17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво от това?

OK де ама как ги преброихте че колелата са 4 на марсохода??? Май журналистите в Дир.бг са ЧИСТОГЛЕДИ...

След прочитане на мненията, ми е даже неуютно, че съм от тези, които се радват на подобна новина. Особено това, че част от техниката успява да работи много над планираното ѝ време. Възможността за бърз поглед на разстояние или зад някой хълм ще ускори много наблюденията. Основното ми притеснение е, че хеликоптерчето е твърде крехко. Дали при временни неблагоприятни условия то може да се сгуши обратно под роувъра?!?

Може и да може, но мисията на този хеликоптер е чисто инженерна. Искаха да проват дали е възможно. Затова е толкова малък и без инструменти. Всъщност той си изпълни мисията още с първите 2 полета.

Писах, че инджектопляктра подскочи 2 метра и се пльосна обратно.

Не се наврещя ей.

Дира яко обърна резбата, трие коментери, блокира мнения.

Помагаш им да водят такава политика пишейки тъпащините си. Гълтай си лекарствата и кротувай, така или иначе повтаряш едно и също с години, всички тук знаят какво ще кажеш преди да си го помислил.

Ех да беше тука истинския Ак47. Да обясни на не знаещите руснаците какви дронове има а пък какви ще направят в бъдеще. Ама чух че ходил до козяк да ги шпионира като един истински ватник. Ама го хванали едни негри американци гейове и соросойди и сега вече бил с ник "47цола щастие". Аз вземам неговия ник да развявам гордо знамето на руския прогрес :) :) :)

Дроновете са "Байрактар" и са турски. Електрониката им за навигация е УКРАИНСКА. УКРАИНСКА е все още и електрониката на руските ядрени глави.

LOL, щатният руски трол - наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър - пак се е разврякал, вече отиват в десетките проврякванията му. Пак ще се олигави та и по-лошо.

А тъпанара от банкя се гордее че негови фирми побили мантинела в земята, боядисали ограда на детска градина и залепили стариопор на фасадата. Ахахахахахахахха. Ахахахаххаахха. Къде са ония къде е питека

Друго си е, социалистите дето могат да се похвалят само с ограбени банки и фалирала държава? Или пък Слави, за рекорд по най късо време, за отричане от предизборни обещания - един ден.

Тия бунаци харчат милиони за да си играят с някакво ненужно вертолетче на марс?!? Каква полза има това за хората на земята не се казва :)

Вместо да ги изхарчат за вили, яхти, шлюхи и парвенюшки изгъзици, като 'високодуховните' от Азия. Бунаци!

Просто на тези им е омръзнало от вили, яхти и плеймейтки и са минали на нова степен на "духовност". Снимат филми за Марс, а не порно, за да могат интелектуалците да ги облажават, а не само чалгарите.

За мен най великото е къпане на комунистическа номенклатура с шампанско за 40 000 еврто под звуците на циганска музика в швейцарските Алпи. Или пък пиян потомък на "бай Тошо" с свалени гащи да си развява пратката по националната телевизия. Абе не знам защо Русия избира все тъпанари да и наглеждат губернията. И с тая новина за тоя дрон отиде пак една седмица само в статий за руски оръжия.

BajMihal

Ти колко похарчи за бедните негърчетоа от Африка? Чужди пари лесно се харчат...

НАСА не знам какво толкова се радват на това, но само ако знаеха колко много африканчета можеха да нахранят с парите, които пръснаха по безсмислените си космически проекти... Това са милиарди, драги дами и господа, милиарди! Знаете ли колко деца умряха гладни заради това, че НАСА не иска да си дари средствата за тях, а?

Ти колко си дарил?

Не е работа на НАСА да храни африканчетата. Те си имат родители, както всички други деца, които имат това задължение! Как може белите и жълтите да си хранят децата, а черните да не могат ...

Ами те преди ги хранеха с бели изследователи ама от как го забраниха..........

Не знаеш от къде се взимат ресурсите за тази програма ли?! Не им е работа да хранят гладните, а да ги грабят.

А колко дариха господарите ти, вместо да харчат за вили, яхти и курви? Или само американските пари могат да купуват храна, за африканчетата? А ти даде ли си половината заработка в тролефермата, за да ги нахраниш? Или чуждите деца се хранят най сладко с чуждите пари?

Е, пробвай ти да купиш нещо с рубли в Африка... :)

Първо НАСА не е благотворителна организация, второ никой не е искал от нея пари за недохранени негърчета, трето Роскосмос колко пари даде, четвърто ти колко пари даде, пето ако НАСА хранеше хора, нямаше да има и една изстреляна ракета и шесто ти си пълен идиот като всеки комунист и/или русофил.

Голямата работа. Някакъв дрон.

Дрон,но управляван на стотици милиони километра от Земята,а не от балкона на Пешев до терасата на съседката.

Не е казано че го управляват..по лесно е да се управлява автономно на автопилот. И само като има видимост към земята да изпращат данните и то не от него а от станцията...но това са сложни неща за тулупите и тиквите български :)

Хеликоптерче звучи доста по-добре от минихеликоптер. Преди време търсех подходяща дума за малък дрон. Първата ми мисъл беше дронче. Обаче си мислех, че ми трябва дума за още по-малък леттелен апарат. В български сайтове не нмерих нищо. Но намерих в един сръбски сайт думата "дронченце", която ми се стори най-подходяща за случая.

a

Да живее Руско-славянската съветска наука и технология! Днес хеликоптер на Марс! Утре Москвич по улиците на Москва! Докато ние не можем да купим едни Фки. Русия строи завод за самолети и преработка на петрол на Венера!

В екваториалните зони - температура 22-25 градуса. В умерените зини 16-19 градуса. Сега погледнете навън. Дърветата разлистили ли са се? В момента температурата е 19 градуса. Атмосферата на Марс е основно въглероден двуокис, точно което дишат дърветата, храстите тревите. Те издишат кислород и ще обогатят атмосферата. С подходящ парников ефект, цялата планета ще се стопли, замръзналата вода ще излезе, Трябва обаче да се стопли ядрото на Марс за да се създаде щит срещу слънчевата радиация. Общо взето - нищо ранота за идните 200 години. Между другото - условията на Марс са по-добри от условията в Тайгата на руснаците. Поне няма проблем с комарите и белите мечки

Растенията и животните съответно хората родени на Марс, ще са по-голями (великански) в сравнение със земните, тъй-като генетично са кодирани за енергиино съществуване на по-голяма земна гравитация. На Марс ще са огромни. Така че озеленяването на Марс ще е много ефективно за растенията. Почвата е бъкана с хранителни вещества, атмосферата се състои преди всичко от въглероден двуокис. Слънчева радиация, която подпомага растежа - виж чернобилските марули. Стига вода да има и ще стане джунгла.

Приятелю, хващам се на бас че си под трийсет годишен, и си ходил на училище след промяната. Иначе щеше да знаеш че атмосферата на Марс е близо сто и трийсет пъти по-разредена от тази на Земята. Атмосферното налягане там е 0.75 процента от земното. Тоест дори цялата атмосфера да е въглероден двуокис като количество не е много. Това първо. Второ. Прав си че растенията през деня усвояват въглероден двуокис, и отделят кислород, но вечер правят точно обратното. Тоест и те имат нужда от кислород за да дишат. Деветдесет процента от кислорода на земята не е " произведен" от растенията а от цианобактериите. Те са едни от първите живи организми появили се на земята, и кислорода който дишаме е остатъчен продукт от тяхното хранене.

Уф, като почнете с това, преидп ромяната, какво добро било образованието. И тогава си имаше тъпаци. И образователната система пак си ги пускаше както сега. На колко партийни другари им скъсаха децата, щото са тъпи? Или те на партийците все умни децата, а? :))

А каква е гъстотата на въздуха на Марс? А космическата радиация? Питали Радио Ереван: - Има ли живот на Марс? - И там няма.

хубава ли е ракийката колега :). Марули и лук на зелено ако станат на Марс да ходим доброволци?

дърветата ДИШАТ КИСЛОРОД. Върни се в 4ти клас

Дърветата отделят кислород като резултат от процеса фотосинтеза.

На панорамните кадри на ровъра много ясно личат на едно място отсечена квадратна колона и стичаща се по няколко малки улейчета вода и малки локвички. От къде ги измисляте тези температури от -90 градуса, то и на Земята на определени места температурата пада до -80 , това не означава че навсякъде такава.

Явно е че алконола е новото ракетна гориво :)

САЩ с хеликоптер на Марс, а росКОМИКС продава водка за да се издържа! Ех СЪДБА!

А майора си продава рунтавия гъз на козяк за да го ръгат негрите за да се издържа...