Коментари - Индия ще създаде 70 суперкомпютъра до 2022 г. | IT.dir.bg
назад

Индия ще създаде 70 суперкомпютъра до 2022 г.

В Индия до 2022 година ще бъдат създадени не по-малко от 70 суперкомпютъра.

Обратно в новината

Коментари - Индия ще създаде 70 суперкомпютъра до 2022 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като ги знам как ще смятат... Ако сметнат траекторията до Луната на някакъв апарат, тя ще се окаже че води до Слънцето... И по-добре да си приберат "компютърните специалисти", дето се въдят безконтролно от десетилетия из България...

Ще си изчислят среден брой плъхове на чалма от населението.

Хубава работа ама циганска. Милиони души в Индия нямат достъп до здарвеопазване, образование и ндори пирейна вода тия дават почти милиард за суперкомпютър.

Но пък милиони индийци имат здравеопазване, вода, образование и т.н. Или ти май не можеш да схванеш какво представляват 1+ милиард души? Ми и в САЩ имат милиони образовани, имат си Харвард, МТИ и т.н. Имат и много суперкомпютри. Ама имат МИЛИОНИ бедни и бездомни. Кво правим сега по твойта логика?

абе направо САЩ=Индия, нали? Акъл ли бе да го опишеш ...

Ахахаха нали не сравняваш стандарта на живот между Индия и САЩ?

Страхотна новина! Обаче добре би било, ако до 2022 поне половината от индийците се научат да ходят по нужда в тоалетната, а не на улицата!

Много искаш , първо трябав да слезат от дърветата.

Я вземи се разходи из някоя европейска столица и търси къде пикаят на улиците. Или между контейнерите на 5 метра от входа на кварталния супермаркет (от ранга на Лидл). До края на първия ден няма да ти прави впечатление.

Прав си. В Белгия е почти толкова лошо колкото в Индия.

Голяма част от изследователските екипи на IBM, разработващи суперкомпютрите BlueGene и Watson са съставени от индийци, така че не е изключено и в Индия да направят някоѝ и друг суперкомпютър.

И никой няма да може да влезе и да ги повреди, защото няма да може да се разбере нищо от техния "кадърно" написан код. :)

А ние понеже имаме много кадърен код, имаме ... колко суперкомпютъра?

Ние имаме мозъци, но нямаме финанси. ;)

България разполага със суперкомпютър Blue Gene от 2008 г., разположен в Националния център за суперкомпютърни приложения.