Коментари - Хората са склонни да приемат заповеди от роботи | IT.dir.bg
назад

Хората са склонни да приемат заповеди от роботи

Учени от Университета Манитоба са направили изследване, според което хората са по-склонни да приемат заповеди от робот, отколкото би могло да се предположи.

Обратно в новината

Коментари - Хората са склонни да приемат заповеди от роботи | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Или превелият статията е некадърник или нещо експеримента е тъп!

Виждам поредната статия написана/преведена от журнален трол.

То и банкомата е робот. Колко от Вас като теглят пари са му се опънали на заповедите ?

Ааами, ... хората им се налага да приемат заповеди от какви ли не глупаци, защо не от роботи? Със сигурност ще е за по-добро.

46 + 86 = 100 Ха Ха Ха

Хората са склонни да се съобразяват и с анонимни заповеди: "Влизането забранено!" "Не пушете тук!" "Оставянето на чанти забранено. Заповед!" Докато изпълняваме инструкциите на кафе автоматите, за да получим кафе ние все пак се пазарим с тях и влизаме в менютата на програми за да изберем по свое желание опция, ние избираме или диалогираме в някакви предварително зададени от другиго рамки. Склонни сме да се подчиняваме на закони изготвени от анонимни идиоти, спуснати по партийни листи. Впрочем гледали ли сте българският филм "Трака трак"? Там много добре е показано как някой невидим ръководи живота ни с инструкции отдалеко - от Брюксел ли ще да е... от партийна централа ли... Ако не сте - намерете го из торентите изгледайте го и се замислете как живеем.

Когато наеб робот......ще се помисля.

... не хората изобщо, а само хората -без собствен мозък- могат да приемат заповед от робот...

Усещате ли подтекста: нормално е да се приемат заповеди от робот. Днес е нормално на 46%, утре на 60% и така до 100%. Екстра направо - робите няма да се противопоставят и на чипосването. Ще изпълняват каквото им кажеш. Просто им пробутвай, че еди-коя си простотия е нормална за еди-колко си % от тях, после лееекичо дръпни процентите нагоре и - ето на - населението купува позлатени г*а и иска още. Това е рецептата от последните 20-тина години, дето най - много се използва. После да не се чудите защо сме на това дереже - просто се пуска едно малко и миризливо - за проба - дали някой ще реагира. И ако няма съответна бурна реакция то се разработва до степен, в която да вмириса живота на всички. И после никой не протестира и не се бори срещу това, защото е "нормално" /т.е. не се прави разлика между масово и нормално/. На пИчИлИФшите чИстИтУ.

Роботът е само симптом. Всички сме свикнали да приемаме инструкции от "машината". Спазваш ли правилника за движение по улиците? Знаеш ли кой го е писал? Дали ти го налага човек или по-скоро "държавната машина"? Ако се замислиш това важи за повечето закони и правила.

По-интересното е кой го налага това мнение на "държавната машина", щото машините мнение нямат.

"отколкото би могло да се предположи." Кой да "предположи" бе новинари???? Един може да предположи 1%, друг 99%! Да ви таковам на "новината"! Място ли свободно за такива простотии имат дираджиите?

щом ги приемат от малоумни комунисти

Дрън-дрън!

Хората ежедневно доказват, че са склонни да приемат заповеди от идиоти, така че не виждам, защо има проблем да приемат от роботи.

Да го проведат изследването в България, да видят как 95% ще отговорят с "Я ври у на майкя ти пта", както на човека, така и на робота.

О, не... явно в тази страна и учените, и "доброволците" им са кретени.

Ще те питам аз като ти напърчи терминатора нещо в задния двор...

А, ето един канадец във форума... Ми като ми "напърчи", ще му пусна няколко плевенски селянина и ще го бъгнат така хубаво, че ще повтаря само "тоурист, тоурист" :D