Коментари - Китай вдигна забраната върху игровите конзоли | IT.dir.bg
назад

Китай вдигна забраната върху игровите конзоли

Китай временно отмени забраната за продажба на конзоли за видеоигри, въведена преди 14 години, давайки възможност на компании като Sony, Microsoft и Nintendo да навлязат на третия по приходи в този сектор пазар в света.

Обратно в новината

Коментари - Китай вдигна забраната върху игровите конзоли | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има някаква грешка в тази новина. Преди 3 години кипих конзола от централен хипермаркет в китайски град, който не бе в специална зона. Живеех там и за такава забрана не съм и не бях чувал. Страхувам се че новината е изфабрикувана и неверна.

Забраната е за ЧУЖДЕСТРАННИ конзоли. Никой не е забранявал местните клонинги. "Изфабрикуваната" според теб новина е разпространена от разни "мижави" медии като Ройтерс, ББС, CNN и прочее. Както и специализираните медии за видео игри ...

Далече съм от игрите - ако и да живея насред силиций :D - но може би си отива времето на конзолите. Вчера гледах новина в BBC , че сони пускат PS игрите в някакъв облак (как ще се оправят със закъсненията никой не знае). Но натам отива работата, мрежата става достатъчно бърза да поддържа екран на живо - съответно няма нужда да се носи повече отколкото трябва за да се гледа.... обратно към mainframe времената :D .

Новия плейстейшън струва 1500 долара в Бразилия ... там са пичове.

Там имат убийствени мита . В Бразилия е единствената фабрика на Foxconn извън Китай която произвежда продуктите на Епъл и въпреки това там те са най-скъпите в света.

А новия Екбокс май вървял към 1100-1200 долара. Яко ги дерат там.

Китайска демокрация ...

Абе и тука не са много тия които са израснали с PS, Xbox и Wii :) Въпреки, че се намират торенти за игрите и чипнати конзоли. Последните масово израснали с видеоигри бяха от ерата на конзолите терминатор. След това дойде ерата на компютрите (и съответно гореспоменатите три конзоли), ама понеже тука е по-евтино да играеш игри на компютър - те се наложиха.

Мда. Аз честно казано съм леко съгласен с китайците - конзолите водят само до нервни тикове и затъпяване при децата. Игрите за ПС не са много различни, но пък поне понаучават по нещо полезно докато ги подкарат ;)

Херкулес

Като например пиратстването?