Коментари - Илон Мъск смята изкуствения интелект за основната заплаха за човечеството | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е много ясно, ако вали ще е мокро, ака не вали ще е сухо. Ако си жив може да попаднеш в опасност, а може и да не попаднеш ... много мъдри слова - трябваше Мъск да ги каже иначе никой нямаше да се сети ;)

Ама влага в него здраво. Той е един от основните вложители в OpenAI. Да го е... в лицеменрчето, еврей.....ско!

Основната заплаха за мъск е да му спрат държавното финансиране без което е нула

Аз съм собственик на SpaceX и не мисля, че някой знае повече от мен за космоса, или поне за космическите технологии", каза той и удари една люта пустиняшка с кебапче.

Не е възможен изкуствен интелект. Възможна е база данни и нищо повече. Висш интелект има но не е изкуствен.

Разликата между базата данни и изкуствения интелект е, че той може да се учи и да научава още повече Не знам колко си програмист ама си прозд яко

типично по човешки... вместо себе си, развива нещо друго. вместо физиката си, развива машини и роботизирани систенми. вместо интелекта си, развива изкуствен преди всичко за машините му. вместо в синхрон с околната среда, изменя средата за себе си... пътя като е объркан, води до... а, относно ии, единсвеното хубаво на е че няма да се разбере кога сме завладени от него...ако това въобще е хубаво колкото до извънземни.... ми ние още не може да влезем в контакт с делфини или мравки, доказано интелегентни видове тук, а сме тръгнали чужди да дирим или чакаме. да твърдиш че сме единствени, е като да твърдиш, че вселената се върти около Земята

Изкуствения интелект не знам, но естествения доказано е огромна заплаха за човечеството. Отделно, че не е много ясно защо ние се считаме за цивилизация, при положение, че т.н. наречените ни технологии все още се свеждат до това да изгорим каквото успеем да изровим, а почти целият ни научен потенциал е от последните двеста години. Плюс, че чисто генетично разликата ни с бананите, съвсем например, не може да се нарече значителна - 60% от ДНК-то ни съвпада с този вкусен плод.

Явно тоя път е пушил от правилната трева! :)

"Aз съм собственик на SpaceX и не мисля, че някой знае повече от мен за космоса, или поне за космическите технологии" И тоя изперка и получи комплекс за всезнайност и всесилност... От тук нататък - надолу.

"За нещастие, потиснатите емоции не умират. Те са заставени да замълчат. Но вътрешно продължават да влияят на човек." Зигмунд Фройд КАКВО Е НЕОБХОДИМО ЗА ДА ИМА ЦИВИЛИЗАЦИЯ Обучението ПОРАЖДА цивилизацията. Това не е цивилизация, а това е МНОГО грозно явление. Основното значение на думата: "обучение", е като ИЗВАЖДАНЕ на вода от кладенец, обучението означава да ИЗВАЖДАШ. Какво е правило ОБУЧЕНИЕТО в тази уж и твоя цивилизация досега с теб. Обучението на тази "цивилизация" никога НИЩО не е изваждало от теб, но то винаги НАСИЛА е ВКАРВАЛО в теб. Тази "цивилизация" продължава да НАБИВА разни неща в главите на децата, изобщо не я е грижа за детето, не мисли за детето. Детето се ИЗПОЛЗВА като механизъм - БИОРОБОТ, в който ТРЯБВА да се налее все ПОВЕЧЕ информация. Това не е обучение, това не е цивилизация. Душата на детето ТРЯБВА да се изведе навън. Това, което е СКРИТО в детето, ТРЯБВА да се покаже навън. Детето НЕ трябва да бъде омотавано в различни модели и шаблони, свободата му ТРЯБВА да остане непокътната, а да се ПОМОГНЕ на съзнанието му да израсте. По-голямото количество информация НЕ означава ПОВЕЧЕ обучение. ПОВЕЧЕ осъзнаване е обучението, ПОВЕЧЕ любов е обучението. Тази цивилизация е ФАЛШИВА, нейното обучение е ФАЛШИВО. Затова почти ВСЕКИ човек подсъзнателно е против нея. Против нея сме, защото в ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ НЕ е цивилизация.

До сега не сме достигнали до цивилизация, която да се основава на нещо друго, освен на човешки жертвоприношения. Едни мнозина, трябва да умрат, за да живеят други малцина добре. Маите , инките и ацтеките са практикували това жертвоприношение открито и публично, сегашната цивилизация го прави прикрито, но в много по- голям мащаб.

Парадокса на Ферми има десетки обяснения, може дори и да са стотици, ако броим различните нюанси. За мен най- вероятното е, че технологичните цивилизации способни на контакт в един времеви прозорец от средно да речем 500- 1000 години, се намират на средно разстояние една от друга 4000 - 5000 светлинни години, което ги прави отдалечени във времето на интервали по- големи от средното време на техния сумарен живот и размера на контактния прозорец. И това прави контактът между тях практически невъзможен.

Тоя тъпир, както дойде от нищото, така ще си ходи в нищото! Аре, че ми идва в повече...

...почти свикнахме с Бил.... сега ни почнахте с Елон.... нато-вар-ваме се много...!!!!???

Забравих как се казваше филма, но на финала жената робот успя да измами създателя си и го уби!

е това човек, който хем разбира кое е хубаво (Белоградчишките скали), хем кое е страшно

Най-големия враг на човечеството е алчността. Тя ни е заложена гинетично и се е прехвърлила от търсенето и събирането на ресурси с цел оцеляване в съвременното общество. Чисто еволюционно човечеството не е мръднало кой знае колко, за да еволюира от личния интерес към интереса на обществото.

Трябва да спре с троленето. Сам Алтман и другите сатанисти от Силициевата редовно са при Шваб. Заплахата за човечестовото са милиардерите от Златната Пирамида и слугите им в Давос. И хората ги виждат ясно тези неща, нищо, че в интернет данните ви показват друго. Интернет вече е 70 процента ботове.

Така ли, аз пък си мислех, че основната заплаха са изкуствените ци ци и джуки?!

Много е прав! Идея си нямате колко е прав!

колко ще да е прав? мен ми се вижда седнал!

"Аз съм собственик на SpaceX и не мисля, че някой знае повече от мен за космоса, или поне за космическите технологии" ха,хА,Ха,ХА За освидетелстване е готов...

Присмя се ТИ на един от най-влиятелните, богати и предприемчиви хора...... До преди 5 години му се подиграваха от НАСА и от Върджин за това, че ще прави ракети...... Подиграваха му се от Дженеръл Мотърс, като казваше, че до 2030, 90% от колите ще са електрическо задвижване.

богат - да, влиятелен ... не особено. богатството рядко означава влияние. президента на САЩ е сред най-влиятелните личности на планетата, но от 46 такива до сега на пръстите на едната ти ръка се броят тези от тях които биха попаднали в топ 100 най-богати хора в света за времето си. Реално ... публични личности като музиканти и актьори са много по-влиятелни от предприемачи и богаташи. Реално една шматка като Майли Сайръс е съпоставимо ако не и много по-влиятелна личност от Мъск. първото това с НАСА и Върджин няма как да е вярно! Преди 5 години беше 2017-18, а от 2012 г. СпейсХ изпълнява мисии за НАСА. второто ... в момента продажбите на автомобили съставляват под 3% от годишните продажби на нови автомобили на планетата ни, а общото количество съществуващи ел.автомобили съставляват под 0,5% от съществуващия автопарк на планетата. В тези 3% продажби годишно влизат не само автомобилите на Тесла, а всички нови ел.автомобили. Дори всяка година продажбите на нови ел.автомобили да се удвоява, от сега до 2030 г. което е напълно нереалистично и невъзможно, то 2030 г количеството ел.автомобили от целия автомобилен парк на планетата ще бъде под 20%. Това с 90% ще трябват поне 20-30 години, в най-добрия случай. Обаче ние живеем в реалността, а не в най-добрия случай. В реалността ел.автомобилите са скъпи и искат много скъпа инфраструктура, което може би не е проблем за страните от първия свят. За тях добре ами всички останали? Автомобилните паркове на цяла Африка и Южна Америка на практика няма перспектива да се изменят съществено идните 30 г. Ако въобще това "присмиване" се е случило, всъщност е на място. ... извода е: Няма спор важна, влиятелна и тн. личност е Мъск, но говоренето с опорки е сред главните признаци на незнание и неразбиране за какво говориш. Особено когато сам си измисляш фалшиви опорки.

естествената глупост е доста по-голям враг ...

За сега класацията се държи единствено от естествения..

Абе, дирници, всички новини ли взимате от ТАСС? Даже и новините за Илон Мъск :)

И е напълно прав . Филмите Терминатор 1 и 2 отпреди повече от 30 години ще се окажат пророчески.

Точно това си говорихме с колеги, от фантастика леко полека се превръщат в исторически :-)

Чакаме да измисли AI наречен Ганьо чат. Всички патреоти и Ганьовци ще си говорят с изкуственият интелект.

Няма икономически смисъл. В БГ троловете са толкова прости и евтини, че няма смисъл от сложни решения. Купуваш им по една кутия цигари, 2 парчета пица, една кола и 20 лева и те тропат по клавиатурите цял ден.

Вчера беше депопулацията, сутринта Третата световна а сега е ИИ.

Ставаме двама.

....пак ли е заплаха? по едно време беше "Good".... трябва да си избере твърда позиция ....време е !!! .....само "Литмуси"

Човечеството е най-големият враг на човечеството. Иначе Мъск е прав. С някой неща трябва много да се внимава.