Коментари - Google планира да построи цял град | IT.dir.bg
назад

Google планира да построи цял град

Съществуват доста реалистични спекулации, че Google планира да построи цял град от нулата.

Обратно в новината

Коментари - Google планира да построи цял град | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, не знам кога ще уврат коравите и дебели учени глави за разбирането, че хората живеят добре, най-вече посредством хармоничните отношения помежду си, и че ако заложиш на технологиите за целта, накрая ще получиш едно голямо технологично, миризиливо...

Да, ние тук дето сме назад с технологиите, имаме едни тоооолкова хармонични отношения помежду си.

Нещо не можеш или не ти е удобно да разбереш, че добрият живот не зависи от технологиите, а от отношенията между хората, най-вече близките, приятелите, колегите, но и на национално и международно ниво. И туй че ние "сме назад с технологиите", не означава, че автоматично пък имаме "хармонични отношения". Но примерно, една Коста Рика, която не е в авангарда на технологиите, е в челото на най-щастливите хора. Кралят на Бутан пък е включил в измерителите на благоденствието на нацията, освен икономическите категории и щастието на поданиците.

Бактисълия я си пусни да гледаш един исторически сериал като Викинги например и да разбереш, как точно "хармонично" са живяли хората едно време!! 1. Хармоничен глад 2. Хармонични епидемии 3. Хармонично робство 4. Хармонично изтребление заради борба за ресурси - обикновено по-гладните хармонично изтребват по-оядените!

Тия пак откриха топлата вода. Че то всичките им градове са такива.

Наистина феноменално, да построиш град започвайки от нулата. Никой до сега не го е правил :))))))))

Ама изобщо не е вярно това, което казваш. Примерите са много в историята, един от по-новите мащабни е Лас Вегас.

Да и ще има камери и микрофони и в дупката на ке..фа!

Няма как, шефът трябва да може да прави проверка на лоялността по всяко време.

да питат Китай.... те и китайците строиха градове за милион жители... и коно, и статуи и паркове... само дет никой неще да отиде да живее там....

Да, те понеже китайците някой ги пита къде искат да живеят и какво искат да работят... Все едно не знаете какво беше по време на соца, само дето при тях е по десет.

и какво беше при соца, я кажи че не знаем?

Ние сме направили това още в средата на 20-ти век. Даже град Димитровград продължава да съществува. :)

Само дето не е умен, че тогава умните не бяха на мода.

бъркаш. нашия патент е още от времето на старото българско царство... не един или 2ма царе са решавали да си строят столица в някой местност дет им харесва... па ако питаме макетата то Александър е почнал тая традиция... а тук гърците ще зареват на умряло, как така забравяме за техните полиси-държави?

Все пак от Димитровград излиза някаква продукция, докато от Гугълград ще излиза само калпав софтуер.

От цялата "новина" разбрах,че гугълците вече ще се занимават със строителство. От нулата - значи всичко ОТ - ДО. Барабар с улиците, тротоарите и тн.. Правилно ли съм разбрал?

Няма грешка в разбирането ти, но те всъщност ще са инвеститора. Ще си наемат под изпълнители за проекта, няма да си назначат персонала при тях на работа, нито им трябва да си купуват техниката.

А какво общо има това с IT? Комшията има фирма, дето може да прави същото: да намери някой , дето да построи всичко...Ама от IT разбира - колкото да си отвори фейсбука и да напише колко ракии е ударил снощи...