Коментари - Илон Мъск продължава с масовите уволнения в Twitter | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали му се натискаха да ги купува? И даже щяха да го съдят защо се офлянква... И какво стана накрая? Купи ги, за да ги изпоуволни и... вероятно скапе и закрие... Има една приказка: "На малко прасе и на нов шеф не се радвай! Никога не знаеш каква свиня ще излезе от него!"

А казана за ракия кога ще фръкне? Кат ми цъфне налъма Хехе ходи с налъм вгз завалията, след като вярва на мошеници

А-а-а, ще литне! Ама е много вероятно и да туцне, ако се е вкиснало зелето...

В тази компания трябват не повее от 1000 служители, а те бяха 7500. Даже не съм сигурен, за 1000 ще има ли работа.

Браво! И как стигна до този извод? Пускай CV за CEO!

1000 са много. Какво точно ще правят 1000 души за поддръжката на един сайт тип по-голям блог??? Една Wikipedia, която е много по-полезна и сложна от въпросният твитер има по-малко служители.... и както виждаме - се справят. На твитера му трябват не повече от 10 човека да поддържат сървърите, макс 15 програмисти, и останалото ще е пълнеж.

_stankow

След като уреди някои дреболии, като изстрелването на Старшипа до края на месец февруари, Мъск се е заел с по-сериозните работи. Напомняме, че до края на месеца остава 1 седмица. Мъск е казал през февруари, значи през февруари. Всички знаем, че думата му на две не става ! :D :D

А казал ли е коя година?

Мелеони служители на Туитър уволнени... 77 вълни на волнения... ау-у-уууу.... Ма ако иска ще ги уволни всичките и ще остане сам в тая компания бе!? Негова си е! Бизнес модела, който иска да наложи също е негов. Друм! Ся малко да открехна завесата. Много е трудно със стари ку...и да правиш нов бардак. Не се получава. И е по-добре да наемеш много на брой нови и да видиш кой ще се отсее сам в напрегнатата обстановка. Може да си го позволи, защото това не е производствена компания. Всички, които са пискали, че не могат да поемат повече работа, че така не става, че е непостижимо ще бъдат изчистени. А новите ще скачат според тоягата. Правилно прави Мъск. На него лошото му е, че е държавен капиталист. Сукал е само от мъжки чучури както са казва на жаргон. С вагона с кинти всеки може. Това ще е първия път, в който ще трябва да се докаже сам. И все още няма изгледи, че ще го направи... А след провала на големия бидон от алпака... ще му е животоспасяващо за бизнесначинанията му... дано... времето ще покаже. Още 12 мес.

И кой ще иска да работи в такава компания?! Изборите са много във FAANG.