Илон Мъск: Можем да тераформираме Марс и без ядрени взривове

Повишаването на температурата може да стане с xиляди cвeтлooтpaзявaщи caтeлити-oглeдaлa

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

tonk11

А първо да иде някой там па после да го мислим а?

С налудничавите си идеи, краварете скоро няма да завладеят и избият марсианските индианци и да им заколят кравите,както направиха преди 200г. с индианците, населяващи днешен ФАЩ.

Стига с тия милиарди и трилиони за Марс, а в същото време прекалено малко се прави за да спасим живота на Земята. Напротив, прекалено много се прави за да го унищожим. Трилиони долари се харчат всеки месец за да навредим на природата пряко или косвено. Разни милиардери защо не вземат да залесят Амазония, Сибир, Северна Америка, това са дробовете на планетата. Отделно ако всяка държава приеме закони задължаващи за всяко отсечено дърво да бъдат засадени 5 нови (за да може поне 1 да доживее дълбока старост). Цената на това начинание е нищожна, но ефект ще има поразителен след години. Лично съм виждал фермите за елхи в САЩ, разделени са на парцели от 1г до 20г дръвчета и като се изсече даден парцел, веднага се засажда друг и така се въртят без от природата да се взима и едно дръвче.

Не е лесно да си богат като Мъск и да не трябва да ходиш сутрин на работа. Цял ден мислиш, мислиш и привечер вече си готов да изръсиш някоя гениална мисла в Туитър. И така всеки ден.

Илончо , отивай да вдигаш качеството на Теслите , че германците се отказаха да копуват !!!

Уж Знайко, пък не знаеш, как се пише думата купува... толкова за знанията ти...

Хаха, вярно - пише се копувЪт

Хей, мъскедонец, я да не ми присвояваш идеите!

Абе модератора, що ме триеш като се пиша с ник "Вашият IP адрес е блокиран и не можете да пишете коментари" Разбрах че мразиш истината и фактите, но явно те е срам от това.

Търговска марка ни е. Нарушаваш ни правата.

Опа, опа. Марс няма атмосфера защото няма собствено магнитно поле, което да брани атмосферата от "издухване". Та колкото и атмосфера да му направим, тя отново ще беде отвята от слънчевия вятър.

в дебелите книги друго пише... На Марс си има атмосфера.

BRCK

Мъск се опитва да прибере едни пари, щото далаверата с теслите и ракетите отива към фалит и му трябва нещо ново да поддържа пирамидата.

Е тези фалити от 3 години ги вещаеш, ама не само не се случват, ами и Тесла расте с невиждани темпове, а СпейсХ изхвърли Роскомикс от бизнеса със сателити. И всичко което Мъск прави е основно за сметка на фирмите му.

BRCK

Какви невиждани темпове расте, като всяка година е на загуба и така откакто е създадена?

За две години вдигна производството от 20-30 000 на 700 000 автомобила. Завода в Хонг Конг е готов и почва след месец да ълва по още 500 000 автмобила. Загубата при инвестиране и устоторяване на едно автмобилно производство е нещо съвсем нормално. За същото на всяка една голяма фирма биха били нужни поне десет пъти повече пари. Само внедряването на Ауди Е-трон е отчетено като разходи от 9 милиарда за достигане на производство от 100 000 тодишно. За същите пари Тесла достига производство от 1,2 милиона броя.

Тия милиарди по-добре да се вложат в опазване на това, което вече имаме. Трябва глобален закон за регулиране числеността на населението. Единственото спасение за човечеството е да забави климатичните промени докато се измисли технология, с която да се пътува на по-далечни разстояния от Слънчевата система.

И как ще наложиш на Китай примерно да намали раждаемостта или на Бангладеш? Те китайците сами се опитаха, ама сега премахнаха пречките и пак ще почнат. Трябва световен лидер и глобализъм, а всякакви диктаторчета в стил Путлер рушат всяка такава възможност.

Не разбрах, кой те спира да си влагаш милиардите в каквото пожелаеш? Или типично по комунистически, най хубаво е да се харчат чуждите пари...

Пак научни фантастики. То така се тераформира цяла планета. На Земята са и били необходими около 5 млрд години тия за 100 години чудеса ще правят.

Аман от тоя всезнайко, от всичко разбира навсякъде се тика и по всичко е най-компетентния....Настоящия леонардо давинчи....очквам в скоро време и някоя капела да вземе да изографиса...омръзна на всички

Добър ник си си избрал.

То това добре, ама какво правим с радиацията...

Не е по-голяма от тази в Припят, а като има атмосфера това допълнително ще защити повърхността на Марс.

Добре де, нещо не разбирам. Марс нали е мъртва планета, която магнитно поле, което пък довело от загубата на нейната атмосфера. Въпросът ми е какво ще задържи новоизпарените газове?

Марс не ги задържа, но не ги губи толкова бързо. Мисля че идеята е да се произвеждат повече отколкото губи.

американците се насочиха към марс по принуда понеже правото за колонизиране на луната принадлежи на русия!!

И що да придналежи на Руслячска държава, след като единствените стъпили там са Американците?

Мъск няма идеи. Мъск чете и си избира от идеите на хора, които наистина имат идеи. Няма идея на Мъск. Талантът на Мъск е да убеждава хората да му дават пари за да реализира идеите на други хора, които представя като свои.

така, така, а в статията пише "Paзбиpa ce, изпoлзвaнeтo нa xиляди ĸocмичecĸи oглeдaлa зa пoдoбнa цeл нe e нoвa идeя, a и Mъcĸ нe пpeтeндиpa пoдoбнo нeщo..." и какво като идеята не е лично негова. нито за ел.колите идеята беше негова, нито за ракетите, нито за paypal ... всъщност и за тях Мъск никога не е твърдял че идеята е негова. Мъск е човек който е много наясно какво може и какво не. Щом е за събиране на пари - Аз съм човека!; наука - има кой да я измисли вместо мене, аз плащам!

Да знаете, че накрая точно такива луди учени стават злодеи като в комиксите. Създават някакъв супер вирус и изтрива цялото човечество.

Дааа, вече има-няма 10 пъти я вършиха тая работа, виж как помниш.

странно как в историята (истинската не по комикси) до момента няма нито един луд учен злодей изтребващ каквато и да е част от кое да е население. в реалната ни история това място е запазено за политици, диктатори, крале ... които понякога го правят чрез откритията на някой учен. може би неща "като в комиксите" се случват само в комиксите!

Важното е laugh да става :)

А ...Тоя Мъски го е отпуснало друсането с марихуана и ЛСД май!

Тебе още не те е отпуснало.

Да взима една лопата и да дава пример. На село така се "тераформира" :)

Той не иска да тераформира селото ти, за него ще трябва сам да се погрижиш.

Толкова милиарди долари се хвърлиха за да се провери дали има живот на Марс... а все още няма еднозначен отговор на този въпрос, но за сметка на това вече имаме мерак да "изпечем" и без това червената планета, а може би пак се търсят инвеститори готови да се разделят с парите си в името на великите илюзии;)

Вервайте на измислици!

Имате ли някакъв реален довод, против логиката, че един вид има много по-голям шанс да оцелее, ако е заселил повече от една планета?

ми този е достатъчин.....след 15 минути дум един малък астероид 500 метра радиус (дет се вижда 5 часа преди да издумка.....ако въобще го видиш даже) и всичко свършва със Земята...

Този довод е в полза на логиката на Мъск. Питам за довот, против тази логика.

Сериозно ли очакваш умствено изостаналият щатен руски трол, който наводнява с тъпотиите си коментарите и тук, да разбере дори толкова елементарен въпрос...

Да.- На неразумните разрушители се дава само един шанс. В нашия случай този шанс се нарича планета Земя.

Кой го дава този шанс? На Марс, така или иначе, няма нищо. Не може да сме само разрушители, след като сме направили роботи, които са на Марс в момента.

Вашите въпроси и твърдения ме учудват.

Ахам онази планета вече е заселена и местните хич не си поплюват. Все пак е кръстена на Бога на Войната.

Цивилизацията вероятно няма да оцелее не поради влошени условия на Земята. Само вижте как почваме да губим инстинкта за размножаване. Ние създадохме условия на живот, за които не сме психически готови.

Кои сте вие бе? Ние ще я пренаселем! Нямаме нужда от вас.

Илончо баба, на Венера парникови газове бол, трябва ти само маркуч до Марс ма гледай да не е цепнат, че ще ти скочат разходите. Ма остави го Марс, я сложи няколко милиона фризери по земните полюси, та да оправиш глобалното затопляне, че не се диша вече.

Може и ти да умреш от "инфаркт", например..Всичко е възможно. Да не говорим марсианците колко обичат такива люспести симпатяги като тоя. Глупак.

Не се спря тоя....

Абе важното е лаф да става и да си рекламират компанията.

А, за лафове ти сигурно си по-добър.