Коментари - Изключвайте WiFi и Bluetooth, ако не ги ползвате | IT.dir.bg
назад

Изключвайте WiFi и Bluetooth, ако не ги ползвате

Активна безжична интернет връзка WiFi на смартфон или таблет, която не се използва, е покана за хакерите.

Обратно в новината

Коментари - Изключвайте WiFi и Bluetooth, ако не ги ползвате | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-добре извратеняк в трафика ми, отколкото в леглото ми.

Дори хора от занаята дето съвети като тези са им очевидни могат да пострадат. Бях си забравил wifi-я на грамофона включен навън (почти никога не се случва) и реших да погледна кога ще дойде автобусът [на Лъвов мост посока Люлин и т.н.]. Появи се различно изглеждащ сайт предлагащ ми да се регистрирам и т.н.; дори цъкнах веднъж-дваж в опит да видя какво са развалили докато се усетя, че съм забравил wifi-я включен. Изключих го и всичко си отиде по местата; а от близкия магазин за телефони се показа един тиквеник да огледа кой е захапал въдицата и се е усетил преди да я нагълта.

А'Фтобуса с Ви-Фи ли о викаш или идва веднъж седмично та го гледаш от прозореца. Сигурно си е цяло събитие да мине покрай вас.

Даа освен това харчат повечко батерия и излъчват вредни лъчения.По-принцип са безопасни но по добре като не се ползват да седят изключени.Ходи го разправяй обаче това на хора който са съгласни да купуват на черно китайски крушки със жичка и да ги сменят всеки месец щот... онези новите били скъпи и не им се вярвало че са безвредни

В тези новите - живака или UV-то е безвредно ?

Ужасно е : и аз си патих. Живак навсякъде не мога да се почистя. А от UV-то кактуса увяхна. Изгарям вечерно време вкъщи. Кошмар. Ама ерекцията ми се подобри. Дървя се като 13 годишен циганин и 3 мин след свършване, пак е готов...

"съветват от германската агенция за оценка на потребителски продукти (TUV), пише ДПА, цитирана от БТА", цитирана от дир.бг и станало развален телефон!

Дръжте си батерията отделно от телефона, когато не го ползвате. Така ще сте максимално защитени от хакери. Дали е удобно, обаче...

Или просто си сложете Battery Doctor и му задайте да изключва wifi, когато телефона "спи"... Пести батерия.

Същото можеш да го направиш и без Battery Doctor. Още повече пести батерията.

Има опасност само за android телефоните. Те и без това са пробити лейки, един хакер повече или по малко...

А ти с какъв телефон си, непробиваем и брониран ли?

Ако беше прочел статията нямаше да коментираш така. Тук става дума за man in the middle така да се каже - няма значение дали си с телефон, лаптоп или хладилник - ако устройството ти се върже към някоя wifi мрежа без парола хакера може да ти следи трафика.

Много надценяваш обекта. Не виждаш ли че е фен на ябълката. Там сред мантрите е чул, че при тях няма дупка :-) Дупката естествено е в главата, защото природата не търпи липси.

"Ако WiFi е включен, без да се ползва, има опасност автоматично да се свърже с незащитена мрежа. " Е по-голяма глупост от това не бях чувал, съвсем честно. Няма нормална операционна система която да те вкара на WiFi hotspot без да те пита дали искаш. Ако някой вече се е логвал на съответния hotspot и го е запазил това вече е друг въпрос. Тогава по-скоро не си ги запазвайте в листата и проблема е решен. Това че харчи батерия е ясно. Но като цяло статията е глупава.

А ако хакера симулира SSID с идентични данни като твоето? Телефона ти дали няма да се закачин на него автоматично?

Ами ако жена ти симулира оргазъм дали ще се вържеш ?

Донякъде си малко прав, уин и андроид освен ссид разпознават и мак на маршрутизатора, така, че при тях е трудно това да стане. Но същото не важи за иос.

Е как ще знае хакерът предварително ИМЕИ-а на дадено устройство, за да го "симулира" в SSIDто?

Не е само въпрос на сигурност. По-добре си го изключе за де ни ти се връзват разни приложения да се ъпдейтват, схронизират, постват координати и т.н. батерията ще замине за няколко часа. Интернета, било то уайфай, блутут или 3джи, се пуска само като се ползва. Аз като не използвам интернета или ме няма дори си изключват безжичния рутер - хем да не краде интернет някой комшия, хем да не ме облъчва като спя.

И оставаш завинаги изолиран от Вайбър, например :)

голяма загуба, няма що.. а и вайбъра можеш да си го прочетеш като се вържеш, защо трябва да е в реално време?

То без Вайбър и задника ли не може да си избършеш ?

Кире, пестенето е майка на мизерията!

Абсолютно!

BlueTooth трябва да е видимо само за сдвоени устройства и всичко ще е ок

За Wi-Fi съм съгласен. Освен това хаби много ток. Ако нямам нещо много да тегля си ползвам 3G дори в къщи и в офиса, където имам Wi-Fi. Но Bluetooth ми е постоянно включен - имам устройство за разговор в колата. В началото го включвах като се качвам в колата и го изключвах след това, но ми писна.