Гугъл обяви създаването на най-мощния квантов компютър в света

За 3 минути и 20 секунди процесорът извършил изчисления, непосилни за други подобни устройства

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Cпopeд инфopмaция, пyблиĸyвaнa oт нeнaзoвaн aвтop, ĸoйтo я пoлyчил oт нeизвecтнo лицe, няĸaĸъв eĸип нa Gооglе e пocтигнaл „ĸвaнтoвo пpeвъзxoдcтвo“, ĸaтo peшил нeизвecтнa, нo пъĸ нeoбичaйнo cлoжнa зaдaчa c пoмoщтa нa нeoбявeн oфициaлнo ĸoмпютъp. Cлeд няĸoлĸo чaca пyблиĸaциятa e изтpитa…

С категоричното признание, че съм лаик, но не съм съвсем убеден, че квантовата физика и механика са напълно завършени и доказани дисциплини от науката изобщо. Да, теории, предположения, тук-там по някой навързан факт и .... до там. Последното, което ми попадна пред погледа бе статия в която се обясняваше, че при съвременните "квантови компютри" изобщо няма как да си убеден в правилността на резултатите предвид колосалния брой /понякога и към 90%/ грешни пресмятания.

Вие сте много глупави,знаете ли? Живеете в някаква изостанала паралелна реалност.

Гугъл да си оправи търсачката, изкарва сбъркани резултати или на първа страница изкарва 5-6 пъти един и същ сайт.

Като не ти харесва, ползвай друга. Плащаш ли, че да имаш претенции.

Да, плащам. Да оставим настрана, че за да гледам рекламите които Гугъл продава трябва те да ми плащат!

Уиндоус 10 - последната операционна система . Компютърът ми обаче е по- бавен от ОС Уиндоус 11 - първата прозоречна ос на майкрософт. С карта 1 гб, 3.7 гх процесор и 8гб рам, като чета книга на десктопа , прелистването става за около 2 секунди на прелистване. 2 сек . процесотно време да прелисти. И това е последната версия на майкрософт. След последните им ъпдейти става все по-зле и по-зле. А щели да спират Уин 7 . Да го пускат отново и да махат това недоразумение, наречено Уиндоус 10

Хейтиш ? Така си те кара отвътре ? Ха дано ти мине !

Deus Vult

Ти май не си много наясно с Windows10... При Windows 7 всеки ъпдейт целеше да оправи ПРОПУСКИТЕ на предишните версии, при Windows 10 всеки ъпдейт се прави с цел поправка на бакиите, причинени от предния ъпдейт... и пак не успяват да ги поправят, а някак си става по-зле

Щом 10000 години ще трябват на най-бързия компютър да разреши задачата, то този квантовия най-вероятно да си е измислил решението, което също си е постижение щом е стигнал до извода че още 10000 години никой няма да разбере че излъгал. Все по-хитри стават тия машини еййй.

Имаш +1 от мен, но много често тези ресурсоемки задачи, за решението им трябва ресурс, но за проверка на верноста на резултата не им е необходим мощен компютър.

Ма ква й тая кванти-шашма фантазия бе???...10000г шъ лъготят...ам кой ж ги рани тез майтапи бе???...

е и?

Ако дойде време и в България да купим такъв, ще назначат още двеста хиляди софиянеца на държавна заплата да го обслужват.

Скоро няма да стане, все още това е експериментален проект, в етап на изследване, няма софтуерно обслужване, гугъл сами си го изработват и сглобяват.

Аз за чистач само, да го позабърсвам ...доволно...

Колкото и да се пънат от Гугъл си остават една голяма търсачка. Другата голяма псевдо-АйТи фирма е Фейсбук.

Също така и андроидажии

Колкото и да се пънеш си оставаш про©т

По-долните, които се притесняват за коини, хешове и пр. алгоритми - да не бързат да се шашкат. Докато не се измисли хардуер и код, които работят с двоична логика, да са толкова бързи като квантовите процесори, вашите пароли за FB са в безопасност. За по-бавно загряващите - една система е толкова бърза, колкото най-бавния й елемент, или на последния Core i7 сложиш HDD 120 ГБ от 2000 г.

Аз това обяснявам на нашия сървър тийм, че те слагат на виртуалния хост по 20 виртуалки и ползват за това локален РАЙД 1 при това софтуерен. Не искат и не искат да разберат, че без САН сторидж ще го ядат!

Таймингите не падат средно под 30мс, което е брутално бавно!

Алгоритъма така може да се напише, че да удря бавните елементи възможно най-рядко, така че пак може да имаш полза от Core i7 при най-бавния съвместим HDD.

Технически си прав и наистина така трябва да бъде, но впредвид масовата профанизация на девелоперите и изплозването на блоатед фреймуорци които девовете идея нямат как работят на ниско ниво нещата са мноооого зле

А, ако има огромен RAM и не хвърля нищо на диска?

Бреее, сега ,че ми разкодират AES 128 битов за 1-2 сек с груба селска сила. Е с ко ще си кодираме картите и защитените SSL лоша работа. Банките ще се побъркат , пък за цифровите валути нема да има никво бъдеще Урааа , пак че се върнем на търговия в наура..... на ти овца - дай ми коза..

а с уиндоус ли работи?

с кво друго...

Та и сума плюсове не те мързя да си нацвъкаш на тъпашкия пост.

В статиятя се казва само, "че е извършил изчисления". Никъде не е споменато, че е "изплюл" верният резултат.

... Fake News, внушенията за невежите!

Състоянието на три-кюбитов квантов компютър се описва по подобен начин с осем-мерен вектор (a,b,c,d,e,f,g,h). Тук обаче коефициентите могат да имат комплексни стойности и сумата от квадратите на абсолютните им стойности, които представляват вероятността за всяко от посочените състояния, трябва да е равна на единица: {\displaystyle |a|^{2}+|b|^{2}+\cdots +|h|^{2}}{\displaystyle |a|^{2}+|b|^{2}+\cdots +|h|^{2}} Въпреки това, тъй като комплексното число кодира не само абсолютна стойност, но и посока в комплексната равнина, фазовата разлика между всеки два коефициента (състояния) представлява значим параметър. Това е фундаменталната разлика между квантовия компютър и вероятностен класически компютър.[2] Ако се измерят трите кюбита, ще наблюдаваме три-битов низ. Вероятността за измерване на даден низ е квадрат на абсолютната стойност на коефициента на низа (т.е., вероятността за измерване на 000 е {\displaystyle |a|^{2}}{\displaystyle |a|^{2}}, вероятността за измерване на 001 е {\displaystyle |b|^{2}}{\displaystyle |b|^{2}}, и т.н.). По този начин, измерването на квантово състояние, описано чрез комплексните коефициенти (a,b...h) дава класическото разпределение на вероятностите и казваме, че квантовото състояние в резултат от измерването „се разпада“ до класическо състояние. Хайде давайте други каметнарии

Ами ако наблюдателят реши, че нулата е единица?

Това, което си написал, не е за нас, бе! Ти на нас ни дай да оплюем или освиркаме някой. Да му изкараме кирливите ризи, да изкараме сестра му проститутка/ не, ме има сестра/ и други екстри.

Браво, само че формулите не са ти излезли, заради некадърния сайт на дир-а, и вместо това има части от някакъв css.

Ам чи то кат има посока в комплесна равнина , трябва да има векторно поле и дивергенция, пък тук не я виждам...

Ехееее, това не е за тука бре момче. Тука се пише само за УСА и СССР и кой кой осрал. Не дигай нивото..... че простотиите ше земат да секнат.

Коментар: При положение, че кривата на нормалното разпределение представлява хармоник сама на себе си в тези осем слоя пространства, то двата вида компютри са за различна цел. Т.нар. квантов е функция на самото пространство и функционира без забавяне, според константите на конкретната вселена, по вълна под един херц (по-бързо от квадратура на кръга) и реално това са свойствата на самата вселена. Обикновеният компютър е вид персонален за улеснение на някои професии, като формира и преносна структура: сървъри, рутери, мрежи, наемен персонал. Достигането на лимитът на развитие на част от компютърната технология (закон на Мур) означава само свиване на някои сектори, а не задължително упадък - все пак умерената компютъризация е удобен начин за обучение, изчисление, издателска дейност, които са осъществими и без много, много бързи компютри. Графика-ориентираните (дивергенция на векторното поле в една дебела плоскост), за симулация на развитието на бъдещи атмосферни процеси, с цел по-успешно регулиране на променливите в държавните бюджети предвид зърненият баланс, и в момента са с достатъчни параметри за да надскачат технологичният период от оперативна реакция, изпреварваща метеорологичната прогноза.

Квантов компютър не може да се създаде, но може да се помисли върху различен по тип; организиран върху технология предполагаща по-висока скорост (и производителност). Комуникацията в процесора може да се извършва чрез алфа вълни за да се ползва стабилизиращата роля на атомите и да се избегне разтеглянето на пространството. Осцилацията (поддържането на променливите) в RAM паметта може да се поддържа чрез вибрациите на този тип фотони, които не надскачат повърхността на пространството, а достигат само до повърхността му - така се избягва износването на напречната пропускателна способност от високата маса на бързите фотони. Запаметяващите устройства могат да ползват някои състояния на елементарните частици (атомен носител), така и така за запис и четене на състояния не се изисква енергия, т.е. така се избягва пренос на частици, а се запазва само пренос на информация (spooky effect :)). Друг вариант за запис и презапис върху една и съща площ е употребата на ненютоново пространство с увеличена плътност. Такъв би бил и принципът на чипът с БИОС. Входно-изходните интерфейси независимо от дължината им, могат да ползват еднохерцови алфа вълни, провеждани през обикновено пространство изградено от микровълни.

По-голяма глупост не можаха ли да изфабрикуват. Коскожами ти научни институти не могат да го създадат, че някакво си пикшиво гугле ще го създаде.

Тези научни институти освен да обучават студенти нищо ново не вадят, работещите там глеат единствено как да си вдигнат титлите: асистент, ст асистент, главен астиент, доцент и т.н, че да вземат някой друг лев отгоре. И някой студент само да посмее да не им изреди титлите в студентската си книжка. Но пък бизнеса на запад само да усети, че в нещо има потенциал, инвестират колосални суми.

Представяте ли си колко биткойна ще "изкопае" за ден това зверило? Искам го, за да затапя Министър Горанов, който изкрънка от Бойко Борисов някакъв скапан супер компютър, за да копаят биткойни. Само, където не е ясно изкопаните биткойни в бюджета ли ще влизат, или някъде другаде ще се усвояват!

Предвид, че биткойн има горен лимит на копаенето, ще изкопае всичките :)

Е , сега ще ни каже какъв е Отговорът на Въпроса за живота, вселената и всичко останало!!!!

Надай се ку*е на Супер Компютър!

Кръстиха ли го вече Мултивак?

Той отговора е ясен, въпросът да каже.

Ако това е вярно, край с криптографията.

И защо да е край? Ключовете вече ще бъдат не килобайти а гигабайти

За който може да си го позволи.

Не е вярно, отдавна има квантово защитени криптографски алгоритми. Поредната олелия, за да се вземат едни пари за изследвания.

Квантово защитени алгоритми има, ама са базирани пак на квантови изчисления/алгоритми. Тъй, чв сегашните НЕ са защитени. Всъщност компютъра на Гугъл е изчислил псевдослучайна последователност за която на обикновен комп наистина биха му трябвали хиляди години. Ама безполезно. Виж, за алгоритъма на Снор или на Хейтън още не е гортов. А първия разбива RSA а втория - задачата за търговския пътник или по точно бързо търсене в неподредени масиви.

Аз знам, че ти знеш, че нищо не знам... Без демонстрация всичко това си остава Фалшиви Новини.

Вкючително и ти си измислица, щом никой от форума не те е виждал чисто гол на живо.

Докато не видя/цъкна не вярвам - постоянно се говори за великия квантов компютър, но още никой не го е показал, съответно и тези само казват, че имат. То квантовата теория не е доказана и ако се докаже ще преобърне целия свят и наука с главата надолу, те вече напраили компютър. Е ако не друго, акциите и сигурно ще скочат, а компа както обешават ще го видим след години (на кукуово лято)

Ще ми разбият всичките пароли и ключове ... мали, мали ... Бегайте от техните технологии и сървиси, защото нещата ще загрубеят.

Ами те точно за това са го направили

А пък Русия създаде и изпробва нова крилата ракета с неутронен двигател. Но няма още да я разполага, за да не е уж първа.

На основа на открадната Правец технология, учени от Алкохолия ще създават още по квантов авантов компютър.

Ако е компютър, който може да решава само една задача, всъщност това не е компютър. Това е специализирано устройство и е редно да бъде сравнявано с други специализирани устройствам а не с универсален компютър.

Спи спокойно!

Ама сега може и глупост да кажа, но до колкото знам многозадачността е всъщност един процес, който се сменя при съответните програми, но много бързо и създава илюзията за многозадачност! :)

Единствено терминологията ти куца. Програмите на по-ниско ниво се наричат процеси. Някои от програмите които ползваш може да са съставени от множество процеси. Операционната система (OS) подава на процесора да прави изчисления за всички текущо активни процеси ... Но ОС преценява и кои процеси са с по-висок приоритет, така че за тях се правят повече на брой (процент) изчисления спрямо тези с по-нисък приоритет. Тъй като процесорите може да направят Милиарди и Десетки Милиарди изчисления в секунда, на крайният потребител му се струва, че всички програми (+ техните процеси) работят паралелно - а всъщност всичко се случва последователно. Изключвам новите много-ядрени процесори - тъй като там процесите може отделно да се разпределят между отделните ядра.

А ние направихме лъжица. Дървена!

Е да не са краварските пръжки с лук като тези на Спейс Х които след лека аномалия се взривяват на парчета.

Нискобюджетен ПР

А къде са китайските колхозници! Някой да е чул за квантов компютър от чайника! М! Няма, а! Дай им само да крадат и да наглеят! Като шутовете от ГуяМивеЙ! Процесора кирин - британски АРМ, ОС - американски Андроид, а камерата германска Лейка! КВО му е китайското на тоя МИ вей! М! Кажете, дрОгаре!

е сглобен в китай със китайски части,ама нали е като майора дето клечи на молитва пред оджата наведен и иска повече коран в задника за повече вяра

Коя част му е китайска бе, минзухар! Винтчетата и пластмаса ли! ХАХАХАХАХА

Ти, МаОре, си куха " Лейка"! Камерите са " Лайка" / Leika- от немски!/- стара, авторитетна немска фирма за всякаква оптика и фотоапарати. И Лайпциг се изписва така!

Панелен бедняк, на кой му дреме как се били пишели некви си камери! Китайски ли са! НЕ СА КИТАЙСКИ!

А кой е проверил дали е вярно изчислението?

Аз! Правилно е! Не лъжат.

вече за секунди ще ни записват как псуваме соросите и хамерската демокрация

Даааа и лошо ви се пише на теб и други тъпоглави русофили.

ще продължава да е подлога и да плаща на гугъл

Важното е, че ти и другите тъпи русосифилистици ще го духате.