Коментари - Екшън игрите подобряват двигателните умения | IT.dir.bg
назад

Екшън игрите подобряват двигателните умения

Видеоигрите с бързо действие като Call of Duty и Assasin's Creed подобряват способностите за овладяване на нови умения.

Обратно в новината

Коментари - Екшън игрите подобряват двигателните умения | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А спортуването, предполагам изобщо не подпомага нищо! ? Или инак казано "Какво би спечелила някоя софтуерна мафия от хора които тичат и за целта са им необходими само крака, които те така или иначе си имат? "

Сещам се за кучето и касапина . То така ако ставаше , ехее...

Забравиха да споменат че и оценките в училище са се подобрили в резултат на прекарване по-голямата част от времето в игри на компа.

Дрън дрън. И затова не могат да вървят 10-20 минути пеша, а си викат такси. Карали колелета. Айде бе. А днешните игри ги учат, че всичко трябва да е етикирано и на всяка врата да пише "натисни Е, за да се отвори". И че ако те улучат 10 пъти с калашника, трябва само да се скриеш за няколко секунди и автоматично оздравяваш. Те и затова са толкоз побъркани вече.

Статията е манипулативна. Опитът, с който уж доказват какво предимство имат видеоигрите, е едностранчив. Защо не са направили опит между геймъри и негеймъри кой как чете текст, или как решава задача, или извършва някаква физическа дейност, която им е показана минути преди това. А това - зяпали като телета малка отметка на екран. Пълна глупост!

Ако двигателните умения са движене на мишка и натискане на бутончета, сигурно игрите много ги подобряват. Обаче няма как да се научиш да вкарваш голове с "аналогова" топка ако стоиш пред компютъра. Всемете 20 геймъра и 20 африканчета (или циганчета), които не са виждали компютър и им дайте топка или велосипед... да видите каква моторика са овладяли геймърите...

Писането на клавиатура явно ти се струва малко умение... Има и други начини освен кълването с по един пръст забил поглед в клавиатурата... Следиш какво тече по екрана и пишеш, много е удобно. Пробвай.

геймърите знаят това от доста време... И call of duty не е екшън игра, тя е детска игра за 7-12 годишни

всички екшън игри (па и филми) са за 7-12 годишни.