Коментари - Хакери превземат е-поща през хладилника | IT.dir.bg
назад

Хакери превземат е-поща през хладилника

Специалисти по ИТ сигурност твърдят, че са намерили уязвимост в умни хладилници, която им позволява да прихванат данните, предавани между сървъра и уредите.

Обратно в новината

Коментари - Хакери превземат е-поща през хладилника | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А моя хладилник "Мраз" се разбира идеално с Нокията ми с фенерче. И ми казаха да не се притеснявам

баф мааму, едно време можехме да "хакнем" уредите само у земятъ, пък сеги глей как се хаквало

Едно време превземаха любовта на мъжа през стомаха, а утре ще източват банкови сметки през фурната.

Купих си умен хладилник. Той поиска да си говорим за Байрон, аз му казах, че не го познавам, той ме нарече "глупак" и аз му дръпнах кабела. Никога повече няма да го включа. Може да е умен, но не е възпитан. Само ще си лепя магнитчета върху него. Дано не ми пробутат някое умно магнитче, да започне то да ме шпионира. А що се отнася до мен, само да отворят магазина и ще отида да си купя един прост хладилник.

от бг хладилника ще изкочи Асен Блатечки и ще изненада хакерите :)

Абе той по-добре да внимава от чий точно хладилник изскача, че него да не го изненадат. Със салам :)))

Абе на мен вчера прахосмукачката ми се държеше подозрително, усукваше си кабела нещо. Имам чувството че заговорничи с ютията

Само неразбрах безопасно ли е компютаризираното ми биде и трябва ли да му дръпна RJ45 от розетката??? Преди някой хакер го използва срещу мен или задните ми части :(

Да, на мен навремето така ми хакнаха тостера през грамофона.

Баф мааму и ко стана ? Прегориха ти филиите ли

3евзек

Изкарал ги е кръгли и тънки, с дупка в средата и надписани като за 45 оборота..

Крият се хакерите в хладилника и като излезете на разходка краднат на воля

Бе те крушките вече ги правят смарт, какво остава за другите уреди.

Мани мани...Като ми изгори крушката и се троши на парчета, а не като по-рано - да си я отвъртя и сменя... Дали не искат да си я сменя с някоя умна? Дето сама си се отвърта и сменя, когато трябва?

А пък през водомера ти крадат сиренето и също така през контакта ти източват дебитната карта и резервоара на колата!

Балтечки, видя ли какво стана с хладилника?

Умен хладилник...ебаси глупавата работа...

Тръгваш към хладилника да вземеш нещо и... точно пред вратата на хладилника се сещаш, че искаш да си провериш пощата в гоогле. А защо не и календара... :)

val55

Умните не купуват "умни" джаджи, а строго профилирано за ограничаване на щетите в какъвто и аспект за го погледнем. Работите без да се усетите за тоталното Ви разголване на личният и обществен живот, а и не само на Вас. Най много данни събират АНС и ЦРУ, и другите по веригата за пълен контрол над всеки един потребител на такива устройства, уреди..., и това не е случайно. То най големите подлоги в това отношение за събиране на данни са Гугъл, Фейсбук и другите ....., като през последно време активно се включват китайците и руснаците. Вече, каквото и да купите с думата умно подлежите на нерагламентиран контрол въпреки, че на някои, все още немогат да осъзнаят какво значи това за тях сега и в бъдеще. Най добре е да се ограничи купуването на уреди и техника, която има безжична връзка или връзка с Интернет въпреки, защото някои производители нарочно правят тези уязвимости в услуга на тайни служби, в които е и Самсунг. То да са само тези по горе изброените, а вече в играта се включват много голями фирми за електронни джаджи, бяла и черна техника и то съвсем умишлено, като по този начин си осигуряват някакви протекции на някои служби, а и съответните печалби и то съвсем сигурни в това отношение. Вече са навързани, като свински черва...е Оруел, къде си.....

Тоя Оруел да не е с бяла престилка? Айде бе Оруел, къде си изпуснал тоя? Идвай с усмирителната риза.

val55

От думите Ви става яснсо, че живеете във време от преди 30-40 години. Ако бяхте прочели книги от тези години едва ли щяхте да се изхвърлите така във мисленето си. Нищо случайно няма в нашето измерение, и ако не сте го разбрали бая главоболия Ви чакат през вашията живот, но изоборът си е ваш, а и мисленето също, но и резултатът също....който, каквото си надроби това ще сърба...дано сте ме разбрала, но това зависи от годините и натрупаният Ви опит, а не само от това, което Ви представят смляно, и Ви го слагат в устата....изводите са си ваши, а и даденият Ви живот също.....

Стив Джобс забраняваше на децата си таблети и смартфони. Знаел е човека че процесорите ще ни източат мозъка (и парите).

Гугъл изобщо не е подлога. Основен играч е. Основната част от доходите му идват от държавни поръчки. Поръчки от фирми като фирмата на Сноуден, която имаше предмет на дейност "убеждаване на политически фигури чрез използване на личностни профили получени от информация в интернет". Изобщо не се знае дали Гугъл или НСА е по-силно.

Хе, хе, ще ми превземат мейла. Важното е, че контрола над бирата в хладилника остава мой.

Контролът е твой до момента, в който хакерът ти заключи вратата на хладилника.

Щял да ми залключи вратата?!?! Да знаеш какъв чук имам! И после с тел като я вържа, нека ми я отвори автоматично!

След време всички предмети ще са все смарт ... като безсмартните им версии ще са по-скъпи. Например, смартютия - 19.99, безсмартна ютия - 29.99; смартчекмедже с WiFi - 5.99, обикновено механично чекмедже - 9.99; смартвилица с безжично захранване и абонамент за облачно съхраняване на калориите от последните 100 хранения - 0.99, традиционна метална офлайн вилица - 1.99.

Нищо чудно тази прогноза да се окаже вярна, което доста ме притеснява. Нямам регистрации в социалните мрежи. Имам телефон с интернет който пускам само когато се налага. А за снимки си има фотоапарати. Работя в ИТ фирма която краде инфо от др фирми и като знам колко информация има за всеки човек в интернет ;х Напълно безмислено е такова "социализиране", дано не го наложат по такъв начин какъвто си описал

Ще го наложат..Такова е изискването за създаването на новия световен ред..Всичко трябва да "мине под чип". И накрая човека.

Хе, хе, ае не си личи да си се отказал от компютрите. Аз пък работя в една организация дето се занимава с блоговете на електрнонните вестници. Та тези дето пишат коментари са "екстремни случаи" -- само около 0.002 от всички. Абе екстремисти. Ако си зададем въпроса кой е бил Айнщайн -- бил е екстремен случай, защото е бил един от много малкото мислещи така. Също и Галелей например. Та значи хващаме блоговете и от коментарите извличаме най-значителнити екстремни случаи и ги продаваме на определени фирми които се занимават с развойна дейност. Също и на отделни служби -- прекалените "иновации" не са добре дошли във всички области. Изобщо компютрите са най-опасното нещо за хората, което се е появявало от хиляди години.

А, смарт жени ще има ли? Щото моят синковец е много смартлес и една такава много ще му отива.

3евзек

Сигурно вече се продават за по $3-4000 в съответните магазини.

Вече има! Не са кой знае какво, но ги подобряват. Скоро ще станат богини в леглото, като дрога, и всички останали ще стант секс маниаци. Порно индустрията е във война с разработчиците.