"Гугъл" премахва руски официални медии от новинарските си канали, включително търсачка

"Епъл" е прекратила всички продажби на оборудване в своя онлайн магазин в Руската федерация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дгд путлерастите, на никой не му дреме за тях. На който не му харесва в България, да бЕга в блатная. Тук е НАТО и ЕС

Търсачки колко щеш. Живяли сме и без гугъл, ще жиеем пак! Гьобел зеленее от яд в гроба, че е нямал сегашните механизми за дезинформация, каквито има запада... Лъжци и лицемери! Анатаме за вас! Бог да ви запрети гнусотиите дето вършите!

.

Не ме ми се види като точно обратното на "борба с дезинформацията". Незнам, незнам...

компанията трябва да си я прекръстят в аналфабет.

Само политически коректни новини следващо главния наратив са позволени.

сваляш браузер TOR точно за две минути и гледаш каквото искаш,лесно и бързо

Върви с торент и крипто генератор, някъде за торент може яка глоба за отнесеш, да не говорим за детското порно дето може да мине през теб без да знаеш.

И това е Демокрация. Тая смрад хамерика трябва да бъде изгонена от тук. Всеки, който има малко сиво вещество трябва да се замисли колко гнило е всичко това и как не искат да разберем истината. Благодаря Гугъл наистина ще заобичаме още повече Русия и Путин. Хамерика иска да затрие славянските народи! После Русия била лоша а Европа се продаде на Хамерика. Америка не иска Европа да е силна и да е в добри отношения с Русия, защото е заплаха за нея, но има хора, които още не могат да го асимилират.

Хвърляш всички скапани западни технологии, куфарчето и в тайгата. На чист въздух. Понял, дебил....

Всъщност целта на западната демократична цензура е да не можем да научим истината или поне да чуем мнението на другата страна. Явно на запад имат причини да се притесняват!

Това не се ли нарича цензура??? Къде са правата на човека? Или УСРА и техните компании пряват цензура по демократичен начин? Пълно двуличие

Никой не ги е спрял на Лента или вК. Това се нарича - като не спазваш правилата ми - вън от МАГАЗИНА МИ!!!!

за кой правила ми говориш смешнико? или всички привърженици на УСРА сте комедянти :)

ДИР ДА СЕ СПИРА ВЕДНАГА!!!

Много години се търпя тази зомбираща путинова дезинформация. А на тези , които твърдят, че това е цензура----отидете в Русия там ще ви информират свободно --за Путин... Днешния ден в света има само един лозунтг-----Войната на Путин срещу света---трябва да спре!

Голем смеха ! Де ви е " свободата на словото " бе, свободолюбив ?

Няма място пропагандата в свободното пространство! Това не е въпрос на мнение

Няма място за мнение различно от "правилното" ! Умело задавано от уса и пуделите му. С какво се различава от социализма ?

Значи да спират и руската телевизия и да слушаме само платени и фейк новини.... Това си цензурааааа. И то от най-висока форма. Страх го дядо байдън, че руските информационни канали показват колко нагласено е всичко и как се настройва целия свят срещу Русия. САЩ си постигнаха целта, създадоха конфликт и сега само наливат масло в огъня, а после ще се правят на миротворци. Уууу бе.

Сега ще слушаш само свободни новини където се говорят истини!

Ще ни дозомбирват!

Това на Гугъл е цензура и не смятам, че е правилно! Апъл да правят каквото искат.

Защо се прилагат метди като цензура, които се осъждат от съвременния 'модерен' свят? Поправете ме ако бъркам, но 'Ал джазира' си вървеше и не е била спирана и цензурирана. Защо сега??? Медиината истерия и преувеличения, едностранността на информацията няма да помогнат. Няма как да не видим манипулацията. Не съм за, не съм против, но в един конфликт трябва и двете страни да могат да излагат своята гледна точка. Това което се случва е лошо, ама много... Запада разчита на медиите като оръжие, това показва слабост, безизходица и двуличие. Не е правилно!

нека малко ви разясня, как точно стоят нещата 2019 г. в Русия внасят изменение на Федеральный закон «Об информации, информационных технологиях и о защите информации», закона се преструкторира и се появява нов закон Закон о «суверенном интернете». Ще ви спестя безкрайните подробности, в общи линии новият закон предвижда преструкторирането на съществуващия Роскомнадзор от наблюдаваща организация, която сезира прокуратурата, на практика в специализирана прокуратура по въпроса за медиите. С последващи изменения 2020 г на Роскомнадзор се дават абсюлотни правомощия над медиите и правото при желания да въведат абсолютен режим на контрол. Нормално публикациите се проверяват след отпечатването им, интервюта, новини след излъчването им ... в момента в който Роскомнадзор активира абсолютния си контрол, медиите са длъжни да декларират съдържанието, което издават преди да го излъчат и да чакат одобрение от Роскомнадзор. От над половин година Роскомнадзор вече е активирала извънредните си права. Това означава една почти безкрайна бюрокрация за медиите, затова Роскомнадзор дадоха опция на медиите, самия Роскомнадзор да напишат новините, репортажите, темите на предаванията ... а медиите просто да ги заснемат и излъчат. Буквално новини по поръчка. Руските медии, собственост на руските олигарси, подчинени на главнокомандващия разбира се автоматично минаха на опцията държавен орган да им диктува съдържанието. Е щом държавата ще им свърши репортерската работа защо те да се мъчат. Фактически всички руски законни медии в момента просто обслужват пропагандните нужди на държавата. Съответно на първо място се поставят нуждите на държавата, а на второ истинността на информацията. Днес в Русия медии на практика не съществуват, спокойно можеш да разглеждаш всички като държавни телевизии, сайтове и тн. Няма какво да се заблуждаваме Украинските медии макар и да не са пряко подчинени на държавата също кривят действителността в своя посока. И на тях не може особено да им се вярва. Е Те поне го правят от патриотизъм не по задължение. Да има украински, проруски медии които рисуват по-различна картинка от останалите. Медиите винаги са били оръжие спор няма. Къде точно е истината ... не е по средата, това клише си го избийте от главата. Истината не е по средата между откровенната лъжа (това в руските медии) и полулъжата (това което ни дават украинските медии). Алджазера въпреки, че е държавно финансирана (от правителството на Катар) никога не е била обект на такъв държавен контрол. Най-важното в общия случай по международни оценки примерно на Репортери без граници изнасяната в Алджазера информация се оценява, като относително достоверна или слабо изкривявана. С руските медии от последните месеци това въобще не е така, многократно новините им представяха откровени лъжи, абсолютно фалшиви изфабрикувани репортажи и тн.

За мен интернета трябва да си остане нецензуриран, а не като в кйтаи да почваме да ползваме proxy и други там подобни алтернативни програми. Google ми паднаха в очите, не че съм ги харесвал, през последните 15 ходини търсачката им е толкова зле колкото и на youtube. Но и другите не стават защото ползват API или на yahoo или на google.

Впергнали са всички маргинали да пишат, колко е зле на запад. Външна тоалетна в сибир, ви желя да ползвате.

Теб да те шибат негри, а жена ти обрязани маймуни.

Който израснал с кенеф на двора, има комплекс от външни тоалетни за цял живот.

Гугъл ни настигна по глупост. Сега е ясно кой крив, кой прав в конфликта. А в Русия даже опозиционните медии работят, нашите хитреци тях ни оставиха да гледаме

Да да работят, а лидерите им са в затвора.

ЗАЩО ???????????

"в тази извънредна криза ние предприемаме извънредни мерки, за да спрем разпространяването на дезинформация и да попречим на дезинфекционните кампании онлайн" Също, както по време на пЛандемията: ще слушате и четете само правилни медии и новини т.е. такива, които от Вашингтон казват, че са правилни. А наличието на термина "дезинфекционни" (надявам се преводът да е директен както в повечето случаи в Дир) ясно показва на чия страна е истината и защо се работи за нейното притъпяване!

Ако четеш руската пропаганда, Украинците са виновни. Мирната държава дето бе нападната от агресора Путин.

Мирната е в кавички, нали? Щото в Донбас знаят колко е мирна.

Ще дойде време, google да се премахне!

става чрез bing

отново лъжа и измама. искат да ни дебилизират.

Дезинфекционните кампании са страхотен метод на Гугъл

Вече нищо не ме учудва от тия изперкали западняци! "Лудостта у индивидите е рядкост, но в групи, партии и нации е правило: Фридрих Ницше" Ще трябва да ползвам DuckDuckgo и Yandex.

еврогулаг - новото име на ес

Ницше е свършил в лудница...Та кой луд...

Гугъл иска ли да ми направи 1 лапон?

Някой в ЕС се престара и надмина и фашизма по забрани. Толкова по-зле за ЕС.

Да бе все едно сме в Северна Корея.. прекаляват. Междо другото вчера пробвах с впн наистина от щатите си се отварят руските сайтове.

Чудесно, ще използваме yandex. Ние сме против цензурата, типична за диктаторските режими като този в ЕС.

Цензурата се налага само в ЕС и това прави впечатление. Живея в САЩ, където руските авиокомпании летят и кацат без проблем за момента, а онлайн руските медии се отварят мигновено (проверих го, след като чух, че в БГ са забранили 45000 руски сайта). Явно ЕС доказва, че се превръща в нещо много по-лошо и репресивно от СССР. А дали трябваше да е така?

От къде долитат бе идиот. През Чукотка? Ебати тъпия трол.

iСиктир

И да ти обяснят няма да разбереш. Доста си ограничен

Вярно е. Dнес кацнаха два с 20 тона рубли. Бях на летището като колегата, да си получа моите 20кг- 100 USD

Странно е че западните компании блокират руските медии само в ЕС.

Ние ползваме Яндекс бе смешници. А Гугъл ще последва Алтависта

Аман от платени гнусни тролчета.

Вие американски изроди създадохте фашизма в Украйна, а вие европейски дебили го подкрепяхте. Братски народи се избиват заради вас. Пазете се от такива като Кирчо и Кокорчо, те са способни да унищожат държавата и да служат до последно на сатаната.

Жалко за Гугъл. Сега ще разбере света, че има интернет извън Гугъл. Надали им харесва това, тези интернет гиганти трупат богатството си на друг принцип, явно са решили, че са достатъчно богти. Това, което не разбират е, че вече нямат технология, която Русия и Китай да нямат. Обаче Русия и Китай са куде- къде по- организирани и дисциплинарини от глобалното семейство от малки изпедерастяли нацийки, с назначени правителства от некомпетентни марионетки - справка Украйна, България. Нямат шанс. Тоя Путин ще излезе някакъв държавник с фундаментално значение за цялата човешка цивилизация.

Това ме връща преди 1989-та, когато чуждите медии бяха забранени. И все пак май по-лесно се достигаха преди. Сега запада налага тотален медиен контрол на васалите си. Всичко различно от спуснатата от САЩ и Брюксел пропаданда, няма да бъде допускано.

Това е световна икономическа война срещу Русия Русия няма икономика и съответно как да отвърне на целия свят срещу нея Тя има само 1 нещо - ЧЕРВЕНОТО КОПЧЕ Путин не е глупак, той знае много добре че го чака съдбата на всеки друг диктатор опълчил се срещу западния свят Той предпочита да умре като мъж, а не да бъде обесен като Садам, линчуван като Кадафи, или самоубил се като Хитлер Той е мъж с чест дойстойнство, мъжество, лидер на велика Страна - РУСИЯ И понеже никой не разбира това, на него му е все тая ЗАПУСК!

Да умре като мъж с копче? Малоумен ли си?

Всеки знае,че импотентния мъж си ,,го наставя,, с оръжие, в случая ,,копче,,.

Убийците нямат достойнство. Един достоен президент ще направи родината си достойна за живеене.

Тоя форум не е за тебе,Нако! Тия капацитети (дето им ограничават достъпа до информация) въобще не схващат иронията. По-добре не се хаби!

Епъл - американците ще я закъсат! Телефоните Епъл ползват руски технологии, метали, спътници и др. - ябълката тотално ще червяса!

Ползват... Ябълки за сайдер руснаците :)))

Като САЩ нападнаха: Сирия Афганистан Ирак Либия Сърбия и още десетки места - не махнаха нищо, нали? Какво означава това? Че Путин е прав!

А най ироничното е че ако отидеш на РТ, всичко се показва много по балансирано! Пак има пропганда разбира се, но далеч не като чудото на което ставаме свидетели от западните "демокрации"....свобода на словота ку“а ми янкин! Пълен контрол!

И по-добре да се махнете ... И гугъл и епъл и фб и цялата еврейска гмеч.