IBM задейства най-мощния си квантов компютър

433-кубитова машина Osprey има три пъти повече кубита от досегашната Eagle, представена миналата година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И хоп, криптото падна...

руските компютри никой не може да бие ,щото не се бие туй що го няма

И българските самолети. И българската армия. И българската икономика. И българското селско стопанство. И българското самосъзнание. Да продължавам ли?

ехиден

ах , жалка руска изтривалко , що за утайка си ? какво е това вашето бе , само някой да каже нещо против пРоссия и почвате да лаете ! И сигурно се имаш за българин ? Прост безродник си....и руснаците биха се погнусили от теб !

Във форума на дир и специалисти по квантови компютри има. За два часа успяха да докажат, че не работи, и да работи за нищо не става, а и да става за нещо, тъй или иначе, не съществува. Евала.

Отдалече си личи, че някой от местния офис на гореспоменатата фирма се опитва да ръси акъл

Тия квантови компютри ще дават резултати според очакванията на изследователя.Това е нормалното поведение на ел частици да,се,влияят от намерението.По върви на магия,отколкото на мъка.То науката е мит де.Такова нещо не съществува освен в 3измамата илюзия която обитаваме

Квантовата механика и изобщо квантовата физика са под огромни въпросителни, дори теоретично. Т.н. "квантови компютри" генерират резултат с 50% достоверност. Та се налага конвеционални компютри да следят дали резултатът е правилен.

На какви игри може да се играе на него ? Може ли да се слага външна видеокарта

Да, обаче трябва да е на ISA слот.

За да знае какео е иса слот

Ако е на isa slot как ще е външна?

Силата на квантовите компютри е в огромнито бързодействие при симулиране /изпробване дали стават паралелно /голямо количество стойности. 400 кубита означава, че може да се работи с две на 400 степен стойности. Приложения : пробване да ли ще си паснат молекули за нови лекарства и материали, таргетна терапия за рак, предсказване на времето, предсказване на движението на финансови пазари, планиране на оптимални разписания на движение в транспорта, оптимизиране на резервационни системи, предсказание на политическата обстановка, обработване на изображения, криптиране и защита на комуникациите и др.

Доста алтруистично го представи. Ама може да се използва и за декриптиране на всички алгоритми за криптиране. Т.е. подслушване на всичко в интернет. Може да се ползва за предсказване на резултат от война, спортен мач, тотото. Може това и онова, но грешките му в момента са повече от бързината, с която ги генерира. Според IBM, чак в по-следващото поколение (2025-а) се очаква да имат първия образец, който да може да върши нещо. А това може да е края на паролите, интернет, света и т.н. като цяло. Ама може и да не е. :D

Абе, някой може ли да обясни, през 2 дена по света се откриват нови супер компютри, хипер компютри и мега компютри. Даже наш Бочко реза лентички. Дайте 1-2 неща дет сме свършили благодарение на тия компютри ? Ама нали, да не е прогноза за финала на световното

Чиче, влизаш в ютюб и пишеш "aladdin and blackrock" и ще ти се изправи косата. Подобен суперкомпютър управлява всички финансови потоци в 80 % от света и пряко влияе на твоя живот ежедневно. Попрочети малко и ще разбереш за ко иде реч. По-мощни компюти, по-яки алгоритми, по-дебелхамут на робския ти врат..

Тоя е писател не читател :):)

Квантовата теория все още е философски дебат и няма практическо приложение! Иначе този златист гюм за боза/даже и някакви тръбички има/ дори и боза няма да произведе.

Когато един българин правеше компютри, в абм смятаха на пръсти

Баща му е бил българин. Той не е направил нито един компютър, а са опитвали да създадът сметачна машина за уравнения. Май се стараем да бием македонците?

Имаше Правец 82. Направи сега нещо в България, еле извън София. И пак ела да ни говориш. Имахме космонавт и интегрални схеми... Сега ако режем алуминиеви профили сме щастливи.. но вие кол-център татуираните хипита толкова вдявате

Se taia

Правеца (8ма серия) беше нелегално копие на Apple 1. Правец 16 беше пак нелегално копие на IBM 8086. попитай се защо няма Правец с процесор аналог на XT 386... Ще ти отговоря - IBM заведоха дело срещу соц блока в арбитражен съд и нашите се кротнаха. Космонафт може и сега да имаш - плати на Мъск за място и готово. Така е било и на времето.

Така е, но ги имаше. Може да са били копия, може да са били скалъпени, но ги имаше. А сега имаме ишлеме и вдигане на тел слушалки.. и някой друг програмист, работещ по Пейпал

Пиздоликий, в НРБ всичко бе КРАДЕНО. Включително IBM наречен Правец. Тогава технологията на компютрите беше лесна за копиране като ситопечат на платките и внос по ВТОРО НАПРАВЛЕНИЕ от Майор Деянов на чиповете. Дори телевизора "София 81", но в КОРЕКОМА с гущери, се правеше с оригинални части и червен тарикатлък. Простосмъртните българи така и не дочакахме "София 81" с български части за НРБ левчета. Изчезваха преди да стигнат РАФТА. Но най-голямото достижение на Не Ре Бе-то бе открадната от спящия Запад формула на ВЕРОТО от Майор Деянов и КАПТАГОНА откраднат от ДЪРТИЯ ФАТИК. Затова на МАЛКОТО ФАТИК му бе позволено да лудува точно като арабски шейх в Суциълистическътъ ти НРБ. Дори премаза момиче, дъщеря на виден другар от Бояна и се утърва с ОСИНОВЯВАНЕ от БАЩАТА на МУЛТИ ИЛИЯ. Днес не можеш да го пуснеш този квантов компютър, не да го отвориш и да го прекопираш, блядь.

433:3=144.3333333333. Не е кратно. Нещо лъжат май????

Изобщо няма нужда да е кратно на нищо особено на 3. "Физически един кюбит може да бъде например атом или фотон. Когато за кюбит се използва фотон, информацията най-често се съдържа в поляризацията на фотона. Когато се използват атоми, информацията се записва в електронните състояния."

Мисля, че колегата визира фразата "433-кубитова машина Osprey има три пъти повече кубита от досегашната Eagle", т.е. Eagle трябва да е с 144 + 1/3 кубита.

Ехааа 433 кубиков компостер... ъъъ компютър. Евала. От място дига 100 за половин секунда.

Хайде сега малко да поговорим за квантовите компютри. За тези, които се интересуват. Броят квантови битове не определя "мощността" на един квантов компютър. Има три фактора, които общо се наричат "квантов обем (quantum volume)". Брой квантови битове е един от тях, но сам по себе си не значи нищо. По-важни са броя на връзките (entanglements) между квантовите битове - това определя доколко един квантов алгоритъм може да бъде изпълнен и също така колко време квантовите битове могат да бъдат в стабилно състояние. Като тук говорим за времена от милисекунди - след което квантовия ефект се разпада, поради външните влияния. За последното е важно да се осигури подходяща среда - температура близка до абсолютната нула и "щит", който да не позволява на никакви лъчения да стигат до квантовия процесор. А дали това е бъдещето? Ами не е. Квантовите компютри са добри в решаването само на алгоритми свързани с оптимизация. Т.е. примерно искаме да намерим оптимално решение от 1000 възможни, като зададем някакви условия. При класическия компютър, това би означавало да се "превъртят" всички възможни решения. Квантовия компютър може едновременно да "приеме" всички възможни решения и това, което отговаря на условията, ще "изплува".

Скайнет, не ми го хвали!

Иванчоо, ти къде се обаждаш от коневръза бе.

Иванчоо, ти къде се обаждаш от коневръза бе.

Тинтири-минтири

Отсече мъдро бай ти Ганьо