Коментари - Huawei изпревари Apple? | IT.dir.bg
назад

Huawei изпревари Apple?

Huawei твърди, че е изпреварила Apple по продажби на смартфони.

Обратно в новината

Коментари - Huawei изпревари Apple? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е, нормално. хуявей е с андроид. андроид е за сиромаси. естествено е хуявей да изпревари ябълката, щото сиромасите са мнозинство... лошото е, че бая сиромаси се правят на заможни, купувайки си ябълки. и после рупат сурово зеле в следващите 4 години, за съжаление.

Разбирач ли си? Тъпач ли си, и ти не знаеш. Аз си мисля, че по скоро второто. Пази Боже сиромашко да забогатее! Така ли го бе написал поета, а?

Началник

дваги, оставям теб ти да си разбирача. ти разсъждавай кое какво е и там др. важни неща в живота, а аз ще си карам s класата на моренце в гърция и ще разцъквам на 2.5 г. ми ябълка 6s, която е ултра бърза. спомням си с умиление, дадох 870 лв за сони т. на 2рата година го подарих на приятел, сиромах. голяма омраза имаше помежду сонито и мен. разделих се с него с огромна радост... никога повече андроид. за нищо на света...

Имам Уямуклати Р8 за 203 долара! Т.е. пет пъти по евтин от Сифоня... Тук има много спецове, та нека ми обяснят, какво толкова има пет пъти в повече Ябълката отколкото моя таралясник! Пет пъти.......

Кой знае, може и да ги изместят в не толкова далечно бъдеще. Днес откъм брой продадени, утре като им вземат още от пазара може и да ги утрепят. Макар че едва ли ще им е лесно, баш на apple пазарът е в голяма степен част от модния сектор и тия дето си купуват ще продължат да си купуват докато нещо не ги ядоса, ако спрат да работят като света примерно - а няма видими причини да се очаква последното.

Сигурно си прав за това, че ако Apple не се справят и дразнят хората с глупави джаджи и пр. - ще изчезнат. Обаче не мислиш ли, че това - "баш пазарът на Apple е модния сектор" - е доста встрани от истината? Може би в бедни страни - да. Но като гледам, основния пазар е в по-заможни страни, където не можеш да кажеш, че това е водещото, най-малко защото в модата има различни вкусове, и Самсунг, а и други си имат своите "модни" последователи. Apple системите работят добре, това е достатъчно за много хора, за да ги изберат.

Естествено, че го е изпреварила ама в страната на Ментето. Да живее ментака Хуявей.

да започнат да ги продават по $ 1 000 тогава ще говорим се едно да кажеш че фиат продават повече от ролс ройс

Наистина сравненията с брой продадени устройства - в които влизат масовки, които наистина няма начин да се сравнят с флагманите, е доста странен подход. Но фирмите разчитат на маркетинга - "ето, ние продаваме най-много бройки". Да, всички са "смарт", е и?

Само идиот може да даде $1к за някаква елетронна пръчка, дето след 2 години и $100 няма да струва.. ако въобще е оцеляла. Единствено има смисъл ако вършиш работа през у-вото и нямаш алтернатива.

Абсолютно точно! Нещо всекидневно взеха да ни я натрапват тая марка Хуавей. Нещо подобно на TP-Link се получава. И не ми казвайте - аз в къщи имам рутер TP-Link и никакви грижи! Попитайте някой IT с повечко опит, които помни едно време какви дървета бяха TP-Link. А сега тръгнали да ми се сравняват с лидерите. Сори, ама аз не мога да преглътна лесно историята, щото я знам...

Фен съм на apple от 1984-та. Телефона от години нито е забивал нито имам проблеми. Относно тп-линк да имат проблеми, но аз си слагам openwrt и наистина нямам грижи. Всичко работи забравил съм къде стои адаптера на рутера. Така,че важна част от продукта е и неговия софтуер !

Глупости, по клиенти имам tp-link рутери от тия евтините, по 30-ина лева дето са, включвам по един с моите устройства че инак почват едни чудения сега кое как да настроят откъм IP адреси и т.н., с години работят без да ми се е налагало да се намесвам. Вярно, че нищо особено не искам от тях - няколко порта да препредават, фиксирани IP адреси за MAC адресите на нашите устройства и май това е, но работят достатъчно стабилно.

Защо трябва да започнат да ги пордават за $1000? Ти ако си дал $800 за айсифон, да не би Епъл да ти е пратил 3 устройства?? Човек си е купил Хуауей за $300 и си цъка всичко, което и бай Гошо с айфона. Можеш да го погледнеш от друга страна - Епъл е загубил потенциален клиент, който вместо да си купи айфон си е взел Андроид телефон. Загубен клиент, загубена печалба.

Епъл отдавна не се отличават с нищо особено, освен с цена. Не че някога са се отличавали чак толкова, но като пионери на пазара и добрият си ПР, бяха създали такова впечатление. Това вече го няма и скоро ще имат сеиозни проблеми. Даже много време издържаха.

Какви ''пионери на пазара'' са били Аpple? Нищо не са измислили,и винаги са живели на гърба на големите истински иновативни компании, като IBM,Xerox,Motorola и т.н. Добри са в маркетинга, нищо повече.

Ще ме извиняваш, но "добър в маркетинга" трябва да е всеки, който иска да продава. Трябва обаче да се прекалено "добър", за да казваш - "продавам най-много от всякакъв род боклуци, ама те са смарт", нали? Все пак е интересно, защо никой освен Apple не може да прави двете неща - софтуер и хардуер - интегрирано, така, както трябва? Никакво значение няма колко са добри спецификациите на един телефон, ако софтуера не е опитмизиран в крак с тези спецификации.

Така е, нищо "принципно ново" не са измислили, но за сметка на това са измислили приложение на нещата, за които тези които са ги "измислили" не са знаели какво да правят. От компаниите, които ти посочи: IBM - "смятаме, че в света има място за няколко компютъра, не повече". IBM прави PC-то, след много други компании, Apple имат заслугата да правят първия масов персонален компютър. Не е малко все пак. Xerox - измислят графичния интерфейс и мишката, но не знаят какво да правят с тях. Apple и Microsoft обаче оценяват потенциала и резултатите ги знаем. Не мисля, че е малко. Motorola - правят процесори (и др. електронни компоненти). Това е като Intel - фундаментално важна технология, но сама по себе си няма смисъл, важно е как се използва. Та, така - съгласни сме за "изобретяването", но и аз мога да изобретя антигравитационен двигател, но ако не го направя, съм просто scifi писател.

Това е все едно да кажеш: "Франк Лойд Райт не е направил нищо, защото той не е измислил тухлите, бетона, прозорците и вратите на сградите". Помисли върху това.

В началото като излезна Iphone 2g направи революция наистина. След това 5-6 години бяха наистина много по-добри от другите. Но сега вече не е така.

Аз лично преминах от Iphone към хуауауей и не чуствам голяма загуба. Да ифона е малко по изпипан, но вече разликите са минимални, а искат 1800лв за последен модел. Исиктир верно... Все още съм фен на ябълката, но цените са им прекалено високи.

Да, лошото е, че и другите производители взеха да ги гонят ценово. Какви са тия цени бре аланкоолу?! Разлика в пъти, спрямо мидрейндж моделите...

Ти пък си скочил от единия боклук директно на другия. Какви хубави марки има - LG,Samsung, OnePlus, Lenovo (само Moto серията им, бившата Motorola Mobility) и т.н. и т.н. а ти какво си взел? Даже да му е неудобно човек да го каже пред хора.

Взех си P10 920лв. Лети направо, много е бърз. И едно от НАЙ-големите предимстава на Андроида е че с елементарно copy and past мога да си кача музиката на телефона. На Ифона не си бях сменял музиката 2 години заради тъпия Итиунс.