Коментари - Приложение за Google Glass “чете” човешки емоции | IT.dir.bg
назад

Приложение за Google Glass “чете” човешки емоции

Еmotient е ново приложение за умните очила на Google, което идентифицира чувствата на хората около нас, използвайки вградената камера на устройството.

Обратно в новината

Коментари - Приложение за Google Glass “чете” човешки емоции | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ми е ясно защо хората залагат основно на техниката , а не развиват социалните си умения, умствените способности и духовни сили? Колкото повече разчиташ на разни такива джаджи , толкова повече стимула ти за собствено развитие намалява. Удобствата правят човека зависим в много отношения. Има направления в които са необходими, като медицината, науката и промишлеността например. Но не навсякъде.

Имаш технологични възможности, прочиташ няколко научно фантастични романи, взимаш някой идеи, дори и не толкова практични, правиш някой джаджа прототип и ти остава да убедиш потребителите, че тя е много полезна и необходима. Така си създаваш пазар за джунджуриите. Колкото по консуматорски са настроени потребители и колкото по-малко мислят по-добре. Важното е да ги убедиш, че са върхът, ако притежават такова модерно нещо. Дори и да е не практично и дори безсмислено, гъзарията продава.

видим ли човек с гуглегъз - ТРЕПЕМ!

Преди седмица взех Google Glass. Днес го изпратих обратно. Пълна безмислица. Батерията пада за два часа. Изключва се от мрежата постоянно. Има приложение само в заводи и производства.

Човешкия род я докара до там, че да не може да различава емоциите на отсрещния и затова вече му трябва "уред". Боже, прибери си вересиите. Компютърни програми "разбират" от емоции?!

Fuck that shit!

не смятам че ше е реално,при жените няма начин да деиства,хи хи хи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

С нетърпение чакам една тава джаджа да ми "показва" кога некоя е готова за...

Отиваме уверено към матрицата. Все повече си мисля, че тия готини джаджи се ползват от тайните служби.

Отиваме уверено към Кретеницата... със създаването на поредната никому ненужна джаджа (в която, да отбележим, на практика не е вложено нищо ново).

"Това означава, че скоро уеб камерата на компютъра ни ще може да каже дали сме в добро настроение." Огромно удобство за всеки, който се чуди в какво настроение е всъщност. Ха-ха-ха-ха :) :) Очаква се скоро, хората да питат компютрите си - Гладен ли съм? Спи ли ми се? Искам ли да се срещам с приятели? .... :) :) :) :) Наистина ли има толкова много които са готови да платят за това???

Може да си сигурен, че много фирми с удоволствие биха платили за да знаят повече за това как служителите им се чувстват. А за някои критични области (авиодиспечери, например), би могло да предотврати сериозни трагедии. Не би било лошо да знаеш и как жена ти (приятелката ти) реагира на писмата ти:)

Вече ще може по лесно да се продава (набива в главата) дадена стока или услуга. Успех ще имат лицемерите и тия с убитите чувства.

Какъв резултат дава приложението, ако се изпробва с еталона "Steven Seagal Emotion Chart"?