Коментари - Как Марк Зукърбърг се пази от хакери | IT.dir.bg
назад

Как Марк Зукърбърг се пази от хакери

Шефът на Facebook Марк Зукърбърг използва два много прости метода за защита от хакери и следене.

Обратно в новината

Коментари - Как Марк Зукърбърг се пази от хакери | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

горе долy ползваме с Mарк една и сbща формyла !!! Cамо че при мен излиза зелен фон !!! Cигyрно има значение и това, че компUтара ми го ползва и синbт ми, които е компUтарен експерт от наи-висока класа ! Az sam lubitel !!!

Пази се с вазелин.

не ползва фейсбоклука

Tочно казано !!! Hямам профил в феисбук !!!

Пази се Марк Зукърбърг, пази се.

хората няма кво да ядът, те хакере макере нам'коси ми праят...

Спри да харчиш пенсията за ракия и ще има ядене.

За пощата, по-сигурно е да се отваря на страница на сайт, без да пристига при теб реално, освен показваното от сайта.

Пощата като я "гледаш" от сайта (предполагам,че си имал впредвид - с браузер), ами нали браузерът ти преди да ти покаже каквото и да е на телИвизора, го дъпра в буфер на твоя комп? И чак тогава се визуализира... От от временната папка (буфера), кога се трие - това зависи от много нещица....И винаги има време между дърпането, показването и триенето.

Това което ти показва, е това което са разрешили от пощата. Което е много по-различно. В другият случай се теглят всички прикрепени файлове и така нататък. В този случай, те не се теглят, освен ако специално не ги изтеглиш. Повечето страници връщани от имейлите са преработени (например линкове) и не са реалният файл. Header-и, boundary разделящи съдържанието на части, като тяло и прикрепени файлове.

Зукърбърг е гнусен манипулатор. Ето поредния пример и психологически трик. Бил се защитавал - дрън-дрън. Защо не си е залепил и колонките - всяко хлапе знае, че всеки високоговорител може да се ползва като микрофон. Само че следенето не се извършва с камера и микрофон. Това е трик за наивници.

Статия за зомбита: Значи някой ти рови из компа - всичко е наред. А пусне ли ти камерата или звука - става хакер.

В някои заводи и институции също се прилага, преди да влезеш облепят се камерата и УСБ тата. Може случаят да е такъв.

Много стар трик!

Аз това като го направих преди години и ми се смяха. И продължават да ми се смеят. Няма лошо. Смехът е полезен

Всъщност, това не е нещо толкова странно и ненормално. Пак добре, че поне за това се е сетил, че нали наскоро се разбра, че има няколко акаунта с пароли dadadadada.

FuckTheEU

Пази се, ама не от хакери, а от специалните служби на собствената си страна, които нонстоп чрез тия камери и микровони в лаптопите и телефоните събират компромати срещу известни и влиятелни личности и политици от цял свят. Сноудън отвори очите на много умни хора.

И микрофона облепил с тиксо? Тоя как си говори с тоя телефон. Всъщност забравих, ябълките не се ползват за говорене ;)

Вие май забравихте, че на тоя свят съществуват и нормални компютри - десктоп. Не идват с камера и мирофон, и за целта трябва да си включиш.

FuckTheEU

Наистина е много удобно да се возиш с десктопа в колата или на самолет.

К'во се правиш на интересен?

Баси цуки само за музика и филми ли го ползва тоя лаптоп, че това да му е цялата зашита??? Някакви данни няма ли там, защото тях едва ли с тиксо ще ги прикриеш :);)?

Цукер е H20 в опазването си. Сноудън излезе най-технически грамотен. Препоръча лепенки за камерите и разпояване на микрофони и говорители. А когато някой му трябва комуникация - махане на лепенките и ползване на хендсфрий или безжично.

А аз пък се пазя от следене като не ползвам ФБ, Скайп и подобните им социални мрежи и комуникационни услуги... Не че имам от какво да се притеснявам, просто не обичам еврейчета да печелят чрез мен.

Firi

Що направо я нв избуши тая камера с острото на химикала? Така няма да хаби тиксо.

Иначе копеленцето следи потребителите дори да да не са му потребители.

Дам, чета и не вярвам на очите си. Те хората не случайно произваждат лаптопи и телефони без камери. Но пък си е друго да лепнеш тиксото, някак като разбирач го играеш...

а като искаш да се видиш с някои по skype примерно кво правим?...

Кво правим - махаме лепенката, кво... То много акъл требе, че да се сетиш...

пази се като отправя еврейски молитви

това при теб работи ли?

ще усетиш!!!