Honeywell представи най-мощния квантов компютър

Машината ще се използва от финaнcoвия гигaнт ЈР Моrgаn Сhаѕе

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това по принцип противоречи на основата на компютрите. 2 състояние в които могат да бъдат. Най-често има-няма ток. Иначе за помнене може намагнитявания, дупки на перфокарти, вдлъбнати на дискове и други. Битово 1/0. А чисто логически - да/не. С тригери, където с ток отваряш и или затваряш пропускливост при полупроводници от насищане на електрони, като ключ. Вярно че при комуникация, принципно не се интересуват какво е в другият чарк, освен предаваните данни. Но нещо с 3 състояния, трябва да го пригаждат. И защо са избрали това е неясно. Може би нямат тригери например за светлина, че там възможностите са към безкрайни. Точно ограничението на 2 е плюсът за тази логика. Иначе защо да са 3, а не 4, 5 и повече?

Броя на квантовите състояния не може да се избира :). Той е избран от приридата на частицата/ ите. А това което ние сме ползвали до момента с две стойности е наше изкуственно опростяване на нещата. В приридата няма такива състояние като има и няма. Приридата е с много състояния) и дискретна (с много забранени състояния) .

И ко ше компютваме с тоя мощен компютър?- как да контролираме променливите параметри на квантовото състояние на вселената? малко не сме ли се надценили, баби?

Пише го накрая на статията: "Ноnеуwеll oбяви, чe нeйнaтa ĸвaнтoвa cиcтeмa щe ce изпoлзвa oт финaнcoвия гигaнт ЈР Моrgаn Сhаѕе, ĸoйтo ce интepecyвa oт пpaĸтичecĸoтo изпoлзвaнe нa ĸвaнтoви ĸoмпютpи във финaнcoвaтa cфepa."

Ще копаят Биткойни

ще го ползват за тотално доминиране на пазарите. неща като арбитражи, почти всички деривати, флашлоанс и т.н. ще добият съвсем различно измерение.

"c ĸвaнтoв oбeм нe пo-мaлĸo oт 64" 64 какво бе г-н Гогов? Ябълки? Круши? Кюбити? Или това го нямаше в ГълГъл-преводача?

Важното е, че е имало IF оператор...

А пък хипофизното джудже от Кремлин каза, че Мужикистан имат 5 пъти по-бърз компютър, който работи на боряшник и тройной!

Поне веднъж да бяхте написали правилно името. Според намерено: "Бояришник" ("глог" на руски език)

А Русия къде е?

Русия на теория е много на пред но на практита е в 90-те. Техните учени в Дубна и Церн са на много виско ниво. Но понеже тъпата им политика да продават само горива и метали и от това да живеят , им пречи да се развиват технологично. А руснаците са умна нация и ако имат условия ще изпреварят всички. Но политиците им са тъпи олигарси алкохолици.

В частния сектор рекламата е на ниво,а за квантовите компютри собственос на НАСА,американските ВВС И Флот информацията относно характеристиките им и възможностите им няма и да чуете или прочетете същото е положението със Русия,Китай,Индия,Швейцария,Франция.