Коментари - Ще строят девет линии Hyperloop в Европа | IT.dir.bg
назад

Ще строят девет линии Hyperloop в Европа

Американската компания Hyperloop One планира да построи няколко високоскоростни транспортни линии в Европа.

Обратно в новината

Коментари - Ще строят девет линии Hyperloop в Европа | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ЗЕМЯТА ЗА ЛИНИИТЕ ИЛОН МЪСК ЩЕ Я КУПУВА ЛИ ИЛИ ЩЕ ИСКА ДА МУ Я ПОДАРЯТ ?:))) .....

Ще прати любезни зелени човечета да охраняват референдума!

Предлагам да се запознаете с историята на тази идея. 1914г, Vactrain, пише дори в wikipedia. Идеята е на Boris Weinberg. Има един шемет в Youtube, с прякор Thunderf00t. Има няколко видеа на относно Hyperloop, защо проектът е неизпълним. Какви са техническите проблеми и какви са рисковете при експлоатацията.

Този тип е празнословец, който дрънка "сензации" за пари. Гледах му "анализа" - никакви факти, само едно: Хахаха това няма да стане тлалалалала! Недей губи на хората времето с такива безмислици!

Никакви факти?!? Че той даже направи експеримент с малка вакуумна тръба и показа какво става ако/като се спука. А, ти въобще вакуумна камера виждал ли си? И обръщал ли си внимание колко точно дебели са стените на тая камера? Смешните тръби, които Мъск е натрупал едва ли ще издържат налягане под 0.5 атмосфери; ще се смачкат като пластмасова бутилка. А, сметките, че стоманена тръба с дължина 600 мили ще си променя дължината с до 300м според външната температура? Дори асфалтовите пътища слагат дилатационни фуги, на всеки мост на магистралата ги има, щото температурата влияе. Но, тук сте се събрали все инженери явно.

Една от линиите ще е Париж-Мъглиж-Енина!

Едната линия ще е Перник - София

От Банкя до Камчатка. Качваш Мутрагеньо и където го изплюе тръбата.

това е най-гнусното и отвратително нещо което може да се роди-добре че е несериозно и няма да стане -представете си да ви затворят в една тръба със скорост 700 км в час -ами клаустрофобиците това е неописуем ужас!отврат на цивилизацията -човечеството трябва да се доближава до природата а не да се отдалечава- това означава по-ниски сгради -зелена енергия по-малко шум повече чист въздух и природа

Няма да има никакъв мръсен въздух в тръбите. А ако разбрането ти за света е да се движим с конски впряг...съжалявам, сбъркал си хилядолетието.

Това с какво се отличава от влак, самолет?

Че при инцидент няма да има време да те заболи.

с това че си затворен 2 пъти и нямаш свободно пространство за експлозия или катострофа недай боже а също и нямаш прозорци и видимост-все едно си в подводница което е голям ужас

Когато станат тия линии на 100 години, тогава и в България. Както с магистралите.

Линия София-Кьолн би била към 2000 км, айде направете я де. Или поне до Франкфурт, оттам по А3 за няма и час човек пак е в Кьолн :-).

Кой ще пътува по тая линия? Линията трябва да е Берлин-Столипиново!

Разстоянието между Испания и Мароко е 16 км в най тясната си част малабата.670 км?

Очевидно искат да свържат два града а не най-близките една до друга голи скали.

Аз ви разправям, че Елон Мъск не е човек, той е институция! :))))

Щатите, Франция, Англия, Испания, Япония,Китай, Холандия, Швеция и Норвегия имат облекчения (разбирай субсидия ) за купуване на Тесла. Чрез данъчни облекчения, ток гратис, поемане част от цената от данъците на другите и т.н и т.н. В някои държави и щати се дават пари при закупуване на Тесла между 5-6 и 7 000 евро. Пример Франция6300, Калифорния 7500$ и т.н.

Не е само за Тесла, а за електрически автомобили изобщо. Можеш да си вземеш Нисан Лийф, BMW i3 , Шевролет Болт, VW e-Golf и т.н.

Успокой се това е временно. Като станат масови ще им праснат яки данъци :))))

ПостСъвеЦките кучета си лаят, а Илон Мъск си върви към бъдещето... Тъй ще е!

Та Русия финанкира отчасти хиперлуупа и има дялово участие в плоекта. вземи се осведоми

Олелеле а ние лаем тука... Сега ще ни привикат в посолството да ни обработят задниците и нямя да получим рублите тоя месец!

Моля за поне едно доказателство за това Ви твърдение.

Статията дето сте превели за Голямата БЪзука... Може да я смените с бузуки, бръзуки,бизуки... Ще сте си същите неграмотници но ще е по интересно

Пирамидата на този пич взе огромни размери и е активно подпомагана от американското правителство и от глупостта на хората. До скоро събираше космонавти за Марс, сега събира проекти за бързите си влакове. А хората много мразят да четат и обичат да ръкопляскат на лъскави обещания. Предполагам има някакъв елегантен изход когато тези глупости не се осъществят или разчита на кратката човешка памет. Хората масово се записваха да станат заселници на Марс и никой не отвори кофти страничката да види двете първолашки рисунки и обещанията, никой не се замисли годен ли е за такъв полет и кога и как ще стане.... Дай едни пари и бегай на Марс... Вече никой не се записва и никой не се пита за онази програма и за кандидатите и парите им. Сега ще се пишат невероятни проекти, ще се хвърлят милиони под и над масите и ще има едно лъскаво шоу, докато го замени следващото

Илон Мъск и компаниите му няма общо с Mars One, объркал си кого да хейтваш...

dirddd@

Точно това щях да напиша. Mars One е частна холандска компания, с която Мъск заяви, че би работил. Та, Mars One се бяха договорили с Мъск да използват ракетата falcon 9, както и dragon, с който онзи ден SpaceX успешно достави провизии и техника на международната космическа станция :)

dirddd@

Колега, Tesla, Space X, Neuralink, The Boring Company, Solar City са компании на Мъск, които се "изхранват", до този момент, благодарение на PayPal, която също е негова компания. Компания, която го направи толкова богат, че с нея крепи гореспоменатите. Човека си финансира абсолютно сам проектите на Tesla, Solar City, Neuralink и The Boring Company. Интересното в случая е, че бъркате доста сериозно, защото Hyperloop One не е компания на Мъск :) И да добавя още един факт Мъск разчита предимно на shareholder-ите в компаниите си, както и на PayPal (както вече казах). Eдинствените "външни" инвестиции, които е получавал са за SpaceX, приблизително 500 милиона долара, от NASA, за съвместна работа. Всичко друго, като инвестиции, са пари на частни компании :)

Пайпал той и гея тиел я продадоха преди десетилетие. Елън взе 200милиона от сделката. И е вложил по равно от тях в трите компании (солар, спейс, тесла). Като преди няколко години за малко да фалира и да продаде тесла на Гугъл и т.н

Global Challenge щъ си устани саму идин Кау челиндж гаче ли

ПроЗд русофилистик никога не може да е европеец.....на село си стой зомби

И това няма да му помогне. И оттам ще вижда как светът се развива и върви напред, ще го яде отвътре не по-малко.