Има ли Луната тъмна страна?

Популярното схващане всъщност е грешно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак избиха рибата с тъпните си дира. През 1959 годинИ някой си снимал. Забележете през няколкото години които са все 1959 ти, демек 1959а,1959в,1959с и така до края ма акъла на дираджиите. Хората вече не влизат тук да се информират, а да ви се смеят ма тъпните.

А има ли вятър?

Между ушите ти!

Народа явно в БГ много изпростя за да е нужно да му се обяснява , че няма "тъмна" страна на луната и че това е само албум на "розовите флуиди" от времената кога бабите им са били млади бригадирки...

Всъщност Луната си има тъмна страна. Тя е тази, която в дадения момент не е обърната към Слънцето. Понякога тъмната страна е обърната към Земята (новолуние), понякога е в обратна посока (пълнолуние), но по-често е странично (полумесец) - тогава виждаме част от тъмната страна и част от светлата.

Луната няма "обратна" страна. Не е вярно, че винаги е обърната с една и съща страна към Земята.

Голям майтап! Знаеш повече от всички учени в НАСА!!! :)

плоскоземлянин ли си? претворяваш Библията в науката, американския принос към лъженауката! там са полскоземците и библейските геохронолози със Земя на 6000 години и какво ли не още!

Гогов, изобщо не си наясно с концепцията на албума на Пинк Флойд, ама изобщо.

The Dark Side e произведение на изкуството. Винаги го слушам с удоволствие от край до край, вече повече от 30 години.

+1

Луната няма "тъмна" или "светла" страна. Луната има само македонска страна! Луно, луно, земльо македонска- пак ли ке те делиме...

Абе само мен ли ме притеснява това, как всички целокупно "забравиха", че американците се хвалеха 60 години как били кацали техни касманафти на обратната страна на Луна, как карали бъгита там... Ало-о-о-оооооо ко станА ся?! Китайците ще обходят ли обратната страна на Луната и ще докаж ли на практика... че са първите с такива готини снимки от там?

Манафт, откъде изпълзя?

Американците, тъпако, никога не са твърдяли, че са кацали на обратната страна на Луната. Напротив всичките кацания са на видимата част на Луната, защото са се нуждаели от пряка връзка със Земята и всяка мисия е предавана директно. Дори и тъпак като тебе може да провери къде са кацали американците поне в Уикипедия.

"Но Твен по-скоро се фокусираше върху различните ..." минало несв.време. Ти да не си бил там с М.Твен бре? А и защо С.Г. си мисли че да объркаш тъмната и обратната (далечната?) страна на Луната е популярно схващане?

Много сложно бееее. Няма да те разберат.

Има ли Луната тъмна страна? Да казва се България

"Да казва се" звучи по един начин, "Да, казва се" по друг. А, Dedo ?

Така ли каза Курнела?

ти да видиш....скоро тоя китайски апарат ще преустанови връзка с Земята...що ли? :)

"Но тя не е тъмна, напук на наложилото се схващане чрез легендарния албум на "Пинк Флойд" "The Dark Side of the Moon. Последната композиция от албума, "Eclipse", завършва така: "There is no dark side of the moon really. Matter of fact it's all dark."

БОГЪТ НА ЛУНАТА ТОТ е този който е направил така , че е отнел 5 дни от нея и ги е прибавил към дните на Земята. Така земната година станала 365, 25 дни , а лунната 354 . 36 дни. Орбитата на ЛУНАТА не е в равнината на земния ЕКВАТОР , а е доближаваща се до тази на слънчевата ЕКЛИПТИКАТА. ТВОРЕЦА Е НАПРАВИЛ ТОВА ЗА ДА МОЖЕ ПРЕЦЕСИЯТА НА ЗЕМНАТА ОС ДА Е ОКОЛО ЦЕНТЪРА НА ЕКЛИПКИТАТА , КОЙТО В СЕВЕРНОТО ЗВЕЗДНО НЕБЕ Е ЕДНА НЕВЕРОЯТНО КРАСИВА МЪГЛЯВИНА - Котешко око намиращо се на 66,6 градуса с.з.ш. в съзвездието ДРАКОН. Двете пресичащи се елипси на мъглявината СА СЪЩИТЕ КАТО символа на БОГОМИЛИТЕ!! Иде реч за ЧЕРНОТО СЛЪНЦЕ , с което траки и богомили са били наясно много преди Хитлер да го превърне в свой символ. Друг е въпроса, че посоката при фашиската сваскика е обърната обратно на тази на ЧЕРНОТО СЛЪНЦЕ , и съвпада с тази на НАШЕТО СЛЪНЦЕ.

Още с "богът на Луната Тот" ме изгуби... Би ли ми обяснил, защо приемаш за истинност египетската митология, а не тази на маите, например?!? Смятам, че те са били по-добри астрономи от египтяните!

това е и старата българска/тракийска митология.

За тракийската няма писмени източници, защото траките са нямали писменост. А според българската, Тангра е създал Сивите, един от които е вдъхнал живот на хората. Там не съм срещал сив с такова име. Разбира се това е официалната митология. Има и много теории, които са подкрепени с често неясни доказателства, затова не ги коментирам...

Посочи една книга която да описва българската митология?

Книги не са писали, но на колоната от Мадара се споменава бог Тангра. Отделно византийците описват вярванията на българите. Богът на Луната например се е наричал "Месец" (а не "Тот").

П. П.: А как точно се "отнема време" от един обект и "се прибавя" към друг?

аз обичам мишмаш с повечко сиренце, а религиозния мишмаш с повечко фанатизъм

Абе, я първо научи граматиката.

Майко мила :о

"Но Твен по-скоро се фокусираше върху различните особености на характера, а не е имал предвид астрономията.". Както и Пинк Флойд...

Абе, всичко хубаво, само това за американците дето били "първите хора..."

Прав си. Първи са населяващите блатата на Маскалия. И, да, съществуването ти е оправдано, защото има нужда и от "полезните идиоти". Ако не за друго, то като пример за сравнение.