Коментари - HP възражда марката Compaq | it.dir.bg
назад

HP възражда марката Compaq

Без много шум Hewlett-Packard (HP) върна на пазара марката Compaq, придобита още през 2002 г. заедно с едноименната компания – производител на компютри. Под тази марка HP продължи да продава лаптопи, но сега Compaq се превъплъщава в бранд за евтини таблети.

Обратно в новината

Коментари - HP възражда марката Compaq | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За жалост, няма нищо общо между марката Conpaq и произвежданите от HP боклуци под марката Compaq. Също за жалост, всичко произведено от HP е тотален компромис с качеството на пределно високи цени.

Излагаш се :)

HP правят и хубави и не много добри неща. Спомнете си за недоразумението HP Pavilion. Аз например имам Probook и съм много доволен. Да се надяваме че новите им продукти ще са надеждни.

Всяка компания произвежда така. Няма как да очакваме от лаптоп за 300-400 евро да е качествен, нали? Качеството е във високите серии, но те струват доста повече. Пиша ти от Елитбук 8730в - е няма такава яка машина. В същото време има доста модели на ХП, които не бих взел и без пари да ми ги дават.

в офиса имам все още един compaq с пентиум 3 на 733мх и работи без нищо да му е сменяно, а имам и 2 HP-та dc7100, които чат пат решават да се самоизключат, всичко друго ми е DELL и IBM и съм доволен от тях.

Продаваме маркови компютри втора употреба и нови сглобявани. От марковите в сервиза се връщат 1% в рамките на гаранцията от 1 година. При сглобяваните процентите за същото време в 16-17, въпреки, че се стараем много. Просто марковото си е марково. Безшумни, стабилни, здрави машини. Да ти е кеф да си им поддръжка :)

Съсипаха хубавата компания Compaq тия от HP, сега са на път да съсипят и себе си.

jizast

HP правят много добри лаптопи на прилични цени. Я им виж сайта какви възможности за персонализация на всеки модел лаптоп имаш и тогава говори. Къд другаде можеш да си купиш лаптоп по поръчка на такава цена. Последните ми 3 лаптопа са на НР точно поради тази причина. Мониторът ми е 1920х1080 IPS матрица. Кажи ми кой друг ще ми достави това на нормална цена.

sawo

DELL например...

Тъпанар, монитора ти е направен от Sony по дизайн на Sun и само е брандиран HP. Поне погледни отзад какво пише.

Съсипали? НР купиха фалиралата Компак.

Би ли могъл/могла да обосновеш коментара си,в противен случай това са просто празни приказки по IT новина...

Пичове от маркетинг отдела на HP, дайте малко по-спокойно. Навремето Compaq беше по-добрата компания, HP също беше по-добра от сегашната HP. И не е вярно че Compaq е била фалирала, акционерите избраха сливане с HP.

Е, добре Компак не са фалирали. Само дето акциите им се сринаха заради главоломното им представяне в dot-com балона . Тогава НР качени на бял кон гарантираха на акционерите на Компак че ще бъдат съсобственици ако се продадат на тяхната фирма.

Последния таблет на HP с името HP се беше разпродал за 100$... Какво му е евтиното на таблет за 165$!?

HP не ти е китайски гараж. 165 долара за марков таблет е СМЕШНА цена.

В Китай има такива "гаражи", за каквито САЩ ще мечтае в следващите 20 год.

Пеше сравни цените на конкуренцията в бранша и ще видиш разликата.

Последният таблет на HP се продаваше на цена от 100$ след като малоумният им мениджмънт оттегли поддръжката от WebOS, веднага след като го пуснаха на пазара. Иначе цената му беше около 5 пъти по-висока. Машинката си беше (и продължава да е) много хубаво направена и с добър хардуер за времето си. Лично моят от момента в който го взех е с две операционни ситеми - допълнително му качих Android ICS , защото за убитатата в зародиш WebOS няма такъв избор от приложения, а ICS направо хвърчи на него, въпреки, че дълго имаше някакви проблеми, като нефункционираща камера, ама вече хората от CM ги решиха.

Мдам , и аз имам един HP TouchPad и съм супер доволен от него. Супер надежден и здрав + все още достатъчно бърз хардуер , нищо че е на 4 години сигурно.