Хакери се добраха до програмния код на Майкрософт

"Опитът за промяна на информацията е бил неуспешен", обявиха от компанията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хакери се добраха до програмния код на майкрософт...после с погнуса го върнаха обратно и хукнаха към вецето да повръщат.

_stankow

Хахаха ! Плюс плюс ! :)

на кой ли може да му трябва коя да е част от бъгавия код на виндос... май си измислят оправдания за нещо... смях в залата

ся остава и да го прочетат и разберат щото ... нали няколко милиона екрана код ....

Ако работеха само с мишката - сега нямаше нищо да им е откраднато ...

Няма нещо дето да не може да се хакне. Ще стане така че майкрософт да си мълчи като е хакнат за да не губи репутация Банките съсщо ги хакват ама някойя да се е оплакала

Нямало нещо което да не може да се хакне, LOL. Нямаш представа за какво говориш.

Обрали крадеца. Кода техен ли е бил?

Руската сган е изпаднала в амок !

На околовръстното със разбит анал и слвици набутани в трахеята

Сега ще разследват какво точно е крадено и ще се започнат ударни ъпдейти, за затваряне на потенциални дупки. Първо за корпоративния софтуер, после за прозорците.

_stankow

И после кандърдисване - "ако искате да сте сигурни", минете на следващата версия, само $40 за ъпгрейт ... :D

А така качвайте си данните по облаци. Да бе сигурни са, как

и сега хиляди индийци ше уволнят

Едва ли, няма кого да наемат. Индийците единствени имат сурата да твърдят, че могат да програмират без да знаят точно за какво става дума.

Личи си, че не си много вътре в нещата.

LOL, ако не подврякнеш без да знаеш за какво се говори не можеш ей. Ама това е то, след Мъск аз съм на второ място като отключващ обсесивно-компулсивното ти разстройство фактор. Поне не си се олигавил тоя път, цъкнал си ми един минус и толкова - засега де, като прочетеш това пак ще се отнесеш.

Работил съм с един индиец-програмист. Слага в малкия си джоб всички останали по скорост и ефективност.

Ей за това говоря. Индийците са изненадващо добри програмисти, ама си личи, че тоя pd не е много вътре в нещата. Че и яко го друсат комплексите, като гледам какви ги е наломотил.

Не подвряквай а си гледай лечението. Не си написал код и за едно "hello world" ама мнение за програмисти грачиш, мале мила. Не се научи да не подскачаш извън гола си ей, толкова години опитваш и все забравяш болезнения краен резултат.

Любимия дир пак показва, че не умее да превежда - даже от руски! По-добре направо ги копи-пействайте тия статии както са си - тука знаем руски по-добре от вас!

взломяване — Речник на българския език rechnik.chitanka.info › взломяване Речник на българския език. Включва в себе си следните речници: тълковен, правописен, синонимен, словоформен.

Сега всеки ще може да си прави собствена дистрибуция на компютъра. Първата ми работа е да махна името на компанията и да си сложа моето име. Да не се нервя при стартиране.

Не са руснаците. Те един телевизор не могат да сглобят.

Така ли? И що запада квичи толкоз срещу тях тогава ???

Става дума за едни пари които са им дадени от .... едни държавни структури с ТРИ букви .... за да може ..... ВСИЧКИ ПРОЗОРЗИ ПО СВЕТА ДА СА ПОСТОЯННО ОТВОРЕНИ. А то "разни" "набедени джамджии" непрекъснато затварят и ..... "трудно се влиза през затворен прозорец".

Затова в7 имам на едномалко ееепс, колкото да го пусна , ако случаааайно нещо ми потрябва за някоя програма. Иначе лаптопчо си цъка на линукс, и никви мъгли и облаци не го интересуват. В телефона ми пък липсва гугл, изкоренен от дъно на самият андроид. Я колко много интернет съм имал, пък батерията държи по три дена с десетядрен процесор....та толкова за облаци, микромеки, ъпдейти, реклами, мъгли, и прочие "улесняващи услуги"........

а сети ли се да си изключиш gps'a на телефона?

Ти наистина ли смяташ, че гпс приемника на телефона е по всяко време включен? А знаеш ли, че само по служебният канал до клетката се знае къде си с много голяма точност, и това няма как да го промениш, свързано е със сила и качество на сигнала? А знаеш ли че можеш да виждаш всеки процес, който иска местоположение, и да му спираш достъпа поотделно, ако се наложи? И да, това работи наистина. Колкото до многото апове, които искат гугъл, има и също толкова много, за които не е проблем да работят без гугъл. Тези кръстените, изобщо не са ми и нужни. А колкото до работа през телефона, това ми звучи наистина несериозно, при положение, че хората са измислили ред други МНОГО по-удобни устройства, предназначени за работа. Да започнем с истинският бизнес-клас лаптопи на Дел (не производство Компал!), които имат и функция за бързо стартиране с минимален ОС, който ти дава обаче достъп до всичко, нещо като телефон с 15 инча дисплей. Телефона има една основна функция, всичко останало са екстри и залъгалки. А знаеш ли че Андроид е купен от Гугъл, присадени са му техните глупости, и затова е доста лесно все още и да се махат? Затова се нарича ТЕЛЕФОН, макар, че моят модел специално е от типа PHABLET, както предполагам и на повечето от аудиторията. И не забравяйте, че компютрите са измислени, за да решават проблеми, предизвикани от самите тях.

Много си подробен, което ме навежда на мисълта, че не си много в час. Шерни някоя разработка, за да се оцени.

Ами щом те навежда, вземи, та седни. Не се чувствам длъжен да се доказвам на неизвестно лице. Много си любопитен за мойте разработки, но няма да те огрее.

реално ти трябва телефонa с бутони монтирани през 80-те в служебните коли на ДС. Портативни колкото тухла. Никога няма да ти прихванат интимните разговори от Google. Но ако работиш през телефона, както аз, не можеш да стартираш нито един App без Google. Един IPhone от последните серии има 1763 функции. За какво са ти, ако само говориш по телефона?

Линукс не е за всеки. Дори и за мен не е.

Прав си, не ми трябват, защото съм по цял ден на компютри и таблети. Затова ползвам iPhone 4 - 3.5", побира се в джоба ми и е наистина железен! Другите дребосъци, които опитах, или се чупят, или не се чуват добре.

Затова в7 имам на едномалко ееепс, колкото да го пусна , ако случаааайно нещо ми потрябва за някоя програма. Иначе лаптопчо си цъка на линукс, и никви мъгли и облаци не го интересуват. В телефона ми пък липсва гугл, изкоренен от дъно на самият андроид. Я колко много интернет съм имал, пък батерията държи по три дена с десетядрен процесор....та толкова за облаци, микромеки, ъпдейти, реклами, мъгли, и прочие "улесняващи услуги"........

Разкажи... разкажи. На коя дистрибуция си цъка "лаптопчо". Само не ми казвай, че не ползваш GUI. А ако не ползваш GUI, само не ми казвай, че си изтеглил ядрото, а драйверите си ги пренаписал.

_stankow

Аз съм на Убунту. Досега и в момента на 12.04. Пипал съм 14 и 18. От 3 месеца - на 20.04. Разбира се, че с графика и мишка. Но разработката - в конзола. make forever :) "На старо село нов адет не бива" :)

...и след няколко месеца руснаците ще извадят десетки нови zero day атаки срещу windows, azure, active directory, exchange, office 365.....а както всички фирми са се закачили на тия неща ще има рев и сополи

_stankow

За руснаците не знам, ама китайците ...

Програмния код на Майкрософт? В смисъл компанията има сорс код за самата ... компания??? Или става дума за сорс код на ПРОДУКТ на Майкрософт ?

Те ползват mono repo т.е. Имат един код за всички продукти.........,, А сега де изненада, а?

Хвани си смени собствения екзистенциален соурс код, Владко

Това щеше да е новина преди 30г. Сега е ежедневие.

Добре започва тази година:)

Кой програмен код точно? Те имат стотици продукти и всеки си е със собствен код. Та кой по-точно код?

Абе ,, имаме едни подозрения" ...

Microsoft са на monorepo т.е. Съвсем правилно са написали орограмния код на Майкрософт. Едно repository ползват.

Не са написали "хранилище", а "програмен код". Обяснението ти е аналогично с "- откраднаха щайга с домати от зеленчуковия: - да, защото ползват само един склад".

Значи да очакваме скоро програмче, което да спира за постоянно Windows Update на десятката.

Може ама трябва не само упдейта да спира, а и всички предавани данни. Нали знаеш, че може да се активира отдалечено? А можеш да си купиш лиценз и да не ти пука за упдейтите!

Ключовата думичка е "купиш". Нямам никакво намерение да купувам от М$ каквото и да е било! С Update на 10 съм си решил проблема. Направих си едно програмче, дето слуша дали е включен сървиса за update. И ако някой го включи - го спирам. Проверка се прави на десетина сек. И не бави комп-а. От лог-а виждам,че се опитва по 15-20 пъти на ден да пуска сървиса.

Тези хакери са се хванали за главата като почнали да четат соурс кода на микрософт... По скоро Рано отколкото късно микрософт ще стане опън соурс компания и тогава всички ще живеем в един по добър свят

Ми то има хиляди клиенти на облака им...

Ужас, аз там си държа четката за зъби и сега?