Коментари - Увеличава се рискът от кибер атаки над АЕЦ | IT.dir.bg
назад

Увеличава се рискът от кибер атаки над АЕЦ

Увеличава се рискът от "сериозна кибер атака" срещу атомните електроцентрали по света.

Обратно в новината

Коментари - Увеличава се рискът от кибер атаки над АЕЦ | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иранската епопея е ясна. Ужасни тъпни 'Стукснет заразил 1000 центрофуги'! Контролера на честотното управление на над 1000 центрофуги са спраскали, развъртяли са центрофугите и те са се изпочупили. Т'ва направиха тия тъпаци, а дали е станало чрез отдалечен достъп или са ползвали лъркър е друга тема. Ааа, да, най-яката пръдня - Стукснет 'заразил' руска ЯЕЦ - какво и е заразил?!?

Налко... глупости на търкалета! Специално в АЕЦ системите свързани с енергоблоковете работят без компютри. Има компютри, но те са в спомагателни информационни системи. Тези системи само и единствено показват някакви данни на мониторите си. Системите за безопасност обаче изобщо не си мешат сигналите с никакви компютри. Компютърни системи /мрежи/ вътре в електроцентралите има подобно на всяка фирма, но тези компютри се ползват както в останалите фирми. Или най-просто казано копчето дето светкате и гасите лампата няма нищо общо с копчето на компютъра.

Наща АЕЦ няма компютри там всичко е руско! Не се бойте в пълна безопастност сме

Фармацията създава вируси и ваксини за тях. Месеци по-рано се знае кога и какъв щам ще се разпространи... IT специалистите създават вируси и знаят кога, как и кой ще бъде обект на нападение... Купувайте братя, ваксини и анти вирусни програми!!!