Коментари - Индия изстреля безпилотна мини совалка | IT.dir.bg
назад

Индия изстреля безпилотна мини совалка

Индия изстреля успешно прототип на своята първа космическа совалка.

Обратно в новината

Коментари - Индия изстреля безпилотна мини совалка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво, Индия! Е, ние сме още на етап "изстрелване на хвърчило".

трудно, трудно, нито една от фирмите на Пеевски и Златев не се занимава с хвърчила

Индийският проект предвижда 25 тона стартова маса. 60 % от които са течен водород, който се използува за втечняване на въздуь , от който се отделя течния кислород. Водорода след това се използува за гориво ( окислител атмоцферен въздух) и след това ракетн моде с течият кислород добит по гореописания начин и останалия водород. 1000 кг извеждан товар. 2030 година тестов полет. По серозен и авнгарден проект е английскиятSkylon. Но и по скъп 12 милиарда паунда за разработка. If all goes to plan, the first ground-based engine tests could happen in 2019, and Skylon could be performing unmanned test flights by 2025.[1] It could carry 15 tonnes of cargo to a 300 km equatorial orbit on each trip, and up to 11 tonnes to the International Space Station, almost 45% more than the capacity of the European Space Agency's ATV vehicle.[9]

Мангалите имат атомна бомба в космоса!!!

Това на снимката по нищо не прилича на МИГ-29. Какви са тия сравнения?

идеална е срещу градушки....:)

МИНИСОВАЛКА С ТЕГЛО 1.75 ТОНА СИ МОЖЕ ДА НОСИ КЪМ 40 МЕГАТОНА ТОЯГА :)))

Тц. Не може. Ракетата-носител на единичен 20МТ заряд СС-18 "Сатан" е с обща стартова маса над 315 тона. За 100+ мегатонните заряди е създадена тежката ракета "Протон". Така че - от пръдня-боя не става.

В допълнение: самият боен заряд - (термо)ядреното устройство с всичките му съпътстващи системи - електроники и механики, без които не би могло да "оживее" и "реализира" предназначението си, е с тегло от порядъка на няколко тона. Слабичък й е "барутя" на тая тон и нещо совалка да "носи" такава тежка отговорност. :)

Поправка: 210 тона е стартовата маса на Р-36 "Сатан", а не 315. Грешката е моя.

ЦЯЛАТА ТИ "ЗЕМЛЯ" Е ЕДНА ГОЛЯМА ГРЕШКА!

хората няма кво да ядът, те совалки мовалки нам'коси ми праят...

На какво е сложена тази мини-совалка? Прилича ми на една дузина римски свещи увити в станиол.

Индия не може да осигури елементарно безплатно образование на много от децата си. Но тръгнала да се мери с САЩ и Русия и да усвоява космоса. Само че това не става с неграмотен народ.

Байо, от псевдонима ти виждам, че си за 1-ца. Satya Narayana Nadella CEO на Microsoft. Огромна част от софтуерните фирми в САЩ са на индийци. Голяма част и от инженерния потенциал на САЩ също са индийци. Индия е водеща страна във науки като физика, математика, биология, генетика... Е аз те питам пък ние с нашето безплатно къде сме а??????????????

Мечтата на образования индиец е да емигрира в САЩ! :)

Напротив! Точно така се осигурява препитания на милиард души с развитие на високите технологии! По-скоро питай, къде е тръгнала Русия да се бута... :D

това нещо е шест пъти по малко от миг-25, които е дълъг 20 метра и широк четирнадесет метра. значи това нещо е 3 метра дълго и широко 2 метра и половина. аз на това му викан дрон, а не совалка.

Чукча нада читат: ...направата на апарата с дължина 6,5 метра, тегло 1,75 тона и стойност 14,5 милиона долара отне пет години...

Yра! Tранспортът на циганите към Mайката им Pодина е намерен. Dано обаче транспортът да не е много джилезен.

Абе еврокенефи..Каква стана тя?:) ДОРИ ИНДИЯ, ЗАДМИНАВА В КОСМОСА ТИЯ МРЪШЛЯЦИ- ЛУДИТЕ КРАВИ:) А ВАШИЯ ГУРУ ЕЛЪН МЪСК СИ Е ПРИЗНАЛ В ТУИТЪР, ЧЕ КАЦНАЛАТА РАКЕТА ФАЛКЪН СТАВА САМО ЗА СКРАП:) ПОРАДИ ГОЛЯМОТО НАПРЕЖЕНИЕ И УСУКВАНЕТО НА КОНСТРУКЦИЯТА ПРИ КАЦАНЕТО! А ДА ВИ Е ЧЕСТИТО, ЕВРОПУТАЦИ! :) хАХАХАХАХАХАХАХАХ

Айде пак атакистки простотии. Дано поне пари взимаш за тия глупости.

Абе вропедал недоклатен! Отиди на туитъра на Елън Мъск и чети! Неграмотно просто Кончи!!

ейй, човек ще се пръснеш от злоба

Минала е Индия, ама пияндетата от Путлеристан.

Минала е Индия, и го е навряла на европедките и лудите крави:) И сега яко циврене а?:) Че дори циганите, задминават лудите крави в космоса а?:)

Абе къде видяхте в статията да се споменава Русия! Защо винаги в коментарите се стига до съревнования кой е по-велик? Сигурен съм, че и в Русия не се стига до такива разгорещени спорове, а ние тук дори нямаме нищо общо с темата. Верно, че ни "таковат" от всички страни, а ние стоим и се караме кой ни е "таковал" по-добре! Никаква гордост няма не е останала у нас, само робски манталитет. За това давайте съвети как ние българите да сме по-добре, как ние да постигнем някакъв възход, че да настигнем поне индийците, а не да се карате чия патка била по-голяма.

Ей поради туй Паисийе, ще ме накарат да се срамим да се наричам болгарин! Щото болгаринът е свикнал само да мисли кой го е поробил и кой го е освободил. Той сам воля няма. Въпреки Васил Левски. Ако мога така да се изразя, един Левски пролет не прави. Помъчил се е човека, постарал се е да ни накара "да строшим оковите", да се почувстваме свободни хора, но ние не - тъпи и упорити. Били сме роби, значи трябва да мразим турците. Били сме освободени от робството, значи трябва да обичаме руснаците. Сами себе си ние презираме, щото сме роби. Ей от това не можа да ни отучи Апостола на Свободата, въпреки че все още го тачим. За какво ли, и аз се чудя... може би заради футбола.

Аз съм убеден, че Русия накрая ще им разкаже играта на всичките м..али в Космоса. Русия е велика и разполага с неограничени биологични и небиологияни ресурси.

Поправка: Русия е велика и разполага с неограничени биологични и небиологияни оръжия. 100% ще разкаже играта на всички, включително и на себе си.

Няма по-велико нещо от природата, едно земетресени, един вулкан, цунами, ураган или вихрушка на "дадено място" и великите Русия и САЩ, ще стоят с насрани гащи. Толко са велики и Русия и САЩ, че за няколко години "успехите" им в Сирая са смешни. Докато, същото не може да се каже за сметката, която ще плащат данъкоплатците им за тази война.

Глей ко правят са Индийците .. Щатите са притиснати вече от много страни :) Индия , Китай , Руссия .... Дупе да им е яко .на краварчетата недни :)

Не съди за другите по себе си, другарко мурзилке! Ние пишем без пари за разлика от вас троловете на Миков/Йотова!

Викаш, вие евроепдалите не пишете за пари ..А саммо за жълти центчета:) Че то вече центовете не са пари, а?:)

Соросоидите и под статия за Индия и постиженията и в Космоса, пак коментират Путин. Момчета, толкова ли не можете да си намерите някаква свястна работа, че трябва да пишете глупости за стотинки? А и шефовете ви са доста кухи. С тези малоумни писания против Русия направихте десетки хиляди българи русофили.

А товариш Путин си сглоби пластмасово макетче на космически кораб и го кръсти "Гагарин" след национална анкета! Денги нет за повече!

След неспирният възход на руската наука и техника с идването на Путин на власт, тя вече е на ЧЕТВЪРТО място в космоса, след САЩ, Китай и Индия. Скоро ще бъде на 6то - след Япония и Южна Корея... В момента са заложили на "безпилотните комбайни"!?

разказвач на вицове си ,давай още вицове.