Коментари - Dell и HP: Избягвайте Windows 10 | IT.dir.bg
назад

Dell и HP: Избягвайте Windows 10

Въпреки че много хора очакваха Windows 10 с нетърпение, се оказва, че някои производители на компютри не са толкова въодушевени от новата платформа.

Обратно в новината

Коментари - Dell и HP: Избягвайте Windows 10 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе тука чета едни инсталации на Уин 10, на Фотошопи, на какво ли не .. и ми е странно, купувате ли си ги всичките тия неща ? :)) Че ми мирише страшно много на нелегални копийца :) А че уиндоуса е боза, това го знаят и децата в първи клас :)

Моите софтуери са лицензи. Има варианти, регистрации в dreamspark и др., които ти предоставят безплатен софтуер... Отделно не малко софтуерни компании имат корпоративни лицензи и предоставят от тях на служителите си.

много са забавни прозорците. използвам изключително и само metatrader4, ie (или mozilla, едно от двете) и explorer, естественно. нищо повече. дори махнах dropbox, че се претоварват машините! можете ли да повярвате?!? и рестартирам като идиот win 7-ците прости. поне веднъж седмично! 3 от 11 сървъра са с по 26, 16 и 12 ядра. тотална кочина ви казвам! но нямам никаква друга алтернатива и затова съм смирен, както сигурно вероятно вече сте забелязали...

Не си смирен - неук си.

Сървъри с Windows 7? По-добре опитай да сложиш Windows XP Home за сървър....

Аз пък имам Мерцедес S-класа. Върви колата, обаче долнопробна работа - налага се да ходя в и сервизи. За 100 хиляди очаквах поне 10г да не мръдне нищо, а видиш ли иска и поддръжка. Скапана история.

Общо взето повече от 10 години ползвам HP-та и преди 3 месеца качих Вин 10. Ми няма проблеми с хардуера или софта. Друг е въпроса, че преди 10 години HP правеше здрави PC-та а сегашните се сдухват веднага след, като изтече гаранцията ...

Синът ми си купи лаптоп последен писък (но не и на гъзарията). Качих му Уиндоус 10 с големи резерви. Сега лаптопът зарежда ОС за 20 (двайсет) секунди, а такова стартиране на Фотошоп, InDesign и т.н. не съм виждал (изкарвам си хляба с предпечат и уеб дизайн). Та искам да кажа, че за да усетиш пълния капацитет на Уиндоус 10 се иска и машина!

FAtware - с бързи ресурси всеки може да е бърз. Но за по-скромни такива се иска разционално програмиране, което липсва напоследък в раздулия се fatware! Но поне стимулират с некачествен софтуер развитието на хардуера.

Добре де, защо при мен HP с Core i5 зареждаше Вин 7 за 20 секунди ами Вин 10 за 1 минута при положене, че съм му изключил всички ненужни Сервизи при зареждане??!!! Как така става за 20 сек, поясни моля!

Е па я си карам со первио пенджер 3.0 и он е као пушкало бердана!

Купих си Toshiba таблет щото беше само 180 лева с windows 8. За тия пари не очаквах чудеса. Преминах на windows 10. В началото му се изключваше wifi-то на всяка минута. Доста нерви имах докато намеря подходящия драйвър за wifi адаптера. Лошото е, че автоматично го update-ва и трябва периодично да го връщам. Но откакто го намерих съм доволен и мисля, че за такива проблеми предупреждават от dell и hp. Windows 10 има голямо бъдеще, но има още доста неща да се усъвършенстват.

Tова да си купиш и таблет с Windows си е болестен мазохизъм! Само не ми казвай, че и смарт телефона ти е Nokia с Windows!

Позна!!! От две години и половина искам да го сменям, но все повече ми харесва

Та викаш защо да е мазохизъм да си вземемш таблет с Windows? Преди 3 години за служебни нужди взех 3 такива на Acer с Windows 7, през това време колежката ми си взе 4 различни (на различни фирми в това число и на Samsung) таблета с Androi, е извинявай ама се е случвало да вземе служебен таблет като излиза в отпуска -"Абе ти нали си имаш?", "То имам, ама да имам истинска машина под ръка, че не ми се влачи лаптоп-а", Да вярно, батериите вече не държат като преди по 10-12 часа, ама е нормлано, машините са си на 3 години вече!

След iOS Windowsphone е най-небъгавата ОС за тутурутки. Експириънс!

абе да те емна у сервизната акция. аз искам кат кихна 3к и да не се занимавам повече ни с софтуерни проблеми ни с хардуерни. кат бях малък се кефех да преинсталирам уиндоус секи 40 дена и да пазя архиви с читави драйвери кат панагюрското съкровище. ся не че не мога, ама не искам. искам да е лесно, като го отворя и да е готово и да работи, колкото по просто и лесно толко по добре. нит конзоли искам нит команди. за тва -Мак. за 2 години не само не е мръднал, ами с взеки ъпдейт става по добър и по бърз. моля се никога повече да не ми се налага да поглеждам уиндоус в домашна среда

+++

Язека сум на ХР-и, и неам проблемИ ;-))

Dell и HP не лапат от продажби на компове с Windows 10, а трябва да обучат съпорта за още една ОС, затова им е неизгодно клиентите им да си дръпнат безплатен Windows 10 и да почнат да ги тормозят за съпорт. Това е всичко. А за зомбитата, които лаят за бози... те са ми много под нивото, за да ги коментирам.

Линукс е с отворен код и няма дълги уши.

Ти разгледа ли го кода,да се,увериш че няма дълги уши?

Той да разгледа колкото да види наистина дали е толкова е отворен (далеч не е) пак ще е нещо.

Всеки който разбира от програмиране може да го направи. А програмистите които работят по него са хиляди. Чак да не видят съмнителен код би било повече от чуд

Драйвър дай и се скатай ... Това е истината за линукса просто

Като му е отворен сорсът, що няма и една счетоводна програма написана за Линукс за малка фирма - до 1000 лева цена? Или се занимавате с по-сериозна работа и развивате ядрото му ;) Лайкучка работа. Само се занимавате да си донстройвате сервизите.

От както минах на OS X преди години и през ум не ми минава да се върна към Windows. Всичко бачка без проблем и ми позволява да се съсредоточа над работата си вместо да се тровя с компютъра защото на Windows все нещо не му е наред.

Аз съм така от 1991 г - System 7. Ама обяснявай на другите защо у дома не искам да си тровим живота с неработещ компютър

Не знам дали прочете наскоро, но минавайки служителите на Mac, IBM спестява средно $270/човек само от намалени разходи за поддръжка въпреки традиционно по-високата цена на Mac хардуера. Това напълно съвпада с моите наблюдения. Целия ми екип в офиса е с Mac като някои са дори още 2010 модели но работят перфектно след upgrade до SSD. Има няколко PC работни станции за .NET програмиране когато трябва, но и това вече e доста по-лесно под OS X от преди. Просто не ми остана причина да ползвам Windows и да се ядосвам с драйвери, вируси и т.н. други простотии

Кво да му пука на бг комбайнера за троянци? Той пейпал не знае кво е, а кво остава да го ползва. Всичко, където купува е жълти боклуци от емага с плащане при доставка. Компютъра го ползва освен за игри само и да зяпа колежките във фейсбука, да слуша чалга клипове във вбокса и да пише глупави русофилски коментари под новините из бг сайтовете.

Лекувай се от комплекси.....

Счупи тъпомера и злобомера :)

виндовсчето - любимата боза на панелните комбайнери от бг-стан. Има го в замунда, всички игрички са хакнати от братушките специално за бедния бг земеделец от панелката и вървят под него. Нищо, че бозата и игрита са бъкани с 1000 вируса и троянеца поне. Кво му пука на текезесара русофил? Естествено сега всички аграри в дира ще ми сложат 100 минуса.

Ее тука те признах. Доста умело вкара тролските си уменя, за да намесиш ТКЗС и Русия в тема за Windows 10, HP и Dell :)

20 стотинки са си 20 стотинки. Не пише ли глупости, ще трябва да си продава бъбреците, за да си плати iPnone 4-ката :)

Проблема е на Dell i HP че не са си обучили сапорта и най-лесно им е да кажат не ползвайте новите продукти. Такива ако ги слушаха все още на каруци щяхме да се возим.

Имах проблем с Windows XP на едно HP (редовно ми бълваше сини екрани) и се обадих на поддръжката на Microsoft. Те ми обясниха, че на компютрите с преинсталиран Windows за поддръжката отговаря производителя на компютъра - в случая HP. Но все пак бяха добронамерени и ми помогнаха, за да ме спасят от мъките с поддръжката на HP.

На лаптоп HP 630s - CPU P8400, 4GB РАМ, първо беше с Виста - пълна скръб! След това сложих 7-ца - работеше значително по-добре от Виста. След 7-цата - сложих 8-ца, като я обнових до 8.1 - машината работеше много добре. Зареждане на виндовс ми отнемаше м/у 14 и 17 сек. Сега е с 10-ка - не виждам разлика в скоростта спрямо 8.1; За добрата работа на лаптопа допринася и замяната на HDD с SSD - това го направих след като сложих Windows 7. И преди да инсталирам 8.0; Лаптопа е купуван ноември 2008-ма година. Ползвам го ежедневно! Много корава машина се оказа :)

късметлия :)

аз съм с павилион дв9730 със ссд-диск и вин7 ми зарежда точно за 20 секунди, ако това е мярка за производителност? имам и асус трансформърс т100 с 10-ка - същата работа, различен фейс

И аз съм така. С един Тинкпад, който като технически характеристики не е нищо особено, на повечето коментиращи са им доста по-добри машините сигурно. И с уин и с линукс не е забил и не е мръднал вече над 2 години. Единствено и аз сложих още в началото едно ССД. То са Еклипси, Фотошопи (там малко се чака при някои филтри де) и какво ли не. И не забива. Какво ги правят колегите тези компютри, че не им вървят, не знам.

Компютъра ми е стар, core2 duo от преди 8-10 години, но с win 10 работи доста по-добре, отколкото с vista и win 7.

Хъм бе не знам ама аз не съм доволен от 10-ката! Ама се навих да си я дръпна щото постоянно ме питаше искаш! А може ли някой да ми каже дали мога да се върна на предишната си Windows 7, но не искам да преинсталирам всичко наново!

Ако още не си прескочил месец след инсталацията на десетката, иди в settings- updates&security. от там връщането към седмицата става за няколко минути.

аз съм доволен от 10ката, имам по-слаба машина и след като смених 7цата с десятка, стартира по-бързо

Абе прави са да казват да го избягваме. Майкрософт като поискат цена на месец (както за офиса), ще разберете що не е трябвало да минавате на W10.

Статията е по скоро рекламна за W10. Колко е хубав и т.н. Между другото съм с W10, и съм по доволен в сравнение с W8, но мисля че и W7 е много добър и може би по производителен.

Значи, понеже не могат да си обучат съпорта да съветва потребителите за Windows 10 ни казват да не го ползваме. Май е време да си продам Pavilion-а.

е тоо, ние за сега НР избягваме

Има HP, има и "HP".. преди 5 години си взех лаптоп от Щатите и не е мръднал до сега.. ;))

А пък аз пред доста време си бях взел н8220, малко над 3К цена. Изгоря дъното му в месеца след като му изтече гаранцията. После се оказа, че платката му имала дефект, заради който гаранционно подменяли дъното, но никой не ми каза. От тогава - далеч от тях.