Коментари - Може да говорите на места и без GSM покритие | IT.dir.bg
назад

Може да говорите на места и без GSM покритие

Системата Sonnet позволява използването на смартфона, дори и при липса на мобилна връзка.

Обратно в новината

Коментари - Може да говорите на места и без GSM покритие | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудя се редакторите тука прочитат ли изобщо до край новините из мрежата, преди да ги възпроизведат в сайта... С помощта на това устройство НЕ МОЖЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ! Можете да пишете, да изпращате снимки и координати, но не и да говорите с когото и да било. Да не говорим, че за да работи системата, трябва да има достатъчно плътност на потребители на същото устройство в района. Ако наоколо няма никой с такова, който пък фа има GSM обхват, ще си говорите с мечките в гората.

Както пише Ні-news Бухахахахахахахаха! Как така не е цитирана ТАССманската агенция?

Преведено на прост език: уоки токито щяло да работи там където няма сигнал. Ахахахаа, верно, работи, но това за 2та километра в града може да стане само ако града е село Коньово. Иначе по-реално цифра за разстояние е 20-ина метра.

Може и в Хирошима да работи, ден след ядрената атака.

КЪМ АДМИНИСТАРТОРИТЕ Вместо да се чудите по какъв начин да забранявате линкове в коментарите на читателите ви е най-добре вие да прочитате новините от източниците им, а не да използвате други медии които ги препредават и вие да ги публикувате достоверно. В случая вие сте публикували някаква новина която носи невярна информация и читателите ви се чудят какво е това чудо и как работи.

Най-простото обяснение за Sonnet е следното: Нормалната комуникация между смартфони се осъществява през мобилната мрежа, което всички знаят. Когата такава липсва обаче и вие разполагате със Sonnet устройство, вашият смартфон се свързва с него през WIFI или кабел и то от своя страна се свързва с най-близкото друго такова устройство (на честота 868 MHz за Европа) и от него към другия смартфон отново през WIFI или кабел. При необходимост е възможно другото Sonnet устройство да направи връзка с още други такива за да осъществи връзката. С други думи представете си връзка между 2 смарфона използвайки walkie talkie радиостанци каквито всъщност са Sonnet устройствата.

Гогов, Стояне! Гледай сега, един бърз урок по български, защото стана за смях. Така както си написал заглавието: "на места и без покритие", смисълът не е точно такъв, какъвто си искал да бъде. Написаното от теб означава, че хората могат да използват телефона си на някакви места, където има сигнал, но и без сигнал. При тази конструкция на изречението, това е което си казал. За да пресъздадеш в писмена реч идеята на статията, а именно, че потребителите могат да използват телефоните си на места, където няма покритие, изречението трябва да бъде "и на места без покритие". Нали знаеш, а най-вероятно и не знаеш, за онзи прословут случай в българската история... със запетаята в присъдата. Едва ли го знаеш, няма смисъл и да ти го казвам. Идеята е, че дори промяната на позицията на една запетая в изречението може коренно да промени смисъла. Недоумявам как дори не те е срам да пишеш неграмонто... а съдя, че не те е срам по факта, че неграмотното писане продължава, и продължава, и продължава.

Бахаха . В кучи гъз го навря това момче . Недей така , ще вземе да спре да пише . :)))

Също: със природни -> с природни.

Случаят е от руската история. И не е присъда, а въпрос дали да бъде помилван. Отговорът на Петър I е "Казнить нельзя помиловать'. В зависимост от позицията на запетаята може да значи всяко от действията.

А бе интересна идея за бизнес модел, да поразширят покритието там дето го няма, но едва ли ще могат да се конкурират с мобилните оператори. Последните отиват навсякъде където има пари за събиране. Но може пък да е ниша в която могат да оцелеят.

"Може да говорите на места и без GSM покритие" Ми те и преди хиляди години хората са можели да говорят и без GSM. ;)

Дечко, само преди 20-25 години нямаше gsm-и за какви хиляди години ми говориш.

106, може и да си забравил, но човек може да говори с друг, лице-в-лице, на място без GSM покритие, без WIFI сигнал, без да се ползва каквата и да е техника...

кабела за свързване колко дебел трябва да е?

Демек ИМА "мрежа"...

Ал

"Достатъчно е да свържете телефона с кабел към станцията и..." Кабел!!!???

Кабел като USB кабел, много подобен на този, който води от телефона ти до зареждачката - изглежда достатъчно очевидно какво имат предвид.

Така описаното устройство не " дава възможност да се насладите на мрежата на мобилните оператори, дори и в местата, където тя липсва," устройството позволява да използвате телефона си така както сте свикнали в мрежа изградена от тези устройства, или с други думи превръща телефона в радиостанция с кодиран сигнал.

Тази система е едностранна - тоест можеш да изпратиш информация, съобщение или координати...в спешна обстановка...но няма как да получиш обратно нищо. За разговор не може да става и дума.

Не съм съвсем убеден. По-скоро ми изглежда да играе ролята на усилвател. Това значи, че си говорите нормално, като устройството се връзва се към най-близката клетка на мобилния оператор /която е недостижима за телефона Ви/. Ако няма клетка в радиус от 5 км няма да се случи нищо.