Коментари - Нобелова награда за вътрешния ”GPS” на човека | IT.dir.bg
назад

Нобелова награда за вътрешния ”GPS” на човека

Изследователят Джон О`Кийф и двойката Едвард Мозер и Мей-Брит Мозер спечелиха Нобелова награда за медицина и физиология за откритието си как навигира мозъкът.

Обратно в новината

Коментари - Нобелова награда за вътрешния ”GPS” на човека | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откритието е страхотно, защото насочва усилията, и намалява времето за откриване на лечението на редица болести. За съжаление методът за предодвратяване и лечение на Константин Бутейко, открит преди повече от 40 години си остава малко познат, макар и също така достоен за награда. Не знам дали обаче тя се дава посмъртно.

Нобеловите награди не са това което бяха. Половината ги дават за постижения в псевдо науката, вместо в истинската наука, която се крие от масите. След като наградите за мир ги дават по политически причина според някакви странни критерии и напоследък започнаха такива да раздават и по физика отново по някакви странни критерии, за мен вече тези награди не са критерий за наука и култура. Въздух под налягане.

До НАБОР41 Спомни си Перелман, онзи който не искаше да вземе 1 мил. долара. Математик доказал теорема недоказана от десетилетия, само изказана.

ДАЛИ В БЛИЗКИТЕ 100 ГОДИНИ, ЩЕ БЪДЕ НОМИНИРАН НЯКОЙ РУСНАК?? ЕДВА ЛИ, СЛЕД КАТО СЕ ЛИКВИДИРАХА ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА ПРЕЗ 1917г. НЯМА МЕНДЕЛЕЕВ, ЛОМОНОСОВ, НЯМА МОЗЪЦИ ДОКАТО ИМА ПУТИНОВЦИ!!

Айде, пак се обадиха политическите кретени... Впрочем, без да се опитвам да го омаловажавам, ще подхвърля само, че откритието все пак не обяснява конкретен механизъм, а просто допълва възможностите за картографиране на мозъчната дейност.

ми то има много руснаци(както и българи които са големи светила, обаче стават такива като са на запад, защото в страните си нито имат вазможност нито признание.

незнанието не е аргумент. Това, че ти не знаеш, че има много руснаци номинирани и получили Нобелова награда, не променя този факт.

бе, ждрольо, кога путлеристите ще имат световно-известна и всепризната награда и ще си я дават само на техни връзкари, айде да видим, кога ще имат долар за да си го печатат когато си поискат, кога ще превземат с майдани максико, когато си поискат, кога ще накарат ш.баните хамерикоси да пият мужишка кола, да ядат пирожки, да карат лада и слушат филип нагъзороффф, кога ще излиза подводницата им при статуята на свободата, кога????? Жалки посерковци и вие, и те.