Коментари - App Store пусна топ игри и приложения без пари | IT.dir.bg
назад

App Store пусна топ игри и приложения без пари

Някои от най-популярните игри и приложения за iPhone и iPad, които досега са били платени, се предлагат безплатно в App Store.

Обратно в новината

Коментари - App Store пусна топ игри и приложения без пари | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки ден има безплатни приложения и игри.Някои са за деня, други за 2-3 дни. Инсталирайте си AppsGoneFree и ще сте в час всеки ден!

Apple няма от какво да се оплаква. Събира пари от всяка печалба от приложение в тях. Не ми харесват по принцип тези приложения. Те или са за конкретната операционна система, което за всеки тип е огромна играчка. Или са хибридни - приложенията са като браузер, зареждащи вътре страници - получава се няколко тона безмислени браузери. На последните разликите са в браузерите и техните връзки с контроли и малко в сайтовете, и затова набират сила, но са боклук по своите характеристики. Само плащанията са различни (например през Apple) и комуникацията отворен сайт и горен браузер (приложение), и съответно към контролите. На Apple техните Xcode - Objective C без да съм се занимавал, ми изглеждат много зле. Правят нещата от вън да изглеждат добре. За съжаление в програмирането се налага писането на боклуци в готови боклука. Вече кодовете наподобяват съдържанието на боклучийска кофа.

На места като тръгна да пиша нещо и после вмъкна думи и не се усещам и се получават глупости. Но твърдението си е вярно. Кодовете вече приличат на боклук. Един от най-известните и употребявани неща отвътре са точно боклук.

Може ли само някой да ми каже, някой друг ИТ гигант изплатил подобна сума на независими разработчищи? Идеята е добра създаваш пазар и всяка сергия на него си има цена, ако не те устройва не продаваш на този пазар.

Bинаги ми е било любопитно, какво толкова интересно намират хората да играят игри на компа или телефона? пробвал съм и аз различни игри (даже и т. нар. "стратегически"), обаче повече от 5 минути не ми издържат нервите да си губя времето с някакви безмислици.

Даже стратегически ?!!... По -хубаво не си губи и времето по разни сайтове.

определено си прав, особено за такива като дир.бг и link.

След като игралната индустрия (компютърни, конзолни и мобилни) се нарежда веднага след киното и порното по приходи, явно си има причини.

"...броят на свалените приложения от App Store прехвърли 50 милиарда" 50млрд. X $0.99 $50млрд. (поне, т.к. има доста по-скъп софтуер , но хайде- приемаме, че е имало и безплатни сваляния). И тези крадци са платили едва $10млрд. на разработчиците!? Че това е 500% надценка!? Е заради това поне едно 30-40% от софтуеристите избягват да работят с Епъл или ползват посреднически фирми- 1-во, че може да не ти одобрят софтуера, а след месец уж калпавата ти програма да си я видиш качена под друго име и от друга фирма, дъщерна на Епъл, 2-ро ако все пак ти платят, то се чустваш като мизерен нещастен роб, работещ за жълти стотинки...

Възможно ли е да има толкова необразовани хора като теб??? Епъл взимат само 30% от продажната цена на едно приложение, всичко друго си остава за теб, а процента на безплатните приложения наистина е огромен. Кое не ти е ясно, че правиш такива тъпи сметки? Като ревеш срещу Епъл ходи разработвай за Андроид, там само че няма кой да ти купи приложенийцата, защото статистиката показва, че потребителите на тази системка хич не обичат да си плащат.

Странно ти пък от къде разбра че потребителите на Андроид не си плащат!!!!

Тия легенди за отказаните приложения, после пуснати от Apple, ги разказвай на някой друг. Ето ти прости сметки: 700,000 приложения публикувани за 6 години, т.е. по грубо 115,000 / година, или около 315/ден. Ако всяко приложение се преглежда и оценява, това би отнело седмица някой сериозно да цъка. И пак не е гаранция, че този някой ще успее по достойнство да оцени приложението, защото неговата задача е да цъка по приложения, не да върши сериозна работа. Нещо, което Apple наистина са правили, е да вкарват функционалност от приложение директно в нова версия на OS. Или да пускат нова услуга, която се конкурира с подобна услуга на трети разработчик. Но, това се е случвало общо 2 или 3 пъти, и винаги "жертвите" са били предупреждавани месеци по-рано. Та, аре легендите ги остави за мокрите си сънища. 10-те милиарда платени от Apple за 6 години са значително повече отколкото разработчиците на Android приложения ще изкарат и за 10 години.

Пожелавам същия успех на разработчиците за андроид.

И Аз си го преместих. Айфона де.

Бедни ми бедни притежателю на Айфоня. Е сега вече ще имате по 1.50 за кафе в квартала да си покажете алуминия. Тъпанари.

Това определение можеш да използваш единствено за себе си. Нещо против притежателите на iPhone ли имаш бе, комплексиран жалък глупако? Явно много проблеми имаш, щом си способен да бълваш подобна злоба и раздразнение, много кофти, пич.

Каква щедрост ... Каква саможертва ... Тц тц тц тц

А на теб какъв ти е проблема???

Apple не е платила, а си е удържала комисионна от плащането към разработчиците от страна на крайните потребители.