Коментари - US фирма: Руски хакери атакуват системи на НАТО | IT.dir.bg
назад

US фирма: Руски хакери атакуват системи на НАТО

Според американската компания за кибернетична сигурност FireEye базирана в Русия група хакери "АРТ28" редовно краде данни, засягащи НАТО и страни, съюзни на САЩ

Обратно в новината

Коментари - US фирма: Руски хакери атакуват системи на НАТО | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мда, намерили коментар: /todo следущий сервер ЦРУ... /

maniana

Доста свежа новина, осмисли ми деня...../не се шегувам/.

АРТ28 - Руска рекламна компания в САЩ сървъри на ЦРУ! Нали Руснаците бяха 20 години назад??? Какво става? Гърмят САЩ ракети? Служителите на САЩ търсят убежище в Русия? Ако и аз ФЪКАМ САЩ, дали ще трябва да бягам в Русия?

Ха ха ха! "...част от кода на използваните програми съдържа забележки на руски език" !! Абе тия хамериканци ни смятат за олигофрени май! Даже скоро от ЦРУ ще обявят, че руските хакери са си написали имената и адресите.

Абе да попитам нещо.На вас руските тролове в опорните точки ли ви инструктират да пишете Хамериканци,а не А мериканци ,както е прието да се пише в литературния български език?

Тия филантропи си мислят, че кражбите, геноцида, подслушването и икономическия шпионаж са позволени само на САЩ и само служители от САЩ могат да казват: "Службите в САЩ са ПРЕСТЪПНИЦИ и не зачитат дори човешките права". Да си оправят първо кочината, после да гледат в чинията на другите! Чухме елитната държавна САЩ пронститутка как ФЪКАШЕ целия Европейски съюз и всичко живо... но и видяхме супер унищожителя Доналд кук в Черно море как си тръгна с насран екипаж и 27 Американски офицери си хвърлиха оставките и си тръгнаха пеш...

тия филантропи от нато са мирни калинки ...ич не крадат щото...))))

"Русия отдавна вече е нареждана сред държавите с най-големи възможности да осъществяват сложни операции в компютърните мрежи" Това някаква новост. Аз бях останал с впечатление, най-вече от форума на този сайт, че руснаците за "нищо" не ги бивало. А за България пак нищо, освен злобен спам...

Да пишеш код и да го коментираш на кирилица! На мене лично ми е доста трудно това.

Те руснаците пуснаха скоро и първият си таблет. Придвижда се на платформа теглена от ЗИЛ 130АМ

А баба ми лети в космоса без скафандър!

Вече бях сериозно потресен!!!! НИКАКВА НОВИНА ЗА ЛОШИТЕ ХАКЕРИ! Тея дето вземат от ДОБРИТЕ АМЕРИКАНЦИ това или онова!!!! Вече ще спа спокойно! ЛОШИТЕ ще бъдат наказани от нашите /ДОБРИТЕ/!!!! P.S. Почнаха ли да слагат чипове вече? Да не пропусна,че без чип не мога спя!!!

В статия в The Guardian се твърди, че американската Агенция за Национална Сигурност (NSA) модифицира софтуера на рутери, сървъри и друго компютърно оборудване за да може Агенцията да има достъп до информацията, която съхраняват клиентите, закупили оборудването.

Ами оставили са ми,явно искат да ги викнат на работа там !

прочитане...FireEye базирана в Русия известна като група хакери "АРТ28" редовно краде данни... Мога само да кажа, че в някои американски фирми работят до 100 процента руснаци, в други последно време повече са индийски програмисти. Има и китайци, така че коментарии могат да бъдат на корпоративен сленг, смесица от различни езици.

Аз пък прочетох заглавието като "русенски хакери атакуват системи на НАТО" и си изкарах акъла...

Все бях чувал, ама да хакнеш ти сайт, че и на сорсовия файл да пишеш коментари.... То е все едно да влезеш с взлом в апартамент и да умиеш чиниите в мивката и да преметеш!

типичен матерял за вътрешноамериканска и западноевропеиска употреба - запис на руски, значи "помощ, руснаците идват". допреди 3-4 дни имаше руска подводница в шведски води, там също вместо кодиран сигнал, нещо на руски...е, после се оказа че е измислица, но няма значение, нали трябва да се правят новини...

Тези журналя или са пълни профани и са си измислили статията или са чели някой жълт вестник. Ето как според тях изглежда хакерската програма на тези фантомни руски хакери с оставени забележки на руски език. ========================= Програмен ред ..... Забележка Ред 0... 'Програма за хакване на американски сървъри версия 1.0 .... Ред 20... 'Сергей Иванович от 3ти отдел на ГРУ отговаря за този модул Ред 300.... 'По нареждане на др. Путин програмата е променена ...... =========================

Че те руснаците кога не са крали?Комунист и крадец е едно и също.

Прав си.ТИ за това нямаш МОЗЪК !!! Ха..ха...

Може би всички държави, които са във въаможност, правят такива атаки. Вярвам, че руснаците и китайците са най-яростни. Разликата е, че руснаците не правят нищо съзидателно, за разлика от другите.

viarno e, kogato amerikantsite kradat, kradat "syzidatelno" :-))

Ама извинете, хамерика и великобритания филтрират целия интернет трафик в гигантски мащаб. Сега прореваха че некой се опитал да им бръкне в некой сървър.....

Ми да се оплачат на Путин!!! А те като толкова филтрират целия интернет трафик защо не са хванали кой откъде и как влиза? Американците ако бяха толкова напред с уменията досрга трябваше да имат снимките, адресите, номерата на банковите сметки и зъбния статус на хакерите, ама май ги хващат по "светлата част от деня" АМИ ако са китайци нощна смяна???

Уважаеми ДИР-ници! Ставате изключително досадни с триенето на коментари! То бива да сте усърдни и да си заработвате точки пред работодателите, но вашето минава всички нормални граници!

Тук е момента да се сетим, че тази компания е "единствената" която може да спре тези атаки.

Аз редовно си пиша коментари на английски, но никакви изводи не си правя. А отдавна си казвам, че трябва да науча врачански диалект - ще шифрираме неразбираемо :П

Трябва да си изключително тъп, когато правиш нещо незаконно, да оставяш следи, по които лесно можеш да бъдеш идентифициран! По принцип хакерите не са в тая категория! Тогава към каква публика е този коментар? Или на "чалгарите в България" може да се пробутва всякаква боза, а разни там Иречековци, шарени грънци и не знам си още какви щатни тролове във форумите ще я облекат в подходящо словесно облекло, за да хване дикиш подобна простотия!

Абе ти откъде си паднал, от Марс или от Венера? За какво мислиш са измислени затворите? Само за кокошкари и пияници ли? Да не мислиш, че в затворите няма "бели якички"? Дори и най-хитрите понякога ги хващат. Значи - оставят следи!!!

Абе, май ти си паднал отнякъде! В затворите със сигурност не са всички престъпници, а само най-глупавите, които са оставили "четящи" се следи, които отгоре на всичко не са имали възможност да корумпират достатъчно съдебната система! Ако не беше така, щяхме да живеем в един прекрасен свят и всички престъпници щяха да са там, където им е мястото! Е, поне аз не знам все още да е така!

БРЦК

Да ги питам тия фирми подслушването на телефона на Меркел от ЦРУ хакерска атака ли е и има ли коментари на 'хамерикански' в програм. код-а ?

Все злите китайци, все злите руснаци крадяли влизали в американските сървъри. Кво като САЩ съвсем официално го прави по техен адрес, както и срещу своите съюзници от НАТО. Обама дори в прав текст каза, че не може да обещае, че следенето на Меркел ще спре. И тия и техните фенове у нас иначе голям рев срещу руските хакери ...

Не, бе, брат. Ако има някой служба която не ползва всичката налична информация в нета, за да си прави анализи - тя, трябва да бъде закрита. Ако има служба, която не се опитва да краде информация от всички други - тя, трябва да бъде закрита. Ама едните да са добри, а другите лоши, като правят едно и също, не върви, нали?

Върви, върви, приятел... Важното е да се повтаря многократно кой е лошият... Ако се повтори една лъжа 100 пъти.....Нали знаеш?

Опа, опа, опа, чакай малко спри се! Кой е казал нещо лошо тук за китайците? Говорим само за руснаците, не слагай всички в един кюп както ти е изгодно!

Що ли си мисля, че ако бях споменал и Великобритания наравно със САЩ щеше да ги пропуснеш в забележката :)

"Русия отдавна вече е нареждана сред държавите с най-големи възможности да осъществяват сложни операции в компютърните мрежи"-е как така, нали са чизмари, мужици и какво ли не според някои наши отрепки.

При 140 милиона, все ще намерят някой дето различава Win от Linux. Ти кажи, общите работници в супермаркета, къде живеят по-добре? А иначе и КНДР имат хакери... ;)

Добре добре, ясен си ми!

Абе, и в Щатите на паркингите за служители няма Ферарита, Бентлита и Ролс Ройси.... А за далаверите на топ мениджърите на Теско за стотици милиони писаха и западните вестници наскоро! Така че нито руснаците са толкова изостанали, колкото им се иска на някои, нито ония от Западния бряг са толкова чисти, колкото се опитват да се изкарат.... "Портокалос, Милър (от гръцкото Мило - ябълка) - всички сме плодове..."!

Не трябваше да ги изключват от КОКОМ, това им е грешката на американците!

Страшна новина!!! Когато един хакер прави програми, си оставя бележки за да го идентифицират по-лесно. Що за простотия??? Тези като говорят дали си вярват?

Направо ги съжалих. Как им крадат данните лошите руснаци, а пък те едни такива божикравички от никой нищо не крадат, не шпионират, изобщо са светци. :);)

Добре, послушването последно добро или лошо нещо е? Или зависи кой го прави? :)) Пак ли опряхме до това, че те имат шпиони, а ние разузнавачи? :)) А, кои са тия хакери дето бачкат през деня в офис часовете... не знам. :) Тая статия не казва нищо, освен, че може би едни неща стават :))

на война като на война

Каква война бе? Нали руснаците искаха мир???

Е, анджак де - затова се готвят за война.

Я обясни с твоята логика защо САЩ пък влиза във всякакви чуждестранни сървъри?

Крадецът вика: "Дръжте крадеца!!!"

Нали рашата е технологично изостанала в 19 век, според едно наше недоносено недоразумение, какви мрежи, какви програми?

zeddd

Ами западни. Те собствени нямат :)

Саше, Саше....

Те па Хамериканците седят и гледат... просто няма руснаци да следят Хамерикаците...

Не вярвам хакерите да си оставят коментарите по кода, просто е тъпо или може да е инцидентно, пък и какво намираш парче код с някакви коментари на някакъв език и това ти служи като доказателство. Тъпо

Абе шведите нали казаха, че в закодираното съобщение от "руската подводница" се говорело на руски. За западната пропаганда законите не важат. Нито физическите, нито химическите.

zeddd

Всеки добър програмист слага коментари в кода си. Така е по-лесно за обработка и преработка на по-късен етап. Обаче ти или не разбираш за какви коментари става дума или си лош програмист :D

Всеки лош програмист оставя прекалено много коментари, защото пише неразбираем код. Идеалният код няма нужда от коментари. Добрият код от съвсем малко.