пак че си купим айФоня!

Па мое зема един безплатен от Гугъл да го зачукам за спирачка на вратата!

Мчи вземай бе. Само недей да ни пишеш и колко тоалетна хартия хабиш. Не ни интересува.

Да си ги купуват Гугъл тия евтини боклуци!

като дамски превръзки да ги правят

ти па купувай скъпи боклуци!

За теб ще има същите само, че с метални капаци скъпи боклуци.

За много хора телефоните са точно това - една евтина вещ, дето изобщо не трябва да ти отнема от свободното време. Не като за някои побъркани, дето само дето не ги поставят на олтар вкъщи,

То и преди 50 години телефона е бил една вещ, която я ползваш я не ползваш тази седмица. Но заради този пусти напредък взе, че се превърна в джобен компютър.