Коментари - Университет постави PC игрите наравно с футбола | IT.dir.bg
назад

Университет постави PC игрите наравно с футбола

Ръководството на частния хуманитарен университет на Пайквил, щата Кентъки, е поставило PC игрите наравно със спортни дисциплини като футбол, баскетбол и тенис.

Обратно в новината

Коментари - Университет постави PC игрите наравно с футбола | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

neXus

Зависи какви са компютърните игри - масовият прост потребител обича пуцането, побоищата и безкрайното помпене на един бутон. От това наистина се затъпява и деградира. От друга страна, приключенско-логически игри с подходящ сюжет могат да имат възпитателна цел за добро-лошо и да развиват мозъка - това е в пъти по-добре от това детето ти да се шляе по улиците и да гледа побоища, наркотици, проституция и какво ли не. А това, от което ми стана смешно и тъжно е, че поставят компютър и футбол на една везна, след като е ясно, че футболистите са едни от най-простите хора на планетата - не допринасят с абсолютно нищо, а имат милиони, благодарение на прането на пари на футболните международни централи. Примерно, баща ми, които е инженер с над 33г. стаж, много повече заслужава тези милиони, тъй като е работил едновременно за себе си, фирмата си и обществото....Бахти и извратеният капиталистически свят......

neXus

който* - корекция

Това за предпочитанията на масовия потребител къде го прочете? Според класацията на най-играните игри по години не е така.

... и особено големият рейтинг на Кентъки във сферата на висшето образование...

Компютърните игри правят индивида глупав по особено ефективен начин. Преди години ректорът беше издал заповед за изключване от университета, ако хванат някого да играе компютърна игра на територията му. Мисля, че това беше една от най-умните заповеди, които е издавал. Онова, което прави човека умен, е да изпълнява музика на инструмент. Не профеисонално, а любителкси, като при това развива парлелно друг свой талант. Музиката е акселератор на умствените възможности и развива личността по уникален начин. Тя не е стероид като школата по определен предмет, но създава комплексно работещ интелект и спасява личността от опасностите, с които днешната простотия го бомбандира. Залага креативно мислене, сетивността става балансирана и отразява много ефикасно реалността с адекватни реакции при това. Вече е доказано като факт и се изпозлва много интензивно в напредналите образователни системи! Компютърните игри са яма за психични отклонения, зомбиращо занимание и мисля за особено смахнат този, който ги въведе в образованието. Нещо като "Ела, вълчо, изяж ме!". 100% съм уверен в това, което казвам!

Това е най-смисления и точен коментар, който съм чел през последните 10 години по всякакви форуми и блогове. Поздравления за прозрението.

Аха, смислен.... Мария-Антоанета и тя е била напълно уверена, че пелбса трябва да яде пасти, Хитлер - че съвсем сериозно може да завладее света, и как са завършили? Смех, смех....Като се замисля какви "интелектуалци" са българските музиканти, направо ми се повръща......

Като се замисля какъв музикант е Стивън Хокинг направо ми иде да заплача на коментара ти......

Неговата музика е в главата, в паралелен свят. A Пинк Флойд в последния си албум използват гласа му в парчето Talkin' Hawkin'.

Бъркаш в логиката. Твърдението не е, че няма човек на земята, който да е умен, ако не е свирил музика. Твърдението е, че музиката допринася по уникалне начин ползи за развитието на човека. Човек, който бърка логическо по такъв елементарен начин, е редно да го знае и да внимава как се излага. Например ако авокадото е полезна храна и доставя уникален комплекс от хранителни вещества за организма, не означава, че без авокадо човек ттрябва да е непременно болен. Ако е относително здрав, с авокадо ще има още по-добри шансове. Ако е шампион по здраве и не е ял авокадо, не следва никой на света да не разчита на авокадото като на отлична здавословна храна! А ти като не си с интелекта на Хокинг (очевидно), може да е особено полезно да посвирваш на дудук. Току виж си поумнял. За такива като тебе се отнася препоръката да свирите на инструмент :-). Белким компенсирате липсите.

Музиката е също вид дрога.

Дрога е я, така ви казват за собствено успокоение.

Физическите упражнения също са дрога. Отделят ензим, който доставя удоволствие на тялото. Между другото всяко мисловно действие е свързано с емитирането на слабо проучван ензимен комплекс, който взаимодейства с рецептори на клетките на цялото тяло. Клетките отговарят също с ензими, като при това постепенно променят и рецепторите за ензими. Това е вид стимулант за развитие на индивида. Така че като казваш дрога, вероятно имаш пред вид реакции от подобен вид, предизвикани от музиката. То е неминуемо. Всяко действие на индивида и всяко външно действие върху индивида предизвикват подобни събития. Така че е в реда на нещата.

Горе долу е така, имам лични наблюдения. Работя в голяма петролна фирма, хора всякакви, от цял свят. Като се замислих кой с какво се занимава се оказа, че по умните и по-талантливи колеги и колежки се занимават с някакво изкуство като хоби - рисуват, правят разни арт работи с ръцете си, свирят на китари, пиано, кларинет, тромбон и флейта. По-простичките и посредствените ходят в джима да лашкат уреди, карат колелета или са скиорчета.

Ооо стига заключения от хора, които не са в състояние да се концентрират върху повече от 1 пиксел ;) Да не говорим, че аз и всичките ми познати геймъри се занимаваме и с музика като хоби. Хванете всеки тест за интелигентност, комбинаторика и продължителна работа/ с цел самоусъвършенстване/ и намерете победители, които не обичат да играят видеоигри. Ама това идва в повече на "ректори", които предпочитат ръгби и икономически теории...

Частните университети са пълен ташак, машина за печелене на пари от заблудени овце.

В България да

Също както и компютърните игри - хем им прибират парите, хем ги зомбират.

"Това се превръща в международна тенденция" Те такива "новини" го превръщат в "международна тенденция".. Днес новина, утре новина, след някой и другиден новина и хайдееее... "международна тенденция"!

За 2013-та наградният фонд за Star Craft, който е осигурен от Blizzard, е 1 600 000 долара. Хич не е международна тенденция, а? Продължавайте да си набутвате главите в пясъка.....

Безкрайно си прав.Точно така се управлява правилно съзнанието на един човек (или група хора). Правиш го зависим от нещо (например - пари, награден фонд...) и после с увеличаване или намаляване му "дърпаш конците". Огледай се наоколо - горива, данъци, цена на ел.енергия, акциз на алкохол/цигари и т.н. Когато се увеличат - ревем и псуваме.Когато ги намалят - ръкопляскаме.